Search
Generic filters

Fleksibelt Leica-kamera

Leica V-Lux 3 er kameraet de fleste klarer seg lenge med. For her får man både 24x zoom, 1080 HD-video og muligheten til å ta bilder i råfilformat.

Som de fleste kompaktkameraene fra Leica, er også V-Lux 3 basert på et Panasonic-kamera. I dette tilfellet Lumix FZ150. Det betyr at man får et rikholdig utvalg funksjoner og muligheter i V-Lux 3, med en ikke ubetydelig bonus i tillegg.

Leica leverer nemlig med Adobe Photoshop Elements og Adobe Premiere Elements programvare for bilde- og videoredigering. Som er fullstendig overlegen programvaren Panasonic leverer med Lumix FZ150.

Særlig om man ønsker å utnytte råfilopptak for etterbehandling, da er Photoshop Elements et svært anvendelig program med en meget god råfilkonverter.

Resten av kameraet har temmelig imponerende spesifikasjoner. Det mangler lite i V-Lux 3. Her får man et Leica DC Vario-Elmarit 4.5-108mm f2.8-5.2 ASPH zoomobjektiv med 24 x zoom og optisk bildestabilisator(tilsvarer 25-600mm i 35mm-format), plassert foran en 12,1 megapiksler (1/2.33″ CMOS) bildebrikke.

En vippbar LCD-skjerm og elektronisk LCS-søker, integrert blits, blitssko og stereomikrofoner er blant utstyret på kameraet.

Man kan ta opp 1080/60fps HD-video i AVCHD-format, men også skyte høyhastighetsvideo i lavere oppløsning, 320×240 med 220 fps, som gir sømløse slow motion-videoer.

Stillbilder kan skytes med opp til 12 bps i korte serier.

Ellers får fotografen også full kontroll over eksponeringen med program, blenderprioritet, lukkerprioritet og manuell eksponeringskontroll.

V-Lux 3 leveres med solblender også, og skal koste 5.995 kroner, men rekker ikke julesalget. Kameraet er ikke i butikkene før i januar 2012.

En tilpasset reiseveske blir også tilgjengelig til V-Lux 3.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.