Altiiett-kamera

Leica V-Lux 3 er kameraet de fleste klarer seg lenge med. For her får man både 24x zoom, 1080 HD-video og muligheten til å ta bilder i råfilformat.
Annonse
Annonse
forfatter

Som de fleste kompaktkameraene fra Leica, er også V-Lux 3 basert på et Panasonic-kamera. I dette tilfellet Lumix FZ150. Det betyr at man får et rikholdig utvalg funksjoner og muligheter i V-Lux 3, med en ikke ubetydelig bonus i tillegg.

Leica leverer nemlig med Adobe Photoshop Elements og Adobe Premiere Elements programvare for bilde- og videoredigering. Som er fullstendig overlegen programvaren Panasonic leverer med Lumix FZ150.

Særlig om man ønsker å utnytte råfilopptak for etterbehandling, da er Photoshop Elements et svært anvendelig program med en meget god råfilkonverter.

Resten av kameraet har temmelig imponerende spesifikasjoner. Det mangler lite i V-Lux 3. Her får man et Leica DC Vario-Elmarit 4.5-108mm f2.8-5.2 ASPH zoomobjektiv med 24 x zoom og optisk bildestabilisator(tilsvarer 25-600mm i 35mm-format), plassert foran en 12,1 megapiksler (1/2.33″ CMOS) bildebrikke.

Annonse

En vippbar LCD-skjerm og elektronisk LCS-søker, integrert blits, blitssko og stereomikrofoner er blant utstyret på kameraet.

Man kan ta opp 1080/60fps HD-video i AVCHD-format, men også skyte høyhastighetsvideo i lavere oppløsning, 320×240 med 220 fps, som gir sømløse slow motion-videoer.

Stillbilder kan skytes med opp til 12 bps i korte serier.

Ellers får fotografen også full kontroll over eksponeringen med program, blenderprioritet, lukkerprioritet og manuell eksponeringskontroll.

Annonse

V-Lux 3 leveres med solblender også, og skal koste 5.995 kroner, men rekker ikke julesalget. Kameraet er ikke i butikkene før i januar 2012.

En tilpasset reiseveske blir også tilgjengelig til V-Lux 3.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Nyeste lekkasje avslører nesten alt.
Kommer med nytt kamerasystem.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.