Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Vanvittig ny film med innovativ finansieringsmodell

Mad Heidi er finansieret avfans, som får del i overskuddet hvis filmen blir en suksess.

Skrevet av / 01.08.22 - 18:03
Vanvittig ny film med innovativ finansieringsmodell

Den 8. desember har den sveitsiske skrekkomedien Mad Heidi digital verdenspremiere.

Produsentene kaller filmen for det første eksemplet på Swissplotiation, som er en referanse til de populære og ekstremt voldelige amerikanske explotation- og blaxploitationfilmene fra 70-tallet.

Og det er visst ingen tvil om at Mad Heidi er en hyllest til B-filmsjangerens mest blodelige utgivelser.

Handlingen i filmen tar utgangspunkt i en dystopisk fremtid hvor Sveits har blitt til en fascistisk diktaturstat, som styres med ondskapsfull og hard hånd av en oste-tyran, mens uskyldige Heidi forsøker å leve et fritt og uskyldig liv i de sveitsiske alpene beskyttet av sin bestefar.

MADHEIDI Promo AliceLucy Teaser
Hovedrollen som Mad Heidi spilles av unge Alice Lucy. (Foto: Swissploitation Films LLC)

Det tar ikke lang tid før Heidis frihetstrang fører henne til en kamp mot diktatorens soldater, og den glade, uskyldige piken utvikler seg til rævsparkende frihetskjemper som kaster seg ut i kampen for å befri Sveits fra oste-diktaturet.

Bak filmen står bl.a. finske Tero Kaukomaa, som noen kanskje kjenner som produsenten bak en annen kultfilmklassikker, nemlig Iron Sky (2012) og Iron Sky: The Coming Race (2019).

Han er blant annet en av hovedkreftene bak Mad Heidis unike finansieringsmodell, hvor filmskaperne har lyktes med å samle inn USD 2 millioner til produksjonen av filmen.

Dette har skjedd ved hjelp av produsentens egen nettside – altså utenom de vanlige crowfundingplattformene, men heller med bruk av blockchainteknologi for å garantere bidragsyternes penger. Alle investorer vil dermed få del i overskuddet når filmen har hatt premiere.

MadHeidi poster
(Foto: Swissploitation Films LLC)

Dette skjer den 24. november, når Mad Heidi får premiere på utvalgte kinoer i Frankrike, Sveits og Tyskland. Deretter får filmen digital premiere på madheidi.com den 8. desember.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid for mer fransk romantikk

No more Netflix... !

Ny trailer fra kostymedramaverdenen

Nå er traileren her!

Komilegenden vender tilbake til røttene!

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Scroll to Top