TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Prime Video utvider Bosch-universet

Krimserien om Harry Bosch får nå flere spin-off-serier.

forfatter
Publisert 12.02.23 - 12:00

Michael Connelly kan le hele veien til banken! Med over 74 millioner (!) solgte bøker er han en av tidenes mestselgende forfattere, og inntektene fra TV-serien er vel å regne som en dråpe i havet.

Den tidligere krimjournalisten har skrevet hele 24 bøker om den litt trauste, meget tradisjonelle, drapsetterforskeren, Hieronymus «Harry» Bosch i Hollywood-avdelingen til LAPD. En krigsveteran og notorisk arbeidsnarkoman, som forsaker familielivet for å løse sin nyeste drapssak, konstant på kant med internetterforskerne for å operere i gråsoner av loven, men alltid utrettelig på ofrenes side.

Men, etter syv sesonger av TV-serien (2014-2021) kastet Bosch (Titus Welliver) inn håndkleet og sa opp stillingen. Dermed var det ubønnhørlig slutt for politimannen – eller var det det?

Les også En av de beste sesongene Den dedikerte LA-politietterforskeren takker av med en bunnsolid avslutningssesong.

Niks! Bosch startet som privatetterforsker, ble eksklusiv for Prime Video, og “gjenoppstod” som Bosch: Legacy.

 

Som vi skrev i anmeldelsen av sesong 1: “Ny start – samme høye kvalitet!”.

Les også Bosch lever! Samme høye kvalitet, men en friskere og mer moderne utgave av sindige Hieronymus Bosch.
Bosch Legacy sesong 1 1

Nå har Jeff Bezos og Connelly bestemt seg for så skvise mer saft ut av Bosch-sitronen. To nye spin-off-serier er på trappene.

Jamie Hector, “Bosch, sesong 7” (Foto: Prime Video)

Den første serien som slippes får Bosch’ (tidligere) partner, Jerry Edgar (Jamie Hector), som hovedkarakter.

Den alltid uklanderlig kledde politietterforskeren i LAPD har i årevis vært Bosch’ sparringspartner, og nære venn. I de avsluttende sesongene av Bosch slet han med sine indre problemer. I tillegg fikk vi se ham i en liten gjesteopptreden i Bosch: Legacy.

I den serien med Edgar vil få se karakteren som undercover FBI-agent i Miami.

Les også Bosch, sesong 5 På femte forsøk leverer Michael Connellys Bosch sin beste sesong.

I tillegg planlegger Prime Video en spin-off-serie sentrert rundt detektiven Renee Ballard. Ballard dukket opp i Connellys krimroman The Late Show (2017), samt Dark Sacred Night (2018); men karakteren har aldri vært å se i TV-seriene.

I Ballard-serien vil hun lede LAPDs nye cold case-avdeling.

Per dags dato opplyser ikke Prime noe om estimert premieredato, eller oppstart for filming. Connelly vil personlig figurere som utøvende produsent på begge de to kommende seriene.

Titus Welliver og Michael Connelly (Foto. Prime Video)

Legg igjen en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
Se Havfruen gjenoppstå! Nok en live spillefilm fra Walt Disneys rikholdige animasjonsskattkiste står på trappene.
And the Oscar Goes to... Ruben Östlund mottok i januar tre anerkjennende nominasjons-nikk fra Oscar-akademiet for Triangle of Sadness. I natt gikk han (og resten av Norden) slukøret hjem.
Ny dansk Netflix-thriller Netflix annonserer premieredatoen for nok en dansk originalserier.
Gratulerer med kvinndagen! Vi hyller kvinnedagen - og gir deg i den anledning noen gode tips om fabelaktige serier og filmer med knallsterke kvinner!
Nytt liv for nordiske serier! Beforeigners, Lust og Kamikaze gjenoppstår hos SkyShowtime.
Følg Lyd & Bilde