Nyhet

Sex and the City gjenoppstår

HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.

Skrevet av / 13.01.21 - 09:00
Sex and the City gjenoppstår

Det er så visst ikke bare på kino man er overfokusert på remakes og reboots, også for strømmeselskapene har relanseringe av gamle «klassikere» blitt stadig mer vanlig.

Nå har HBO besluttet å gjenopplive suksesserien Sex and the City (Sex og singelliv), som gikk fra 1998-2004.

Og, til glede for alle fans av serien, dette er ingen reboot, de originale skuespillerne (minus Kim Cattrall) dukker igjen opp på skjermen.

 

De seks sesongene (94 episodene) av serien om de fire New York-jentene Carrie (Sarah Jessica Parker), Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) og Miranda (Cynthia Nixon) tok for seg deres overfladiske liv, med typisk I-lands-problemer, utfordringer på kjærlighetsfronten og et trøblete sexliv.

I tillegg var den relativt nyskapende sett med feministiske øyne, der den ikke vek av veien for å ta opp temaer som kvinnelig seksualitet, lyst og hang til sexleketøy, samt sterke kvinner som stod på egne ben, både privat og i arbeidslivet.

Hele firerbanden samlet, mens de fortsatt var på talefot… (Foto: HBO)

De fire tett sammensveisede venninnene, som nærmet seg midtlivskrisen, delte på alt av gleder sorger og intime spørsmål. Sarah Jessica Parker var frontfiguren og fortellerstemmen. Under og etter serien ble hun et kjent moteikon.

Etter at serien ble stoppet kom det to spillefilmer, Sex and the City 1 og 2. Filmene (2008 og 2010) fikk relativt hard medfart av et samlet kritikerkorps.

Sarah Jessica Parker i «Sex and the City» (Foto: HBO)

Den nye serien skal hete «And Just Like That…» (en lille homage til originalserien). Vi vil denne gangen følge Carrie, Miranda og Charlotte i det de bevarer, og foredler, det varme vennskapet som kvinner midt i  50-årene.

Produksjonen på serien starter, i New York, sent på vårparten i år. Serieskaper er ennå ikke på plass, men de 10 nye episodene vil produseres av Michael Patrick King (som hadde regi på både originalserien og filmene).

«I grew up with these characters, and I can’t wait to see how their story has evolved in this new chapter, with the honesty, poignancy, humor and the beloved city that has always defined them.»

Sarah Aubrey, sjef for originalserier, HBO Max

And Just Like That… vil vises på HBO Max, som kommer til Norden høsten 2021. Premieredato er foreløpig ikke fastsatt.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?
«Sex and the City» (Foto: HBO)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se trailer – True Detective, sesong 4

Premiere på kodenavn: Annika

Se Kåre Conradi sløye laks!

Tilbake til filmstudioene?

«IMAX-Barbie» har premiere i dag

Comeback?

Scroll to Top