Nyhet

Blant de beste lommekameraene

Favorittkameraet får nytt objektiv og forbedret bildekvalitet.
forfatter

Ricohs lille GR-serie har vært blant de foretrukne lommekameraene for mange fotografer med krav til bildekvalitet, og bærbarhet. Det knøttlille kameraet med en skarp 28mm vidvinkel, er for eksempel perfekt til gatefotografering, og reiser.

Men nå slipper Ricoh GR IIIx, som er basert på et GR III, men her får man en ny 40mm f2.8 foran den samme 24 Mp CMOS bildebrikken, og en ny GR Engine 6 bildeprosessor.

Ricoh GR III med 28mm f.28, og GR IIIx med 40mm f2.8.

I følge Ricoh har den nye 40-en to asfæriske linseelementer som reduserer forvrengning, demper kromatisk aberrasjon og fjerner reflekser og ghosting i motlys.

Objektivet skal være skarpere ytterkanten av bildet enn 28-en, og med en nibladet blender skal man få fin bokeh-effekt.

RICOH_GR_IIIx Ricoh GR IIIx - fea03_vis_01 RICOH_GR_IIIx 117452_Ricoh_GR IIIx_fea02_art2_01 RICOH_GR_IIIx 117452_Ricoh_GR IIIx_fea03_art1_03 RICOH_GR_IIIx 117452_Ricoh_GR IIIx_fea03_art1_07
<
>

Kameraet støtter også 14-bits RAW og har innebygget treaksers bildestabilisator, to trinns ND-filter, hybrid autofokus, pekeskjerm, trådløs overføring, men bare 1080 HD-videoopptak.

Ricoh slipper også nytt tilbehør som er designet GR IIIx. En GN-2 objektivring i tre farger, GV-3 som er en rammesøker for 40mm, og telekonverter med objektivadapter som gir 75 og 107mm brennvidde, avhengig av valgt beskjæringsfaktor.

Kameraet er i salg ila. september til 10.990 kr.

Spesifikasjoner:

  • Ny brennvidde på 26,1mm (tilsvarer 40mm i 35mm-format).
  • Den nye linsekonstruksjonen resulterer i forbedret bildekvalitet, noe som er spesielt merkbart i bildets ytterkant.
  • Kompakt design.
  • 24,24 megapikslers APS-C-format CMOS.
  • Ny ENGINE-6 bildeprosessor som gir bedre bildekvalitet.
  • RAW-fremkalling i huset.
  • Tre-akset, fire-trinns bildestabilisering.
  • Trådløse LAN-funksjoner for enkel sammenkobling med mobile enheter.
  • 14-bit RAW.
Ricoh GR Digital III Alle trenger slett ikke zoom. Faktisk kan man skape enda mer interessante bilder uten, men da må verktøyet være i orden.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.