TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Glem 3D, nå skal det være 4D

Sonys nye a68 skryter av 4D fokus som skal være raskere og mer nøyaktig for flere skarpe bilder.

Nøyaktig hvor mye raskere og mer presist a68-kameraet fokuserer, sier de ingen ting om. Så det får vi komme tilbake til i en test. Men vi er ikke bortskjemt med at kameraer til 5000 kr klarer å gi oss sylskarpe bilder i alle situasjoner.

Superrask autofokus er gjerne forbeholdt dyrere kameraer, så det er sånn sett litt oppsiktsvekkende om a68 er mye bedre enn vi forestiller oss.

Kameraet er teknisk sett basert på det avanserte a77 II, som vi har testet her. Et fremragende systemkamera med meget rask autofkus og høy bildekvalitet.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Sony a68 er en enklere versjon, men altså med 4D autofokus og ellers de samme 79 fokuspunktene med 15 krysspunkter, 24 megapiksler bildesensor (APS), og innebygget OLED-søker kombinert med vippbar skjerm.

Kameraet skal være i stand til å fokusere i lite lys (-2 Ev) og tar opp video i full HD med opp til 50 Mbps og kan skyte bildeserier opp til 8 bilder/s.

Ikke verst, men 4K-video glimrer med sitt fravær. Men det har heller ingen andre kameraer i dette segmentet.

Det nye α68 er ikke i butikkene før mars 2016 og koster  5800 kr for kamerahuset, eller 6700 kr med en Sony DT18-55mm F3.5-5.6 SAM II zoom.

De nærmeste konkurrentene er Canon EOS 760D og Nikon D5500.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Lyd & Bilde