Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Se traileren til Ragnarok

31. januar kommer jettene til en skjerm nær deg.

Skrevet av / 21.11.19 - 14:12
Se traileren til Ragnarok

Netflix slipper den første teaseren til Ragnarok, deres første norske originalserie, og bekrefter «det som stod på steinen i Odda» –  at serien lanseres globalt på Netflix den 31. januar 2020.

Ragnarok blir en serie i seks deler fra den prisvinnende manusforfatteren Adam Price, produsert av det danske selskapet SAM Productions.

Ordet «ragnarok» stammer fra norrøn mytologi, og beskriver verdens ende – noe som burde borge for godt materialet for en TV-serie!

https://www.youtube.com/watch?v=IgIA4AedwV4&feature=youtu.be

Ragnarok er et oppvekstdrama som bygger på og bidrar til en ny og overraskende inngang til Norrøn mytologi. Serien er satt til den lille, fiktive byen Edda, plassert i den storslåtte norske naturen– satt til en videregående skole. Må dog ikke forveksles med den norske spillefilmen Gåten ragnarok.

Historien handler om innbyggerne i Edda, som kanskje ikke er helt de som de utgir seg for å være. Sammen med innbyggerne får vi oppleve en verden i drastisk endring: smeltende poler, varme vintre, voldsom nedbør. Noen ville nok sagt at vi nærmer oss mot et nytt Ragnarok. Med mindre noen griper inn i tide…

Ragnarok, sesong 1 (Foto: Netflix)

På rollelisten i Ragnarok finner vi David Stakston (David), Jonas Strand Gravli (Laurits), Theresa Frostad Eggesbø (Saxa),  Herman Tømmeraas (Fjor), Emma Bones (Gry), Henriette Steenstrup, Odd-Magnus Williamson, Synnøve Macody Lund, Bjørn Sundquist og Gísli Örn Garðarsson.

«Det er med stor glede å bidra til å skape denne nye, norske Netflix-serien. Vi tror at Norden har en egen stemme når det kommer til historiefortelling, og vi ønsker å bevise det gjennom denne storskalaserien skrevet av et Nordisk team med manusforfattere fra Norge, Sverige og Danmark. Serien rører i sin kjerne ved det at ikke bare mennesker i Norden, men over hele verden, i økende grad er nødt til å møte klimautfordringen – som i de senere år har gått gjennom store forandringer. Polene smelter i en takt som ingen hadde forventet. Vi går gjennom lengre perioder med tørke. Vintrene er for varme. Oftere og oftere opplever vi perioder med ekstrem kulde. På alle måter ekstreme værforhold. Verden endrer seg, og man kan påstå at vi er på vei mot et nytt Ragnarok. Om ikke noen tar grep i tide …», sier Adam Price, skaperen av Ragnarok.

David Stakston & Emma Bones Herman T¿mmeraas David Stakston & Jonas Strand Gravli Adam Price Jonas Strand Gravli, Tani Mathias Dibasey Hansen, Theresa Frostad Eggesb¿ Ragnarok_SecondLook_01
<
>
Ragnarok, sesong 1 (Foto: Netflix)

At Ragnarok er den første norske originalserien fra Netflix, er dog en sannhet med visse modifikasjoner. Allerede i 2012 lanserte Netflix (i coproduksjon med NRK) TV-serien Lilyhammer, med Little Steven i hovedrollen som mafiaboss under vitnebeskyttelse på den norske landsbygda.

«Jeg er spent på å introdusere vår nye Netflix-original fra Norge og formidle historien om norrøn mytologi i en moderne kontekst. Adam Price er en svært talentfull historieforteller, og vi ser frem til å dele hans fantastiske arbeid med Netflix-medlemmer over hele verden», sier Kelly Luegenbiehl, Vice President Originals Europe hos Netflix.

For Ragnarok er Price serieskaper, manusforfatter og utøvende produsent. Han jobber sammen med den norske medprodusenten og manusforfatteren Simen Alsvik (LilyhammerNeste Sommer), utøvende produsent Meta Louise Foldager Sørensen (AntichristMelancholia), og produsent Stine Meldgaard Madsen. Den norske produsentforeningen har vært ute og kritisert Netflix for at en norsk serie skal produseres av et dansk produksjonsbyrå («SAM Productions»).

Lyd & Bilde krysser fingrene, og håper på en adskillig beder opplevelse enn den begredelig britisk/norske Netflix-serien The Innocents.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top