Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Tár får strømmepremiere på SkyShowtime

Neste uke kan du strømme Oscarnominerte Tár, med Cate Blanchett i hovedrollen.

Skrevet av / 05.11.23 - 09:20
Tár får strømmepremiere på SkyShowtime

I fjor kom Todd Fields (In the Bedroom) storslagne drama spunnet rundt livet til en (fiksjonell) legendarisk dirigent, Lydia Tár.

Med karakterskuespilleren Cate Blanchett (Lord of the Rings, Blue Jasmine, Nightmare Alley) i hovedrollen, og et manus skrevet av Fields, hanket den inn hele seks Oscarnominasjoner – utrolig nok gikk Tár tomhendt hjem fra The Dolby Theatre.

Les også Premiere på Disney+ i dag! Guillermo del Toro puster fascinerende, og fryktinngytende, liv inn i 1930-tallets lugubre tivoliverden.

Strømmepremieren, på SkyShowtime, blir allerede den 10. november.

 

Blanchett spiller den verdensberømte dirigenten Lydia Tár som jobber for Berlinfilharmonien, og har en datter med førstefiolinisten Sharon (Nina Hoss). Den første kvinnelige dirigenten for et ledende tysk symfoniorkester.

Filmen fokuserer rundt maktstrukturers skiftende natur natur, dens innvirkning og bærekraft i vår moderne verden.

Vi møter Tár på høyden av hennes karriere, mens hun forbereder seg både for boklansering og den etterlengtede livefremføring av Mahlers femte symfoni. Under de påfølgende ukene begynner livet hennes å rakne…

Cate Blanchett, “Tár” (Foto: SkyShowtime)

Aftenpostens anmelder (Erlend Loe) gav den 6 av 6 stjerner, og kalte den:

En fiffig lek med #metoo, sosiale medier og kansellering. Blanchetts Tár har provosert mange. Tilsynelatende fordi det oppleves problematisk at en kvinnelig hovedperson portretteres som utspekulert og beregnende i en overgrepsrolle vi har lært oss å tenke på som overveiende maskulin.

I ledende birollene ser vi Nina Hoss, Noémie Merlant, Sophie Kauer, Julian Glover, Mark Strong, Allan Corduner og Sylvia Flote.

Musikksporet er komponert av den Grammy-vinnende komponisten Hildur Guðnadóttir; første kvinnelige komponist som vant en Oscar, Golden Globe og BAFTA for beste originalmusikk.

Tar_1 (3) Tar_1 (2) Tar_1 (5) Tar_1 (6) Tar_1 (7) Tar_1 (8)
<
>
Tár (Foto: SkyShowtime)
Les også Lyd & Bilde kårer årets beste produkter Kremen av årets elektronikkprodukter
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gledelig gjensyn med to aldrende herremenn

Med MCU var ikke dødt!

Mayday! Mayday!

Du må skynde deg å drepe henne!

Ytterligere mafiaforviklinger fra Stallone & Co!

Nå kommer apene hjem til deg!

Nå kan du se UEFA Euro 2024 i HDR

Hun er tilbake!

Ventetiden er snart over!

Ventetiden er snart over!

Kommer til høsten!

Slipp dragene løs!

Scroll to Top