Altiiett-kamera

Leica V-Lux 3 er kameraet de fleste klarer seg lenge med. For her får man både 24x zoom, 1080 HD-video og muligheten til å ta bilder i råfilformat.
Annonse
Annonse
forfatter

Som de fleste kompaktkameraene fra Leica, er også V-Lux 3 basert på et Panasonic-kamera. I dette tilfellet Lumix FZ150. Det betyr at man får et rikholdig utvalg funksjoner og muligheter i V-Lux 3, med en ikke ubetydelig bonus i tillegg.

Leica leverer nemlig med Adobe Photoshop Elements og Adobe Premiere Elements programvare for bilde- og videoredigering. Som er fullstendig overlegen programvaren Panasonic leverer med Lumix FZ150.

Særlig om man ønsker å utnytte råfilopptak for etterbehandling, da er Photoshop Elements et svært anvendelig program med en meget god råfilkonverter.

Resten av kameraet har temmelig imponerende spesifikasjoner. Det mangler lite i V-Lux 3. Her får man et Leica DC Vario-Elmarit 4.5-108mm f2.8-5.2 ASPH zoomobjektiv med 24 x zoom og optisk bildestabilisator(tilsvarer 25-600mm i 35mm-format), plassert foran en 12,1 megapiksler (1/2.33″ CMOS) bildebrikke.

En vippbar LCD-skjerm og elektronisk LCS-søker, integrert blits, blitssko og stereomikrofoner er blant utstyret på kameraet.

Man kan ta opp 1080/60fps HD-video i AVCHD-format, men også skyte høyhastighetsvideo i lavere oppløsning, 320×240 med 220 fps, som gir sømløse slow motion-videoer.

Stillbilder kan skytes med opp til 12 bps i korte serier.

Ellers får fotografen også full kontroll over eksponeringen med program, blenderprioritet, lukkerprioritet og manuell eksponeringskontroll.

V-Lux 3 leveres med solblender også, og skal koste 5.995 kroner, men rekker ikke julesalget. Kameraet er ikke i butikkene før i januar 2012.

En tilpasset reiseveske blir også tilgjengelig til V-Lux 3.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?