Nyhet

DJI Inspire 3

Ikke noe leketøy for hvermansen.

Skrevet av / 24.04.23 - 11:40
DJI Inspire 3

De lett tilgjengelige og ganske rimelige dronene fra DJI, er både morsomme og enkle å fly. Bildene blir veldig fine og man kan lage svært gode videoopptak med en Mavic-drone.

Det holder ikke alltid for proffene, som foretrekker droner med andre kvaliteter.

Som DJI Inspire 3, en avansert drone som slett ikke kan flys av alle. Man må være sertfisert droneoperatør for å fly en Inspire 3, som er utstyrt med et 45 megapiksler fullformatkamera som kan ta opp 8K-video.

Foto DJI

Faktisk er den utstyrt med to kameraer, den har nemlig et FPV-kamera med en liten 1/1,8-tommers CMOS bildebrikke. I tillegg til X9-8K Air gimbalkameraet som har utskiftbar optikk for DJIs optikk med DL-fatning.

Dermed kan man fly dronen med goggles – briller – mens en annen operatør styrer gimbalkameraet med en separat kontroller.

Foto DJI

Kameraet tar opp video i 8K/25p CinemaDNG, eller 8K/75p når man velger Apple ProRes RAW, og dronen har støtte for SSD-lagring, som er inkludert. Det kan også skyte 4K/120p slo motion fra hele bildebrikken, også i ProRes RAW, og det har dual native ISO. Hvor man kan velge 800/4000 ISO for 14 trinns bildedynamikk med 24 eller 25 fps. DJI sier at man også kan får 160/3200 ISO når man filmer med 30 fps. Da er dynamikkområdet i overkant av 13 trinn.

DJI DL-optikk, 18, 24, 35 og 50mm. Foto DJI

 

Inspire 3 bruker noe DJI kaller Real-Time Kinematic (RTK), som holder dronen dønn stabil i en valg posisjon, og RTK kan også brukes til å holde dronen stabil i en valgt rute under flyvning. GPS med Galileo og BeiDou støtte, skal sørge for presis posisjonering, og dronen har til sammen ni sensorer som gir den 360 graders oversikt over omgivelsene.

Foto DJI

Inspire 3 kan leveres i en koffert med det meste man trenger: Gimbalkameraet og RC Plus kontrolleren, seks TB51 batterier med lader, 1 TB SSD, ekstra propeller, oppbevaring for optikk, og en nakkerem til kontrolleren.

Dronen er i salg nå, priset til 189.999 kroner.

Foto DJI

 

DJI Avata Pro-View Combo

Action-dronen

Du kan lage noen utrolige videoer med denne dronen, men først må du lære deg å fly.

Les videre
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Denne 6K-skjermen sikler vi etter

Kompakt kamera for vlogging

Leica Q3 med triple resolution

Fuji-kamera legger til videoblogging

Canon senker prisen med EOS R100

Kompakt kamera for bloggere

Scroll to Top