Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Viaplay med ny Jens Lapidus-serie

Den nordiske strømmetjenesten skal nå lage serie av Paradis City.

Skrevet av / 03.06.23 - 11:01
Viaplay med ny Jens Lapidus-serie

Viaplay har satt i gang produksjonen av en ny thrillerserie basert på Jens Lapidus’ (Snabba Cash) bestselgerroman Paradis City (2021).

Det internasjonale thrillerdramaet Paradis City blir Viaplays neste storsatsning med skuespillerne Alexander Abdallah og Julia Ragnarsson i hovedrollene.

Serien tar utgangspunkt i Sverige i nær fremtid.

En stadig eskalerende kriminalitet og segregering har ført til at det er bygget mur rundt de utsatte områdene og disse nærmiljøene holdes avskilt for å beskytte resten av samfunnet. Det største området er Järva, også kjent som Paradis City.

Jens Lapidus, “Paradis City” (Foto: Viaplay)

Når den populære innenriksministeren skal holde sin valgtale i Järva skjer det utenkelige: Det oppstår opptøyer, skudd avfyres og hun blir bortført av maskerte menn. Dette fører til store opptøyer og sammenstøt, og en politisk krise er nært forestående.

Les også Se trailer! Nå er traileren til finalesesongen av Jack Ryan her.

Emir (Alexander Abdallah) var en gang en legendarisk MMA-fighter som nå risikerer livstid i fengsel.

Fredrijka Falck (Julia Ragnarsson) er SÄPO-agenten som får det viktige oppdraget med å finne den kidnappende innenriksministeren. Hun gir Emir et ultimatum; om han vil se datteren sin igjen må han bli hennes infiltratør i Järva og bistå i jakten på den forsvunnede ministeren.

Innspillingen er allerede godt i gang i både Stockholm og Vilnius.

Paradis City_1 (1) Paradis City_1 (2) Paradis City_1 (3) Paradis City_1 (4)
<
>
Paradis City (Foto: Viaplay)

 

Det har gått sytten år siden Jens Lapidus fikk sitt internasjonale gjennombrudd med Snabba Cash (som ble en av 2000-tallets mest solgte og omtalte bøker), en roman som sentrerte rundt økonomistudenten JW Westlund som levde et intenst dobbeltliv, med en fot plantet i det blaserte, poshy Stureplan-miljøet, og den andre foten solid innenfor Stockholms kriminelle underverden.

Romanen ble til Netflix-serie i 2021.

I forbindelse med annonseringen av Paradis City uttaler skuespillerinnen Julia Ragnarsson:

Det er utrolig gøy å være en del av dette prosjektet. Denne rollen skiller seg veldig ut fra tidligere roller jeg har spilt, noe som gjør det veldig spennende og utfordrende. Det kommer til å bli fysisk krevende, og Alexander Adallah er en fantastisk skuespiller som jeg ser fram til å spille mot.

Paradis City vil bestå av seks episoder. Fenar Ahmad er regissør og manusforfatter er Björn Paqualin.

Les også Raske doppenger! Serieversjonen av den svenske filmsuksessen leverer mer av det samme, i et heseblesende, men etter hvert repeterende, tempo.

Lapidus selv er entusiastisk, og uttaler:

Boken “Paradis City” er et forsøk på fortelle en historie om vår tid. Jeg er glad for at den nå skal bli en tv-serie på Viaplay og jeg har stor glede i å være tett på manusprosessen og alle andre forberedelser. Mitt inntrykk er at Paradis City kommer til å bli en av de feteste svenske seriene i moderne tid, sier Jens Lapidus.

Paradis City (Foto: Viaplay)

Paradis City produseres av Strive Stories i samproduksjon med Viaplay og i samarbeid med Paprika Studios. Produsenter fra Strive Stories er Nicklas Wikström Nicastro (Snabba Cash) og Caroline Landerberg, og Jens Lapidus er utøvende produsent.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid for mer fransk romantikk

No more Netflix... !

Ny trailer fra kostymedramaverdenen

Nå er traileren her!

Komilegenden vender tilbake til røttene!

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Scroll to Top