TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Leica SL2

Endelig et nytt fullformatkamera fra Leica

Fire år etter lanseringen av Leica SL, er det endelig tid for SL2, som er langt mer enn bare en oppgradering. Kameraet er helt nytt, og det er nesten bare designtrekkene igjen fra den første utgaven.

Utvendig har det fått en forenklet knappelayout som bringer SL2 mer på linje med Leica Q2. Håndgrepet er forbedret med en mer hensiktsmessig utforming, og kameraet er værtettet til IP54-nivå.

Innvendig har det fått Leicas versjon av den samme 47 megapiksler fullformat CMOS bildebrikken, som Panasonic Lumix S1R bruker. Og med integert femaksers bildestabilisator  – opptil 5,5 trinn – og pixel shift, kan man ta stillbilder på hele 187 Mp.

Kameraet leverer i følge Leica, meget respektable 14-bits fargedybde og maks ISO-følsomhet er oppgitt til 50.000 ISO. Takket være den nye Maestro III bildeprosessoren.

En ny 5,76 Mp OLED søker, en 8 cm pekeskjerm (ikke vippbar) med 2,1 Mp oppløsning og to SD-minnekortplasser med UHS-II-støtte, er også nytt.

Skuddtakten er oppgitt til 10 bilder/s med den mekaniske lukkeren, men bare med autofokus på det første bildet. Med kontinuerlig autofokus faller hastigheten til seks bps.

I pressemeldingen står det også om Leica Object Detention AF, som skal være en rask og pålitelig autofokus, men ikke noe om hvordan. Det gjenstår å prøve.

Cine-modus

Det kan også ta opp video i enten DCI eller UHD 4K-format, opptil 60p fra fra nesten hele bildeflaten, i 8-bit 4:2:0-kvalitet, eller 10-bit 4:2:2 hvis man tar opp i 30p.

Kameraet kan også skyte i 5K/30p, men da kraftig beskjært med 1,6 x faktor og kun i 4:3-format.

Opptakene kan også gjøres med L-Log gammakurve for postprosessering og kameraet støtter HLG med 10-bit 4:2:2.

I Cine-modus kan man styre alt manuelt og ISO blir til ASA på skjermen, lukkerhastigheten markeres i grader og blenderverdier i F erstattes av T-stopp, som måler den faktiske lysmengden gjennom objektivet.

Kameraet har kontakter både for hodetelefon og mikrofon, og en fullstørrelse HDMI-utgang med 10-bit video ut.

App styring

Det finnes en app til kameraet. Leica FOTOS brukes for overføring av bilder og video, og kan fjernstyre kameraet via Wi-Fi og Bluetooth.

Med den kan man velge lukkertid, blenderåpning, ISO-verdi og eksponeringskompensasjon – og ta bilder med.

Pris

SL2 med det nye vertikalgrepet HG-SCL6, som dobler batteritiden fra 370 bilder per lading.

Kameraet er i salg fra 21. november 2019 og kamerahuset er priset til 66.500 kr.

 

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.