Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Spiondrama fra virkeligheten på Viaplay

Viaplay kommer nå med en serie om Putins drap på KGB-agenten Litvinenko.

Skrevet av / 15.01.23 - 10:01
Spiondrama fra virkeligheten på Viaplay

Despoten Vladimir Putin kom til maktens tinde i Kreml i 1999 – det gikk ikke lang tid for han begynte å “renske ut” sine brysomme kritikere.

Et av de mest spektakulære stats-beordrede drapene ble begått i London, 2006.

I Viaplays nye miniserie Litvinenko portretterer den britiske skuespilleren David Tennant (Dr. Who) KGB-agenten Aleksandr Litvinenko, som ble drept etter å ha fått i seg det radioaktive stoffet polonium.

 

Viaplay-serien følger offiserene fra New Scotland Yard i deres intense jakt på menneskene som ikke bare var ansvarlige for Litvinenkos død, men som også satte den britiske offentligheten i fare.

To politifolk blir kalt til University College Hospital i London for å snakke med en alvorlig syk pasient hvis symptomer i starten ikke kan forklares av legene. Pasienten er Aleksandr Litvinenko, en russisk dissident som hevder å ha blitt forgiftet av russiske agenter på direkte ordre fra Putin.

I pressmeldingen uttaler David Tennant:

Først var det ingen som ville tro «Sasha». De måtte starte etterforskningen raskt, og hele tiden var det denne tikkende klokken til en kropp som sviktet. Han var det eneste vitnet til sitt eget drap. Det er så mange elementer som gjør det til en utrolig historie å gjenfortelle, men det som gjør det så overbevisende er den personlige tragedien som rammer denne familien. Det faktum at det har en så global betydning gjør at vi kanskje kan fortelle denne historien, men det som virkelig teller er konsekvensene og hvordan det endret Marinas liv spesielt.

Litvinenko (Foto: Viaplay)

Dramaserien følger også historien om hans kone Marina Litvinenko, skildret av Margarita Levieva (The Blacklist). Hun kjemper utrettelig for å overbevise den britiske regjeringen om å frigi navnene på ektemannens drapsmenn og bekrefte den russiske statens rolle i drapet.

Mark Bonnar (Shetland) spiller Clive Timmons, mens Neil Maskell (Utopia) spiller Brent Hyatt.

Litvinenko_1 (4) Litvinenko_1 (3) Litvinenko_1 (5) Litvinenko_1 (6) Litvinenko_1 (7) Litvinenko_1 (8)
<
>
Litvinenko (Foto: Viaplay)

Serien (på fire episoder) er laget med støtte fra flere av nøkkelpersonene i politiets etterforskning, inkludert Aleksandrs familie og New Scotland Yard-offiserer Clive Timmons og Brent Hyatt. Litvinenko er regissert av Jim Field Smith (Endeavour) og ble filmet i London og omegn.

Litvinenko får premiere på Viaplay den 17. januar.

Les også Den sterkeste sesongen! Med tredje runde av komisosialdramaet Pørni, leverer Steenstrup sin sterkeste sesong.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Kommer til høsten!

Slipp dragene løs!

Spionoppfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid for mer fransk romantikk

No more Netflix... !

Ny trailer fra kostymedramaverdenen

Nå er traileren her!

Komilegenden vender tilbake til røttene!

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Scroll to Top