TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Se trailer: The Wheel of Time

Jeff Bezos slår på stortromma med den nye eventyrserien The Wheel of Time.

forfatter
Publisert 06.11.21 - 00:01

En av høstens virkelig mest etterlengtede seriepremierer er nok fantasyeposet The Wheel of Time (Tidshjulet).

Prime Video har store ambisjoner, og fansen store forventninger, til serien, som allerede har fått grønt lys for sesong 2.

The Wheel of Time, sesong 1 (Foto: Prime Video)

Basert på bøkene (som er solgt i over 90 millioner eksemplarer) til Robert Jordans finner handlingen i The Wheel of Time sted i en episk fantasyverden.

I den avsidesliggende landsbyen Two Rivers bor gjetergutten Rand al’Thor, som hals over hode må flykte fra hjemstedet sitt sammen med Moiraine Damodred (Rosamund Pike) og hennes lojale livvakt, Lan Mandragoran.

Les også House of the Dragon er HBOs nye Game of Thrones-serie Baseres på boken “Fire and Blood”.

Trollkvinnen Moiraine er medlem av det eksklusive, kvinnelige, magikerfellesskapet Aes Sedai, og er (nesten) overbevist om at al’Thor er «Den utvalgte» (intet mindre enn «the Dragon Reborn»).

https://youtu.be/11ZozKfRqvA

 

Om ikke al’Thor er den gjenfødte/utvalgte, så er enten Mat Cauthon, Perrin Aybara, Egwene al’Vere eller Nynaeve al’Meara «the Dragon Reborn»; og må for enhver pris beskyttes mot de mørke kreftene som truer.

Sammen legger de ut på den farefulle ferden, med monstre og skrømt i hælene, til «The White Tower».

Serien handler (overraskende nok…) i stor grad om kampen mellom det gode og det onde. Hovedkarakterene får etter hvert hver sin rolle i kampen mot de mørke kreftene, og blir viktige brikker i konflikten.

The Wheel of Time, sesong 1_7 Wheel of Time Wheel of Time The Wheel of Time, sesong 1_6
<
>
The Wheel of Time, sesong 1 (Foto: Prime Video)

 

Serieskaper er Rafe Judkins, som er selvutnevnt blodfan av Jordans bøker. Forvent en miks av fantasy, eventyr, romantikk og horror.

Om han har lyktes med å tilpasse verket til en bredere base enn «kun» fantasyfans gjenstår dog å se. Etter å ha sett de tre første episodene har vi våre velbegrunnede tvil.

The Wheel of Time, sesong 1 (Foto: Prime Video)

I tillegg til Bond-piken Pike, får vi se Josha Stradowski, Barney Harris, Marcus Rutherford, Madeleine Madden, Zoë Robins og Michael McElhatton i ledende roller.

The Wheel of Time har premiere den 19. november, da slippes de tre første episodene; men allerede den 16. kan du lese anmeldelsen vår.

The Wheel of Time, sesong 1_9 The Wheel of Time, sesong 1_8
<
>
The Wheel of Time, sesong 1 (Foto: Prime Video)
Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå er musen størst av dem alle! Det tok Mike Mus & Co kun to og et halvt år å vippe Netflix ned fra strømmetronen.
Marvel lanserer dameversjon av Hulken! Marvel-universet er åpenbart ufullendt uten også en kvinnelig versjon av den grønne, sinte, mannen (kjent som Hulken).
Vinner hun kronprinsens hjerte? Netflix slipper trailer til prermiereklar norsk spillefilm.
Dramaet som engasjerte hele verden! En høydramatisk historie fra virkelighetene – men Howard får aldri hevet temperaturen til kokepunktet.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vei fra Disney+. Se den første fulle traileren her.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene leverer sitt svar på heseblesende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend