Nyhet

Vikings: Valhalla spinoff-serie kommer på Netflix

Netflix fortsetter den populære serien etter finalesesongen.

Skrevet av / 29.01.21 - 15:06
Vikings: Valhalla spinoff-serie kommer på Netflix

History Channels populære tv-serie om vikingen Regnar Lodbrok og hans slekt er forbi den 6. og siste sesongen, og har nettopp blitt utgitt og kan sees både History Channel, Amazon Prime og andre steder, avhengig av hvor man befinner seg i verden.

I Norge har vi kunnet se Vikings på HBO Nordic, hvor den fikk førsteplassen blant de 10 mest sette seriene i 2020. Derfor er det nok mange som vil glede seg over at vikingserien likevel ikke er helt slutt enda. En ny spinoff-serie ved navnet Vikings: Valhalla er nemlig er på vei til Netflix.

Den opprinnelige skaperen står bak Vikings: Valhalla

Det er skaperen av den originale Vikings-serien, Michael Hirst, som får lov til å fortsette sitt univers i nye rammer hos Netflix.

“I am beyond excited that we are announcing the continuation of our Vikings saga. I know that the millions of our fans across the globe will be thrilled by the belief being shown in our show by MGM and Netflix. Jeb Stuart, a truly wonderful writer, will bring new story-lines and a powerful visceral vision to stories about some of the most famous Vikings known to history,» siger den begejstrede Michael Hirst om den nye spinoff-serie.

Les også Vikings, sesong 4 Et lite til fjerde sesong om våre nordiske villmenn.

Her er de medvirkende

Vikings: Valhalla begynner i det tidlige 11. århundre og skildrer de legendariske eventyrene om noen av de mest berømte vikingene noensinne – Leif Erikson, Freydis Eiriksdottir, Harald Hårdråde og normanner-kongen Villhelm Erobreren. Disse mennene og kvinnene går fremst, i det de kjemper for overlevelse i en konstant utviklende verden, skriver Netflix i en pressemelding, hvor de første medvirkende i serien blir navngitt.

Det dreier seg bl.a. om:

SAM CORLETT som LEIF ERIKSON (LEIF DEN LYKKELIGE)
Leif er grønlending, oppvokst i utkanten av den kjente verden og kommer fra en familie som er gjennomsyret av den gamle hedenske troen. Som fryktløs sjømann og fysisk hardfør er Leif vår inngang til en vikingverden i voldsom forandring.

FRIDA GUSTAVSSON som FREYDIS EIRIKSDOTTIR
Freydis, som er ekstremt hedensk, livlig og enerådig, bærer en standhaftig tro på de «gamle gudene». Hun kommer – likt som sin bror Leif- til Kattegat som en outsider, men blir en inspirasjon for de som er tilhengere av de gamle tradisjonene.

LEO SUTER som HARALD SIGURDSSON HÅRDRÅDE
Harald er født inn vikingadlen og er en av de siste av vikingenes såkalte «berserkere». Fordi han er god, ambisiøs og karismatisk, er han i stand til å forene både kristne og tilhengere av Odin.

BRADLEY FREEGARD som KNUT DEN STORE
Kongen av Danmark. En vis, kløktig og hensynsløs vikingleder, som holder sine venner tett og sine fiender tettere. Ambisjonene hans vil forme historiens gang i det 11. århundre og gjøre ham til en definerende figur i vikingtiden.

JÓHANNES JÓHANNESSON som OLAV HARALDSSON (OLAV DEN HELLIGE)
Olav er Haralds eldre halvbror. Han er ambisiøs og fysisk svær: han er en barsk og nådeløs viking. Olav er kristen av Det Gamle Testamentet.

LAURA BERLIN som EMMA AV NORMANDIET
Den unge, ambisiøse Emma av Normandiet er fra det normanniske hoff og av vikingblod. Politisk kløktig og en av de rikeste kvinnene i Europa.

DAVID OAKES som EARL GODWIN (GODWIN AV WESSEX)
Den ultimate overlever. Hovedrådgiver for Kongen av England. Han er født i den politiske utkanten og kommer langt med sine finurlige metoder.

CAROLINE HENDERSON som HÅKON JARL
Som en storslått kriger og tolerant leder regjerer Håkon Kattegat med en rolig hånd. Selv om hun er hedensk, har hun formålet å holde Kattegat åpen for alle trosretninger i en utfordrende tid. Hun blir en sterk mentor for Freydis, som hjelpes av hennes visdom.

Vikings: Valhalla produseres av MGM Television og får premiere ekslusivt på Netflix. Jeb Stuart, Michael Hirst, Morgan O’Sullivan, James Flynn, Sherry Marsh, Alan Gasmer, Sheila Hockin og John Weber er executive producere. Stuart er også showrunner og forfatter. Blant instruktørene finner man Niels Arden Oplev, Stephen St. Leger og Hannah Quinn. Vanessa Alexander, Declan Croghan og Eoin McNamee er med Stuart som forfattere.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Comeback?

Mer norske Troll fra Netflix

Renner returnerer!

Mer serienytt fra Yellowstone-skaperen.

Denne får du ikke plass til i stua

Siste dans med gjengen

Scroll to Top