Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Glem 3D, nå skal det være 4D

Sonys nye a68 skryter av 4D fokus som skal være raskere og mer nøyaktig for flere skarpe bilder.

Nøyaktig hvor mye raskere og mer presist a68-kameraet fokuserer, sier de ingen ting om. Så det får vi komme tilbake til i en test. Men vi er ikke bortskjemt med at kameraer til 5000 kr klarer å gi oss sylskarpe bilder i alle situasjoner.

Superrask autofokus er gjerne forbeholdt dyrere kameraer, så det er sånn sett litt oppsiktsvekkende om a68 er mye bedre enn vi forestiller oss.

Kameraet er teknisk sett basert på det avanserte a77 II, som vi har testet her. Et fremragende systemkamera med meget rask autofkus og høy bildekvalitet.

(Foto: Produsenten)

(Foto: Produsenten)

Sony a68 er en enklere versjon, men altså med 4D autofokus og ellers de samme 79 fokuspunktene med 15 krysspunkter, 24 megapiksler bildesensor (APS), og innebygget OLED-søker kombinert med vippbar skjerm.

Annonse

Kameraet skal være i stand til å fokusere i lite lys (-2 Ev) og tar opp video i full HD med opp til 50 Mbps og kan skyte bildeserier opp til 8 bilder/s.

Ikke verst, men 4K-video glimrer med sitt fravær. Men det har heller ingen andre kameraer i dette segmentet.

Annonse

Det nye α68 er ikke i butikkene før mars 2016 og koster  5800 kr for kamerahuset, eller 6700 kr med en Sony DT18-55mm F3.5-5.6 SAM II zoom.

De nærmeste konkurrentene er Canon EOS 760D og Nikon D5500.

forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.