Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Titanic i 3D neste år

James Cameron jobber på spreng med den nye 3D-versjonen av Titanic.

Regissør James Cameron er en av de sterkeste forkjemperne for 3D-film i Hollywood. I tillegg til å jobbe med oppfølgeren til Avatar er han involvert i en rekke andre 3D-prosjekter, deriblant å puste nytt liv i den klassiske filmen om Titanic fra 1997.

Det dreier seg om en 3D-versjon av originalen med blant andre Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i hovedrollene. Filmen konverteres fra 2D til 3D i postproduksjon på lik linje med andre «uekte» 3D-filmer som Harry Potter.

I typisk Cameron-stil tas det imidlertid ikke lett på oppgaven. Mens tegnefilmer som Toy Story er relativt enkle å konvertere til 3D, er det langt mer ressurskrevende å konvertere en spillefilm tatt opp i 2D til 3D. Cameron og hans stereografer må gå igjennom hele filmen scene for scene og bedømme hvordan dybdevirkningen skal være, og hvilke elementer i bildet som skal være i forgrunnen og bakgrunnen. Nyutgivelsen skal ha en kostnad på rundt 18 millioner dollar.

Titanic 3D har premiere 6 april 2012, 100 år etter det legendariske passasjerskipet sank i Atlanterhavet.

Annonse
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.