Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Tidenes dopepidemi blir til TV-serie

Se traileren til den kommende Disney+-serien om opioidskandalen i USA.

Skrevet av / 16.10.21 - 11:00
Tidenes dopepidemi blir til TV-serie

På slutten av 1990-tallet eksploderte bruken av opioider i USA. Opioider er en fellesbetegnelse på stoffer som kan binde seg til opioidreseptorer, blant annet i sentralnervesystemet hvor de gir smertestillende effekt.

Leger, i tett samarbeid med de største legemiddelgigantene, skrev ut opioidtabletter, på resept, som godteri til smertelindring.

Les også Moderne ungdomsserie Disney+ gir oss det usminkede ungdomslivet til USAs urinnvånere – på deres premisser.

For det første ble det skrevet ut resepter til langt flere enn de som hadde behov for det, for det andre var pillene ekstremt mye mer avhengighetsskapende enn det som ble kommunisert.

Legen som skrev ut flest resepter fikk størst bonus – og den komplette skandalen var et faktum!

 

Glem dødstallene bak Covid-19; det anslås at vanvittige 700.000 amerikanere har dødd som en følge av overdose med opioider siden 1999 – i 2020 alene lå dødstallene på forskrekkelige 80.000!

Nå har Disney+ tatt for seg opioidskandalen, og i samarbeide med produsentene Danny Strong og Michael Keaton skapt TV-serien Dopesick.

Rosario Dawson, «Dopesick» (Foto: Walt Disney)

 

De to første episodene av serien får premiere på Disney+ den 12. november, med ny episoden hver påfølgende onsdag; totalt 8 episoder.

Michael Keaton har hovedrollen, og får med seg Peter Sarsgaard, Michael Stuhlbarg, Will Poulter, John Hoogenakker, with Kaitlyn Dever og Rosario Dawson i andre ledende roller.

Dopesick_3 Dopesick_8 Dopesick_2 Dopesick_6 Dopesick_5
<
>
Dopesick (Foto: Walt Disney)

Dopesick tar med seerne til episenteret for dopepedemien (i Middletown, Ohio, firedoblet antallet overdosedødsfall seg fra 2000 til 2015!), til styremøtene hos legemiddelgigantene og narkopolitiets jakt på synderne.

Miniserie er basert på bestselgerboken, Dopesick: Dealers, Doctors, and the Drug Company That Addicted America (2018), til Beth Macy. Manuset til serien er skrevet av Danny Strong, og regien står Barry Levinson (Rain Man) for.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

 

Dopesick (Foto: Walt Disney)

 

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top