Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Se trailer for Black Panther – Wakanda Forever

Marvel puster nytt liv i Black Panther-franchisen.

Skrevet av / 05.10.22 - 09:31
Se trailer for Black Panther – Wakanda Forever

En av de virkelig store Marvel-suksessen (kom som en Dark Horse) ble Black Panther-filmen, med fortreffelige Chadwick Boseman i hovedrollen.

Filmen hadde premiere i 2018 og gikk som en kule på verdens kinoer. Allerede våren 2019 begynte Disney/Marvel planleggingen av en oppfølger – men så kom sjokkmeldingen!

For to år siden måtte den da 43-årige Boseman gi tapt i kampen mot kreften.

Les også Black Panther har kvesset klørne for siste gang! Fredag gikk den amerikanske skuespilleren Chadwick Boseman (43) bort.

Boseman (1977-2020) spilte i hele 43 filmer og serier i sin karriere, som startet med TV-serien All My Children i 2003. Han fikk sitt store kommersielle gjennombrudd som superhelten, med politisk brodd, i Black Panther (2018); en karakter (T’Challa/Black Panther) han spilte i Captain America: Civil War, Black Panther, Avengers: Infinity War og Avengers: Endgame.

Black Panther – Wakanda Forever (Foto: Walt Disney / Marvel)

Men Marvel kunne åpenbart ikke gi slipp på sin suksessformel; ei heller ville de erstatte Boseman i hovedrollen.

Den 9. november får oppfølgerfilmen, Black Panther: Wakanda Forever, kinopremiere, og nå har Marvel sluppet den første traileren til den kommende storfilmen:

 

I følge pressemeldingen kan vi vente oss en actionfylt film som tar oss med tilbake til Wakanda, der Queen Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku, Okoye og Dora Milaje kjemper, med hjelp fra Nakia (Lupita Nyong’o) og Everett Ross (Martin Freeman), for å beskytte riket sitt fra ytre makter etter King T’Challas dødsfall.

Så vidt oss bekjent vil ikke Boseman dukke opp i filmen, hverken i tilbakeblikk eller digitalt gjenskapt.

Regissør er Ryan Coogler (som også står for manuset), og er produsert av Kevin Feige. Filmen blir den 30. (!) i MCU-serien, og den siste i den såkalte «fase fire».

Les også Black Panther Panteren kvesser klørne mot samfunnets undertrykkelse, i en visuell fest av en film.
BLACK PANTHER: WAKANDA FOREVER BLACK PANTHER: WAKANDA FOREVER BLACK PANTHER: WAKANDA FOREVER
<
>
Black Panther - Wakanda Forever (Foto: Walt Disney / Marvel)

I og med at det snart kun er superheltefilmer, og remake av gamle klassikere (á la Top Gun 2) som går så det griner på kinoene post korona, så lover den etterlengtede lanseringen av denne filmen godt for en hardt prøver kinobransje.

NB! Bemerk at Disney har valgt å ikke tilby Black Panther: Wakanda Forever som en Premier Access-film på Disney+; en forretningsmodell utviklet under koronapandemien som skapte mye bråk blant stjernene, der ikke minst Scarlett Johansson gikk høyt ut på banen.

Les også Black Widow til Disney+ Disney lanserer nå Marvel-storfilmen rett på Disney+.
Black Panther – Wakanda Forever (Foto: Walt Disney / Marvel)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fortsatt hel-MAX?

Slik fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it...

Prisvinnende kjærlighetsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Lyd & Bilde
Scroll to Top