TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Nikon NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Den er kompakt og lett for en 400mm f2.8, men koster.

forfatter
Publisert 20.01.22 - 09:51

Den nye Z 400mm f/2.8 TC VR S, er ikke akkurat noe man kjøper rett før avreisen til Gran Canaria. Det er slett ikke noe reiseobjektiv, men en blodtrimmet 400mm med god lysstyrke, laget for Nikon-fotografer som jakter på ville dyr eller er ringside på en sportsarena.

Skarpe øyne har allerede funnet ut at 400-en har innebygget 5,5-trinns bildestabilisering -VR-, og en 1,4x telekonverter -TC- integrert i objektivet. Den øker brennvidden til 560mm, og da kommer man enda nærmere, og minimerer risikoen for å bli løvemat.

400 2.8 TC teleconswitch
400 2.8 TC teleconswitch

Objektivet er laget for Nikons Z-kameraer, kanskje først og fremst Z9 som er proffkameraet i serien. Det har også ny teknikk i form av Nikons nye Silky Swift Voice Coil Motor (VCM) fokusmotor med optisk ABS-kode, som Nikon sier er raskere og stillere og bedre på følgefokus.

Z9 400 2.8 TC front34l
Z9 400 2.8 TC

Det er også det første Z-objektivet som har Nikons nye mesoamorf-belegg, et nytt linsebelegg som Nikon mener er enda bedre enn tidligere linsebelegg med nanopartikler, og demper reflekser bedre enn noensinne.

400-en har også Nikons ED-, Super ED- og SR-glasselementer, og det er forseglet mot dårlig vær.

400 2.8 TC angle2 C PL460
<
>
400 2.8 TC angle2

 

Teleobjektivet er i salg i løpet av våren 2022, priset til 165.00o kr.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye Canon-kameraer til ferien To nye kompakte systemkameraer og to nye zoomobjektiver.
Lyssterk supervidvinkel Med 18 mm brennvidde, kan Panasonic Leica-objektivet fange enda mer av motivet.
Avansert minidrone flyr hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fullverdige funksjoner, men er så liten at den flyr under dronereglenes radar.
Proffkamera med unik funksjon Canon EOS R3 har en unik funksjon, og alt et flaggskipkamera trenger, bortsett fra to ting.
Lyssterk og forbedret zoom til Sony Lavere vekt og bedre ytelse er stikkordene for Sony FE 24-70mm F2.8 GM II
Leica slipper sort Summicron 28mm f2 Lages i et lite antall, med en forbedring man må se nøye etter.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend