Systemkamera

Når Leica fyller 100 år, er det på sin plass med en eksklusiv bursdagsgave til fansen
forfatter

Skjønt en gave det egentlig ikke. Man må betale for herligheten, men kjenner vi Leicas die hard fans rett, er det nok mange som blar opp for Leica S Edition 100.

Som er en spesialutgave av det kanskje vakreste mellomformatkameraet:

Leica S.

Kamerahuset har selvsagt en inngravert 100-års logo og det følger med to objektiver med jubileumslogo, og en koffert til å ha alt sammen i.

Leica-S-Edition-100-koffert

I Rimowa-kofferten ligger et Leica Summarit-S 70mm f2.5 ASPH CS normalobjektiv, og et Leica Elmarit-S 30mm f2.8 ASPH CS vidvinkelobjektiv.

Kameraet er det eneste profesjonelle kameraet med innebygget GPS, og en 37.5 megapiklser CCD-bildebrikke på 30 x 45 mm. Det finnes 10 objektiver til S-systemet, de fleste av dem i to utgaver, hvor den ene er med sentrallukker. Det gjelder ikke den eneste zoomen til systemet Vario-Elmar-S 30-90mm (tils. brennvidden 24-72mm på 35mm-formatet).

Prisen for hele kofferten med innhold, er 290.000 kr.

Annonse

Det første Leica-kameraet kalles bare Ur-Leica, og ble laget i 1914 med småbildeformat. Det er heller ikke billig, prototypen gikk for 2,16 Millioner Euro, i en akusjon i 2012.
4.2.3

Da blir nok Leica D-Lux 6 100-årsutgave, mye billigere.

Det er en jubileumsutgave av D-lux 6 med skinnetui og kamera dekorert med 100-års logo:

Leica-D-Lux-6-100-years-edition

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også: