TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Kampen om proffkundene hardner til

Leica S3 er endelig oppgradert, der det teller mest.

forfatter
Publisert 09.03.20 - 13:34

Nye kameraer i mellomformatklassen er ikke hverdagskost, men her er Leicas skvett nye S3. Et betydelig oppdatert mell0mf0rmatkamera, med en ny 30 x 45 mm 64 megapiksler CMOS bildebrikke, i 2:3-format.

Dermed har Hasselblad, Phase One og Fujifilm, fått enda en konkurrent.

S3 var egentlig annonsert høsten 2018, men av ukjente grunner ble den planlagte oppgraderingen til 64 Mp, utsatt fra våren 2019, til nå.

Det er ikke den eneste oppdateringen av betydning. Leica S3 har også DCI 4K/24p-video med 8-bits 4:2:2-opptak på minnekortet, fra hele sensorflaten.

Bursdagsgave til fansen

Knapper og innstillingsratt er stort sett uforandret sammenlignet med forgjengeren (Typ oo7), med en statusskjerm på toppen, flankert av et innstillingshjul – og opptaksknappen.

De fire programmerbare knappene er fremdeles plassert på sidene av skjermen, under den store optiske søkeren med 0,87 x forstørrelse.

 

Kameraet har en ISO-følsomhet opptil 50.000, skuddtakten er oppgitt til tre bilder/s, og S3 har både sentral- og bladlukker, sistnevnte opptil 1/1000s. Leica hevder at den nye CMOS-brikken og Maestro II-prosessoren, skal gi kameraet hele 15 trinns dynamisk omfang. Som i så fall skyver S3 helt i tet på bildedynamikk.

Leica har utviklet 16 objektiver til S-systemet, som strekker seg fra 24 til 180mm, blant annet en 35-90mm zoom, som tilsvarer 35mm-formatets 24-72 mm, og en TS-APO-Elmar-S 120 f/5.6. Som er et spesialobjektiv for perspektivkorrigering.

Kameraet har ikke fått endelig pris, men det vil ventelig ligge rundt 200.000,- for kamerahuset alene, når det blir tilgjengelig i løpet av måneden.

 

Studio_teaser-2400x1600 Bokeh_teaser-2400x1600 Lowlight_teaser-2400x1600
<
>
Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

«Hendig» kamera til 200 000.- (kun huset..) , he he.he. 🙂 SELVE drømmekameraet da!!! Vikinglotto, give it to me! 😀

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ut av mørket Er du lei av bildestøy og matte, kjedelige farger? Da er Logitech Litra Glow et billig alternativ.
Lettere Nikon-tele med rekkevidde 400mm med innebygget stabilisator og lav vekt.
Ta opp innhold i 4K med Nikon Z30 Vloggere og innholdsleverandører har fått nytt verktøy.
Nytt kamera til ferien? Sjekk vår topp 10 liste. Et godt kamera gir deg bedre bilder, ta med ett av disse på årets ferie.
Nye stabilisatorer fra DJI DJI RS 3 Pro er tilpasset systemkameraer.
Lommeprinter for sommerbildene Lag dine egne bilder rett fra appen og skriv ut.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend