Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Fleksibelt Leica-kamera

Leica V-Lux 3 er kameraet de fleste klarer seg lenge med. For her får man både 24x zoom, 1080 HD-video og muligheten til å ta bilder i råfilformat.

Skrevet av / 09.12.11 - 11:10
Fleksibelt Leica-kamera

Som de fleste kompaktkameraene fra Leica, er også V-Lux 3 basert på et Panasonic-kamera. I dette tilfellet Lumix FZ150. Det betyr at man får et rikholdig utvalg funksjoner og muligheter i V-Lux 3, med en ikke ubetydelig bonus i tillegg.

Leica leverer nemlig med Adobe Photoshop Elements og Adobe Premiere Elements programvare for bilde- og videoredigering. Som er fullstendig overlegen programvaren Panasonic leverer med Lumix FZ150.

Særlig om man ønsker å utnytte råfilopptak for etterbehandling, da er Photoshop Elements et svært anvendelig program med en meget god råfilkonverter.

Resten av kameraet har temmelig imponerende spesifikasjoner. Det mangler lite i V-Lux 3. Her får man et Leica DC Vario-Elmarit 4.5-108mm f2.8-5.2 ASPH zoomobjektiv med 24 x zoom og optisk bildestabilisator(tilsvarer 25-600mm i 35mm-format), plassert foran en 12,1 megapiksler (1/2.33″ CMOS) bildebrikke.

En vippbar LCD-skjerm og elektronisk LCS-søker, integrert blits, blitssko og stereomikrofoner er blant utstyret på kameraet.

Man kan ta opp 1080/60fps HD-video i AVCHD-format, men også skyte høyhastighetsvideo i lavere oppløsning, 320×240 med 220 fps, som gir sømløse slow motion-videoer.

Stillbilder kan skytes med opp til 12 bps i korte serier.

Ellers får fotografen også full kontroll over eksponeringen med program, blenderprioritet, lukkerprioritet og manuell eksponeringskontroll.

V-Lux 3 leveres med solblender også, og skal koste 5.995 kroner, men rekker ikke julesalget. Kameraet er ikke i butikkene før i januar 2012.

En tilpasset reiseveske blir også tilgjengelig til V-Lux 3.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top