TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Trailer til Exit, sesong 2

Nå er traileren sluppet til andresesongen av en av Norges største seriesuksesser, Exit. "Enda mer fucked up".

forfatter
Publisert 05.02.21 - 13:50

Halvannen million nordmenn benket seg foran TV-en for halvannet år siden for å bivåne hva finansliten på Aker Brygge foretok seg.

Med et manus av Øystein Karlsen, basert på virkelige hendelser fra fire finans-tycooner, tok Exit seerne med storm, og slo virkelig godt an også blant det svenske publikum.

Andresesongen er spilt inn midt under koronapandemien, med de utfordringer det har medført, men skal by på like mange heftige sex- og actionscener som vi ble vant med i den sjokkerende første sesongen. NRK fikk solgt serien til, rent utrolige, 36 land.

Les også Sex, drugs, money and drugs! Et fascinerende innblikk i macho- og drittsekk-(u)kulturen i «Gutteklubben grei»s finansverden.

Den 5. mars har sesong 2 premiere, og i dag ble den første traileren sluppet:

https://youtu.be/pzNHdi0C8Oc

 

Greed is Good!
Gordon Gekko (Michael Douglas) ble med Wall Street (1987) selve ikonet på den hensynsløse jappetiden, med sitt mantra «Greed is Good!» ble han et forbilde for de selvsentrerte, kyniske finansspekulantene – stikk i strid med hva som var Oliver Stones hensikt med filmen.

34 år senere har visst ikke verden gått særlig fremover.

I Exit, sesong 1 møtte vi «guttegjengen» som er stinn av penger, har opplevd alt før de fylte 30, kjeder livet av seg i sin blaserte tilværelse og tror de eier verden. Gekko er uten tvil en mann de forguder.

Adam (Simon J. Berger) elsker kokain, lekre horer, dyre klokker og Porsche, Henrik (Tobias Santelmann) er gjengens gladgutt, med en masete kone og fire mulattbarn, Jeppe (Jon Øigarden) er guttegjengens Gordon Gekko, William (Pål Sverre Hagen) har slått seg opp stort på eiendom og kan ikke fordra hverken sin manisk depressive kone eller masete snørrunger.

Felles for dem alle er at de er blitt så usannsynlig rike at de tror de er guder i sin egen lille verden, der lover, normer, regler og etikk er noe som ikke lenger vedkommer dem. De vil ikke fornedre seg til å bry som om hvor man kan/ikke kan parkere, forventer å få bord på de beste restauranter til enhver tid, aupairene er deres slaver og kvinner deres bruks-/pulegjenstand. Penger er Gud og de er yppersteprestene.

Ine Marie Wilmann, Agnes Kittelsen og Sonja Wanda. Exit, sesong 2 (Foto: Stephen Butkus/Fremantle/NRK)

Sesong 2 vil fokusere på hvordan de fire finansmennene vi møtte i første sesong, tjener pengene sine. På hvordan korrupsjonen, innsidehandel og kameratskap gjør de aller rikeste i Norge enda rikere.

Den viser sårbarheten til kvinnene som er økonomisk avhengig av sine menn. Hva de må finne seg i for å kunne fortsette livsstilen og holde fasaden. Og hva de kan bli tvunget til å gjøre om de plutselig står uten både mann og penger.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

Skuespillere er Agnes Kittelsen, Simon J. Berger, Pål Sverre Hagen, Tobias Santelmann, Ine Marie Wilmann, Jon Øigarden, Anders Baasmo, Maria Bonnevie, Rolf Lassgård, Sofia Helin med flere.

Jeppe (Jon Øigarden), William (Pål Sverre Hagen), Henrik (Tobias Santelmann) og Adam (Simon J. Berger). Exit, sesong 2 (Foto: Stephen Butkus/Fremantle/NRK)

Til NRK uttaler serieskaper, og regissør, Øystein Karlsen:

Sesong 2 er en bekmørk, svært menneskelig, morsom, trist og tidvis bankende gal historie som i likhet med sesong 1 i majoriteten er basert på sanne historier. Det er en historie om skyggesiden av kapitalisme. Om innsidehandel, hvitvasking, skatteparadis og hva som skjer når inntjening er viktigere enn mennesker. Samtidig som den er en slags graving inn i noe vi alle har felles, forsøket på å finne en mening i livet. Og den fortelles gjennom et skuespillerlag som er kanskje det beste jeg noen gang har fått lov å være med å fortelle en historie sammen med.

Exit, sesong 1_6 Exit, sesong 1_5 Exit, sesong 1_2 Exit, sesong 1_4 Exit, sesong 1_8
<
>
Øystein Karlsen, regissør og serieskaper. Exit, sesong 2 (Foto: Stephen Butkus/Fremantle/NRK)

Produsent av serien, Petter Testmann-Koch, føyer til:

I sesong 2 er historielinjene mer kompliserte, dramaet mer intenst og livene på vestkanten enda mer fucked up. Exit 2 synliggjør i større grad hvordan store penger blir oppnådd og omsatt i dagens samfunn. Og hvordan runddansen rundt disse pengene skaper parallellsamfunn vi ikke trodde eksisterte her i Norge.

Lyd & Bilde kommer så snart som mulig tilbake med en anmeldelse, og kan erkjenne at vi gleder oss som små barn til julaften! 🙂

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
NY Stranger Things 4 II-trailer! Netflix har nå sluppet ny trailer fra det avsluttende kapittelet av sesong 4 til Stranger Things.
"You know nothing, Jon Snow." Eller? HBO Max annonserer nå nok en spin off-serie fra Game of Thrones-universet.
«Tilbake til Fremtiden» VHS satte salgsrekord på auksjon Great Scott! Se video fra den elleville budrunden.
Du kjenner spillet - snart kommer filmen! Filmen basert på det ikoniske bilspillet Gran Turismo får premiere 11. august 2023!
Retningsløs Hemsworth Et fascinerende actionkrimplott vases bort i usammenhengende forvirring, uten mål og mening.
Nye Stranger Things-bilder! Netflix har nå sluppet helt nye bilder fra det avsluttende kapittelet av sesong 4 til Stranger Things.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend