Trailer til Exit, sesong 2

Nå er traileren sluppet til andresesongen av en av Norges største seriesuksesser, Exit. "Enda mer fucked up".
Annonse
Annonse
forfatter

Halvannen million nordmenn benket seg foran TV-en for halvannet år siden for å bivåne hva finansliten på Aker Brygge foretok seg.

Med et manus av Øystein Karlsen, basert på virkelige hendelser fra fire finans-tycooner, tok Exit seerne med storm, og slo virkelig godt an også blant det svenske publikum.

Andresesongen er spilt inn midt under koronapandemien, med de utfordringer det har medført, men skal by på like mange heftige sex- og actionscener som vi ble vant med i den sjokkerende første sesongen. NRK fikk solgt serien til, rent utrolige, 36 land.

Les også
Sex, drugs, money and drugs! Et fascinerende innblikk i macho- og drittsekk-(u)kulturen i «Gutteklubben grei»s finansverden.

Den 5. mars har sesong 2 premiere, og i dag ble den første traileren sluppet:

Annonse

 

Greed is Good!
Gordon Gekko (Michael Douglas) ble med Wall Street (1987) selve ikonet på den hensynsløse jappetiden, med sitt mantra «Greed is Good!» ble han et forbilde for de selvsentrerte, kyniske finansspekulantene – stikk i strid med hva som var Oliver Stones hensikt med filmen.

34 år senere har visst ikke verden gått særlig fremover.

I Exit, sesong 1 møtte vi «guttegjengen» som er stinn av penger, har opplevd alt før de fylte 30, kjeder livet av seg i sin blaserte tilværelse og tror de eier verden. Gekko er uten tvil en mann de forguder.

Adam (Simon J. Berger) elsker kokain, lekre horer, dyre klokker og Porsche, Henrik (Tobias Santelmann) er gjengens gladgutt, med en masete kone og fire mulattbarn, Jeppe (Jon Øigarden) er guttegjengens Gordon Gekko, William (Pål Sverre Hagen) har slått seg opp stort på eiendom og kan ikke fordra hverken sin manisk depressive kone eller masete snørrunger.

Annonse

Felles for dem alle er at de er blitt så usannsynlig rike at de tror de er guder i sin egen lille verden, der lover, normer, regler og etikk er noe som ikke lenger vedkommer dem. De vil ikke fornedre seg til å bry som om hvor man kan/ikke kan parkere, forventer å få bord på de beste restauranter til enhver tid, aupairene er deres slaver og kvinner deres bruks-/pulegjenstand. Penger er Gud og de er yppersteprestene.

Ine Marie Wilmann, Agnes Kittelsen og Sonja Wanda. Exit, sesong 2 (Foto: Stephen Butkus/Fremantle/NRK)

Sesong 2 vil fokusere på hvordan de fire finansmennene vi møtte i første sesong, tjener pengene sine. På hvordan korrupsjonen, innsidehandel og kameratskap gjør de aller rikeste i Norge enda rikere.

Den viser sårbarheten til kvinnene som er økonomisk avhengig av sine menn. Hva de må finne seg i for å kunne fortsette livsstilen og holde fasaden. Og hva de kan bli tvunget til å gjøre om de plutselig står uten både mann og penger.

Skuespillere er Agnes Kittelsen, Simon J. Berger, Pål Sverre Hagen, Tobias Santelmann, Ine Marie Wilmann, Jon Øigarden, Anders Baasmo, Maria Bonnevie, Rolf Lassgård, Sofia Helin med flere.

Jeppe (Jon Øigarden), William (Pål Sverre Hagen), Henrik (Tobias Santelmann) og Adam (Simon J. Berger). Exit, sesong 2 (Foto: Stephen Butkus/Fremantle/NRK)

Til NRK uttaler serieskaper, og regissør, Øystein Karlsen:

Annonse

Sesong 2 er en bekmørk, svært menneskelig, morsom, trist og tidvis bankende gal historie som i likhet med sesong 1 i majoriteten er basert på sanne historier. Det er en historie om skyggesiden av kapitalisme. Om innsidehandel, hvitvasking, skatteparadis og hva som skjer når inntjening er viktigere enn mennesker. Samtidig som den er en slags graving inn i noe vi alle har felles, forsøket på å finne en mening i livet. Og den fortelles gjennom et skuespillerlag som er kanskje det beste jeg noen gang har fått lov å være med å fortelle en historie sammen med.

Exit, sesong 1_6 Exit, sesong 1_5 Exit, sesong 1_2 Exit, sesong 1_4 Exit, sesong 1_8
<
>
Øystein Karlsen, regissør og serieskaper. Exit, sesong 2 (Foto: Stephen Butkus/Fremantle/NRK)

Produsent av serien, Petter Testmann-Koch, føyer til:

I sesong 2 er historielinjene mer kompliserte, dramaet mer intenst og livene på vestkanten enda mer fucked up. Exit 2 synliggjør i større grad hvordan store penger blir oppnådd og omsatt i dagens samfunn. Og hvordan runddansen rundt disse pengene skaper parallellsamfunn vi ikke trodde eksisterte her i Norge.

Lyd & Bilde kommer så snart som mulig tilbake med en anmeldelse, og kan erkjenne at vi gleder oss som små barn til julaften! 🙂

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
Historisk Golden Globe til avdød stjerne.
Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.