TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Spiondrama fra virkeligheten på Viaplay

Viaplay kommer nå med en serie om Putins drap på KGB-agenten Litvinenko.

forfatter
Publisert 15.01.23 - 10:01

Despoten Vladimir Putin kom til maktens tinde i Kreml i 1999 – det gikk ikke lang tid for han begynte å «renske ut» sine brysomme kritikere.

Et av de mest spektakulære stats-beordrede drapene ble begått i London, 2006.

I Viaplays nye miniserie Litvinenko portretterer den britiske skuespilleren David Tennant (Dr. Who) KGB-agenten Aleksandr Litvinenko, som ble drept etter å ha fått i seg det radioaktive stoffet polonium.

 

Viaplay-serien følger offiserene fra New Scotland Yard i deres intense jakt på menneskene som ikke bare var ansvarlige for Litvinenkos død, men som også satte den britiske offentligheten i fare.

To politifolk blir kalt til University College Hospital i London for å snakke med en alvorlig syk pasient hvis symptomer i starten ikke kan forklares av legene. Pasienten er Aleksandr Litvinenko, en russisk dissident som hevder å ha blitt forgiftet av russiske agenter på direkte ordre fra Putin.

I pressmeldingen uttaler David Tennant:

Først var det ingen som ville tro «Sasha». De måtte starte etterforskningen raskt, og hele tiden var det denne tikkende klokken til en kropp som sviktet. Han var det eneste vitnet til sitt eget drap. Det er så mange elementer som gjør det til en utrolig historie å gjenfortelle, men det som gjør det så overbevisende er den personlige tragedien som rammer denne familien. Det faktum at det har en så global betydning gjør at vi kanskje kan fortelle denne historien, men det som virkelig teller er konsekvensene og hvordan det endret Marinas liv spesielt.

Litvinenko (Foto: Viaplay)

Dramaserien følger også historien om hans kone Marina Litvinenko, skildret av Margarita Levieva (The Blacklist). Hun kjemper utrettelig for å overbevise den britiske regjeringen om å frigi navnene på ektemannens drapsmenn og bekrefte den russiske statens rolle i drapet.

Mark Bonnar (Shetland) spiller Clive Timmons, mens Neil Maskell (Utopia) spiller Brent Hyatt.

Litvinenko_1 (4) Litvinenko_1 (3) Litvinenko_1 (5) Litvinenko_1 (6) Litvinenko_1 (7) Litvinenko_1 (8)
<
>
Litvinenko (Foto: Viaplay)

Serien (på fire episoder) er laget med støtte fra flere av nøkkelpersonene i politiets etterforskning, inkludert Aleksandrs familie og New Scotland Yard-offiserer Clive Timmons og Brent Hyatt. Litvinenko er regissert av Jim Field Smith (Endeavour) og ble filmet i London og omegn.

Litvinenko får premiere på Viaplay den 17. januar.

Les også Den sterkeste sesongen! Med tredje runde av komisosialdramaet Pørni, leverer Steenstrup sin sterkeste sesong.
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Februar-høydepunkter Reese Witherspoon og David Harbour topper Netflix-nyhetene i februar.
Horer, kokain og raske penger. What’s not to like! De tre livsglade gledespigene, med bagasjen full av demoner, gjør et siste desperat forsøk på å unnslippe fortiden. Og vi henger fortsatt med.
Her ser du Yellowstone! Serieskaper Taylor Sheridan er blant de hottesteste navnene innen strømmebransjen om dagen - men hvor (og hvordan) får du sett alle hans eminente serier?
Kinosuksess! Fans av Avatar-franchisen kan nå se frem til mange flere oppfølgerfilmer.
Svensk storeslem! Ruben Östlund og Triangle of Sadness gjør stor suksess hos Oscar-akademiet. Norge for nok en kortfilm.
Følg Lyd & Bilde