TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Liten drone med kraftige funksjoner

DJI Mini 3 Pro har fullverdige funksjoner, men er så liten at den flyr under dronereglenes radar.

forfatter
Publisert 11.05.22 - 17:31

Vi skriver ofte om DJI sine droner, og vi har testet mange av dem. På markedet finner man likeveil ikke så mange droner, da det kreves tillatelse for å fly dem.

Dette gjelder ikke DJI Mini 3 Pro, som er så liten og lett at den ikke er underlagt de samme EU-reglene som flertallet av selskapets droner. Den veier under 250 gram, og kan dermed brukes i miljøer hvor større droner vanligvis krever spesielle tillatelser, blant annet i urbane miljøer og innendørs. Det åpner opp helt nye muligheter for dronefotografen.

IMG 20220510 142124
EU-reglene for droneflyging er omfattende, men DJI Mini 3 Pro er så liten at den kan flys nesten overalt – og av hvem som helst (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B)

Samme funksjoner som større droner

Dette er ikke den første hobbydronen fra DJI som veier mindre enn 250 gram. Men DJI Mini 3 Pro har fått noen nye funksjoner som skiller den fra forgjengeren, DJI Mini 2. På kamerasiden har den fått en oppgradert bildesensor med større følsomhet – og dermed mindre støy. Og takket være en innebygd roterbar gimbal, kan kunstbilder tas i nye vinkler. Opptikken kan til og med roteres 90 grader, slik at man kan filme i portrettformat uten tap av oppløsning.

På sikkerhetssiden har DJI Mini 3 Pro fått en automatisk unngåelse av hindringer. Det er funksjon som tidligere har vært forbeholdt større droner. Men det høres ut som en god idé, ettersom det lille lomme-helikopteret kan fly opptil seks kilometer unna!

DJI Mini 3 Pro har en flytid på 34 minutter på en lading, og kan kjøpes med eller uten Smart Controller (fjernkontroll), som gjør at du ikke trenger smarttelefonen for å styre dronen.

DJI RC Control Sticker Hover
DJIs fjernstyring gir flere muligheder – og frihet for mobilen. (Foto: DJI)

Livevideo fra seks kilometers avstand

DJI hevder å ha markedets mest avanserte videooverføringssytem, som gjør det mulig å sende 1080p-video med 30 bilder i sekunder på avstander helt opptil 6 kilometer.

Mastershot-funksjonen kan være spesielt hjelpsom for nybegynnere innen dronefotografering. Her kan du velge motiv – og la dronen gjøre resten med avanserte flyvninger og automatisk klipping til ferdige filmsekvenser.

Fakta

 • Maksimal flyhøyde: 4000 meter.
 • Maksimal flytid: 34 minutter (standardbatteri)
 • Maksimal hastighet: 16 m/s (S-modus), 10 m/s (N-modus), 6 m/s (C-modus)
 • Maksimal flydistanse: 18 km
 • Maksimal vindmotstand: 29 til 38 km/t (nivå 5)
 • Trådløst internett: 802.11 a/b/g/n/ac
 • Bluetooth: 5.2
 • Driftstemperatur: 0 til 40 °C
 • Navigasjon: GPS + Galileo + BeiDou
 • Sensor: 0,8″ CMOS / effektive piksler: 48 MP
 • Objektiv: FOV: 82,1/Tilsvarende format: 24 mm – Blender: f/1,7/Rekkevidde: fra 1 m til ∞
 • Video: 4K/2,7 /FHD/Slow Motion: 1920 x 1080
 • QuickShot: Dronie, Rakett, Sirkel, Spiral, Asteroide, Boomerang

 

Hva DJI Mini 3 Pro kan gjøre i praksis får vi snart se når vi kommer tilbake med en test.

Nedenfor er en video fra pressedemonstrasjonen i København. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B:

 

Tilgjengelighet og pris

De avanserte funksjonene har sin pris. DJI Mini 3 Pro koster 8.599 kroner for dronen alene, mens du må legge 10.299 kroner på disken for å få både drone og fjernkontroll. Det er nesten en prisdobling i forhold til DJI Mini 2. Dronen kan forhåndsbestilles nå, men leveres fra 17. mai.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 1 UKE

KUN 10 KR

PRØV FOR 10 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Ta opp god lyd i marka DJI Mic lover kabelfri studiolyd i knapphulsmikrofoner.
En helt spesiell zoom Sonys nye normalzoom er uvanlig.
Råeste zoomen vi har sett 10x ultra-telezoom for fullformat.
Lumix S5II og S5IIX: Kompakte fullformatkameraer vi sikler etter Panasonics kompakte fullformatkamera Lumix S5II kan endelig filme med fasebasert autofokus. S5IIX gir ytterligere heftige videofunksjoner.
Følg Lyd & Bilde