Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Titanic i 3D neste år

James Cameron jobber på spreng med den nye 3D-versjonen av Titanic.

Skrevet av / 15.11.11 - 14:12
Titanic i 3D neste år

Regissør James Cameron er en av de sterkeste forkjemperne for 3D-film i Hollywood. I tillegg til å jobbe med oppfølgeren til Avatar er han involvert i en rekke andre 3D-prosjekter, deriblant å puste nytt liv i den klassiske filmen om Titanic fra 1997.

Det dreier seg om en 3D-versjon av originalen med blant andre Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i hovedrollene. Filmen konverteres fra 2D til 3D i postproduksjon på lik linje med andre «uekte» 3D-filmer som Harry Potter.

I typisk Cameron-stil tas det imidlertid ikke lett på oppgaven. Mens tegnefilmer som Toy Story er relativt enkle å konvertere til 3D, er det langt mer ressurskrevende å konvertere en spillefilm tatt opp i 2D til 3D. Cameron og hans stereografer må gå igjennom hele filmen scene for scene og bedømme hvordan dybdevirkningen skal være, og hvilke elementer i bildet som skal være i forgrunnen og bakgrunnen. Nyutgivelsen skal ha en kostnad på rundt 18 millioner dollar.

Titanic 3D har premiere 6 april 2012, 100 år etter det legendariske passasjerskipet sank i Atlanterhavet.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top