Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Richard Maddens Citadel kommer snart på Prime!

Prime Video lansere nok en påkostet originalserie i april.

Skrevet av / 10.04.23 - 10:15
Richard Maddens Citadel kommer snart på Prime!

Russo-brødrene står bak globale filmsuksesser som You, Me and Dupree, Captain America: The Winter Soldier, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War og tidenes kassasuksess, Avengers: Endgame.

Nå beveger de seg fra Disney/Marvel til Jeff Bezos’ Prime Video, og står som produsenter (og medregissører) på den kommende spion-serien Citadel.

I hovedrollen har de hanket inn en av de store stjernene fra Game of Thrones: Richard Madden.

 

Kjekkasen Madden, som fikk et ganske brutalt endelikt mot slutten av sesong 3 av Game of Thrones, har maktet å etablere en anstendig karriere etter fantasysuksessen.

Med filmer som 1917, Eventyret om Askepott, Bodyguard og Eternals har han fått fart på skuespillerkarrieren.

Den 28. april kan du se ham i en ny actionrolle, som agent Mason Kane i Citadel.

 

Citadel_4 Citadel_6 Citadel_5 Citadel_1
<
>
Citadel (Foto: Prime Video)

Serieskaper er David Weil. Citadel (sesong 1) består av seks episoder der de to første får premiere 28. april, deretter vil det ukentlig slippes én episode frem til 26. mai.

Fra pressemeldingen kan vi lese følgende om handlingen i den nye thrillerserien:

For åtte år siden falt Citadel. Det uavhengige globale spionbyrået som har i oppgave å opprettholde trygghet og sikkerhet blant borgerne ble ødelagt av operatører fra Manticore, et mektig kartell som manipulerer verden fra skyggene. Med Citadels fall fikk eliteagentene Mason Kane (Madden) og Nadia Sinh (Priyanka Chopra Jonas) minnene sine slettet i det de så vidt slapp unna med livet i behold. De har siden holdt seg skjult, bygget nye liv med konstruerte identiteter, uvitende om sin egen fortid. Helt til en natt, da Mason blir sporet opp av sin tidligere Citadel-kollega, Bernard Orlick (Stanley Tucci), som desperat trenger hans hjelp for å forhindre Manticore i å etablere en ny verdensorden. Mason oppsøker sin tidligere partner, Nadia, og de to spionene legger ut på et oppdrag som tar dem rundt om i verden i et forsøk på å stoppe Manticore, mens de samtidig strever med et forhold bygget på hemmeligheter, løgner og en farlig, men udødelig kjærlighet.

I tillegg til Madden får vi se Priyanka Chopra Jonas, Stanley Tucci, Lesley Manville, Osy Ikhile, Ashleigh Cummings, Roland Møller og Caoilinn Springall i ledende roller.

Les også Sutherland er tilbake! Big data ser deg – og Kiefer Sutherland gjør sitt ypperste for å forvirre deg; i en smått ujevn konspirasjonsthriller.

PS! Citadel får oppfølgere! Citadel, sesong 1 er debuten til denne globale franchisen. Produsert av «Russo Brothers AGBO» vil Citadel og dens påfølgende serier forene verden med Russo-brødrenes historier. Hver Citadel-serie vil produseres og filmes lokalt. Dette vil forme en unike franchise. Oppfølgerserier er allerede i gang i Italia og India, med Matilda De Angelis, Varun Dhawan og Samantha Ruth Prabhu i hovedrollene.

Citadel (Foto: Prime Video)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

Premiere i dag!

And the Oscar Goes to...

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top