Fujifilm X-E3: Lekkert og rått systemkamera

Fujifilm X-E3 passer for kresne fotografer som trenger et reisevennlig kamera.
forfatter

Avanserte kameraer har tusen knapper og kompleks betjening. Det kan hvertfall virke slik for de som ønsker seg et bedre kamera, men kommer fra et enkelt kamera.  Det problemer ser Fujifilm X-E3 ut til å løse.

Det kommende kameraet er betydelig forbedret på alle viktige punkter, sammenlignet med forgjengeren X-E2.

Fujifilm X-E3

Kameraet har den samme typen 24,3 megapiklser  X-Trans bildebrikken som vi kjenner fra det fantastiske X-Pro2,  men det har i tillegg fått 4K/30p-videoopptak. Akkurat som det kompakte systemkameraet X-T20  fra Fujifilm.

Finn ditt nye reisekamera her.

(Foto: Produsenten)

Kameraet er relativt lite. Hvertfall sammenlignet med et speilreflekskamera, og stiller i samme reisevennlige format som Olympus PEN-F og Sony a6500. Men det er færre knapper her.

Ryddet opp

Fireveisknappene til høyre for skjermen, og knapperekken til venstre på X-E2, er borte på X-E3. I stedet har Fujfilm ryddet vekk knapper til fordel for en fastmontert pekeskjerm. Hvor man kan velge fokus, bla i bilder og ta bilder med en lett berøring på skjermen.

De har dog funnet plass til en styrepinne, som kan brukes for å flytte og justere fokuspunkter. I likhet med forgjengeren, har kameraet en stor elektronisk søker med 2,36 Mp oppløsning.

(Foto: Produsenten)

Raskere

Teknisk har det mye til felles med det litt større X-T20. Også det med elektronisk søker.  325 fokuspunkter dekker store deler av bildeflaten, og det finnes en rekke fokusvalg her. Fuji sier at bedre algoritmer skal gjøre fokusen raskere og bedre egnet til å følge motivet på feks serieopptak. Som forøvrig er oppgitt til fem bilder/s.

(Foto: Produsenten)

Noen av de viktigste punktene på X-E3:

  • 24,3 Mp APS-C X-Trans CMOS III med X-Pro bildeprosessor
  • 4K-video, 3840 x 2160, 29,97p, 25p, 24p, 23,98P, 100 Mbps
  • 325 valgbare fokuspunkter
  • Fem bilder/s i live view – åtte med søker
  • Bluetooth og Wifi trådløs overføring
  • Af-styrepinne
  • 7,6 cm 1 Mp pekeskjerm
  • 2,36 Mp søker
  • Separat blits

Det finnes både Wi-Fi-overføring av bilder her, og mer permanent oppkobling og overføring i form av Bluetooth.

Priser

Fujifilm X-E3 skal være i salg i løpet av september, i sort eller sølv, med startpris på 9499 kr for kamerahuset. Eller 12999 kr med en medfølgende 18-55mm zoom. Det kan også leveres med den kompakte 23mm f2, til 11999 kr.

(Foto: Produsenten)

Nytt makroobjektiv

Samtidig med Fujifilm X-E3, slipper Fuji et nytt makroobjektiv. Fujinon XF 80mm f2.8 Macro,er det 25-ende objektovet i rekken for Fujis X-system, og bildevinkelen tilsvarer en 122mm på kameraer som X-E3.
Objektivet er værtettet, med optisk bildestabilisator, fluorin-belegg som holder smuss borde fra frontelementet, og det har 1:1 makro med nærgrense på 25mm.
Fujifilm XF 80mm f2.8 R LM OIS WR, er i salg i løpet av november til 12999 kr.
(Foto: Produsenten)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.