Prometheus 2 i 2016

Ridley Scotts oppfølger til Alien prequelen Prometheus, får ny manusforfatter og premiere i mars 2016.

Ridley Scotts kritikerroste «Prometheus», som var en film som foregikk før i tid i forhold til hans geniale «Alien» (1979), var fra starten av planlagt som en ny trilogi.

Handlingsutdrag fra førstefilmen:

Vi møter de to forskerne og arkeologene Elizabeth Shaw (Noomi Rapace) og Charlie Holloway (Logan Marshall-Green) som oppdager en ledetråd til menneskets opprinnelse på Jorden gjennom et stjernekart som går igjen i en rekke forskjellige oltidskulturer. En gammel og svært eksentrisk milliardær ved navn Peter Weyland (Guy Pearce) sender de to forskerne til det ytre rom for å lete etter liv, for å forstå menneskets opprinnelse. Med seg ombord har de et mannskap på drøyt femten personer inkludert androiden David (Michael Fassbender) og skipets overkommandør Meredith Vickers (Charlize Theron), som er særdeles skeptisk til enhver kontakt med andre livsformer. Når de etter to år i hypersøvn ankommer planet LV-223 og setter i gang utforskingen av et tempellignende fjell, oppdager de ting som gjør at historien tar en farlig vending. Det blir en kamp for overlevelse og menneskehetens eksistens.

Ridley590

Ridley Scott og Noomi Rapace på settet til «Prometheus»

 

Produksjonen av andrefilmen har lenge ligget i limbo, men nå melder The Wrap at Sir Scott har tatt grep og hyret inn Michael Green for å skrive om hele manuset til oppfølgeren, en veteranforfatter han også samarbeider med i forbindelse med en oppfølger til legendariske «Blade Runner». Dermed skrotes førsteutkastet til Jack Paglen («Transcendence»).

Produksjonen vi ventelig starte allerede til høsten, med en forventet premiere 4. mars 2016.

Fra blodfan av de originale Alien-filmene ble det rettet en del kritikk mot «Prometheus» fordi den visstnok ikke var nok Alien-aktig. Noe Ridely Scott skal ha tatt seg notis av, og dermed søker å få oppfølgeren mer lik i tone og stil med originalfilmen.

«Prometheus 2» har høyeste prioritet hos produksjonsselskapet 20th Century Fox etter at førstefilmen, på verdensbasis, spilte inn hele 2,4 milliarder kroner.

uploads_d45fb13b-60c7-44d7-8ecb-7f731bda31d0-Prometheus_movie_05

Hovedrollene vil igjen bekles av Michael Fassbender og vår egen (svenske) Noomi Rapace. «Prometheus» sluttet med at en alien skjøt seg ut av brystet…

Lyd & Bilde gleder seg allerede!

 

PS! For øvrig er Scott nå ute med «The Counselor» på Blu-ray, der Cameron Diaz i en legendarisk scene har sex med en Ferrari. Anmeldelsen kan du lese i maiutgaven av Lyd & Bilde (på papir, iPad eller Android).

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Denne håper vi blir en realitet, for se så søt den er.
Hold armen i ro og spar plass på skrivebordet med ergonomisk trackball.
I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.