TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Tidenes dopepidemi blir til TV-serie

Se traileren til den kommende Disney+-serien om opioidskandalen i USA.

forfatter
Publisert 16.10.21 - 11:00

På slutten av 1990-tallet eksploderte bruken av opioider i USA. Opioider er en fellesbetegnelse på stoffer som kan binde seg til opioidreseptorer, blant annet i sentralnervesystemet hvor de gir smertestillende effekt.

Leger, i tett samarbeid med de største legemiddelgigantene, skrev ut opioidtabletter, på resept, som godteri til smertelindring.

Les også Moderne ungdomsserie Disney+ gir oss det usminkede ungdomslivet til USAs urinnvånere – på deres premisser.

For det første ble det skrevet ut resepter til langt flere enn de som hadde behov for det, for det andre var pillene ekstremt mye mer avhengighetsskapende enn det som ble kommunisert.

Legen som skrev ut flest resepter fikk størst bonus – og den komplette skandalen var et faktum!

 

Glem dødstallene bak Covid-19; det anslås at vanvittige 700.000 amerikanere har dødd som en følge av overdose med opioider siden 1999 – i 2020 alene lå dødstallene på forskrekkelige 80.000!

Nå har Disney+ tatt for seg opioidskandalen, og i samarbeide med produsentene Danny Strong og Michael Keaton skapt TV-serien Dopesick.

Rosario Dawson, «Dopesick» (Foto: Walt Disney)

 

De to første episodene av serien får premiere på Disney+ den 12. november, med ny episoden hver påfølgende onsdag; totalt 8 episoder.

Michael Keaton har hovedrollen, og får med seg Peter Sarsgaard, Michael Stuhlbarg, Will Poulter, John Hoogenakker, with Kaitlyn Dever og Rosario Dawson i andre ledende roller.

Dopesick_3 Dopesick_8 Dopesick_2 Dopesick_6 Dopesick_5
<
>
Dopesick (Foto: Walt Disney)

Dopesick tar med seerne til episenteret for dopepedemien (i Middletown, Ohio, firedoblet antallet overdosedødsfall seg fra 2000 til 2015!), til styremøtene hos legemiddelgigantene og narkopolitiets jakt på synderne.

Miniserie er basert på bestselgerboken, Dopesick: Dealers, Doctors, and the Drug Company That Addicted America (2018), til Beth Macy. Manuset til serien er skrevet av Danny Strong, og regien står Barry Levinson (Rain Man) for.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

 

Dopesick (Foto: Walt Disney)

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Vinner hun kronprinsens hjerte? Netflix slipper trailer til prermiereklar norsk spillefilm.
Dramaet som engasjerte hele verden! En høydramatisk historie fra virkelighetene – men Howard får aldri hevet temperaturen til kokepunktet.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vei fra Disney+. Se den første fulle traileren her.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene leverer sitt svar på heseblesende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Sveitsisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret avfans, som får del i overskuddet hvis filmen blir en suksess.
Nå kan du strømme Game of Thrones i 4K-kvalitet *OPPDATERT* 4K-versjonene av Game of Thrones sesong 1-8 er nå tilgjengelig på HBO Max.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend