Vanvittig ny film med innovativ finansieringsmodell
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Vanvittig ny film med innovativ finansieringsmodell

Mad Heidi er finansieret avfans, som får del i overskuddet hvis filmen blir en suksess.

forfatter
Publisert 01.08.22 - 18:03

Den 8. desember har den sveitsiske skrekkomedien Mad Heidi digital verdenspremiere.

Produsentene kaller filmen for det første eksemplet på Swissplotiation, som er en referanse til de populære og ekstremt voldelige amerikanske explotation- og blaxploitationfilmene fra 70-tallet.

Og det er visst ingen tvil om at Mad Heidi er en hyllest til B-filmsjangerens mest blodelige utgivelser.

Handlingen i filmen tar utgangspunkt i en dystopisk fremtid hvor Sveits har blitt til en fascistisk diktaturstat, som styres med ondskapsfull og hard hånd av en oste-tyran, mens uskyldige Heidi forsøker å leve et fritt og uskyldig liv i de sveitsiske alpene beskyttet av sin bestefar.

MADHEIDI Promo AliceLucy Teaser
Hovedrollen som Mad Heidi spilles av unge Alice Lucy. (Foto: Swissploitation Films LLC)

Det tar ikke lang tid før Heidis frihetstrang fører henne til en kamp mot diktatorens soldater, og den glade, uskyldige piken utvikler seg til rævsparkende frihetskjemper som kaster seg ut i kampen for å befri Sveits fra oste-diktaturet.

Bak filmen står bl.a. finske Tero Kaukomaa, som noen kanskje kjenner som produsenten bak en annen kultfilmklassikker, nemlig Iron Sky (2012) og Iron Sky: The Coming Race (2019).

Han er blant annet en av hovedkreftene bak Mad Heidis unike finansieringsmodell, hvor filmskaperne har lyktes med å samle inn USD 2 millioner til produksjonen av filmen.

Dette har skjedd ved hjelp av produsentens egen nettside – altså utenom de vanlige crowfundingplattformene, men heller med bruk av blockchainteknologi for å garantere bidragsyternes penger. Alle investorer vil dermed få del i overskuddet når filmen har hatt premiere.

MadHeidi poster
(Foto: Swissploitation Films LLC)

Dette skjer den 24. november, når Mad Heidi får premiere på utvalgte kinoer i Frankrike, Sveits og Tyskland. Deretter får filmen digital premiere på madheidi.com den 8. desember.

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En kvinnelig Hulk kan da umulig være bra? Det finnes mange dyr i Arken – og åpenbart enda flere i Marvel-universet. She-Hulk er faktisk et friskt pust innenfor genren.
Se Karpe på Viaplay. Fra i dag av kan du se den kritikerroste Karpe-dokumentaren på Viaplay.
Vi foretrekker Durek som konge! Netflix koker pinlig, tidvis amatørmessig, såpeopera-suppe av historien til det norske kronprinsparet.
House of the Dragon: Handlingen lekket Handlingen i alle episodene av den nye HBO-serien House of the Dragon har blitt lekket på Reddit.
Nå er musen størst av dem alle! Det tok Mike Mus & Co kun to og et halvt år å vippe Netflix ned fra strømmetronen.
Marvel lanserer dameversjon av Hulken! Marvel-universet er åpenbart ufullendt uten også en kvinnelig versjon av den grønne, sinte, mannen (kjent som Hulken).
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend