Ny dansk Netflix-serie: Nisser

Netflix lover oss en klassisk julefortelling med en dash av overnaturlig grøss.
Annonse
Annonse
forfatter

For knappe to uker siden slapp Netflix traileren til sin første norske film, Kadaver, i dag annonserer strømmegiganten en ny dansk serie: Nisser.

Skaperne av den kommende serien er det samme teamet som står bak Netflix-serien The Rain.

Les også
The Rain - se siste sesongs trailer Kan de overleve hverandre? Netflix slipper i dag traileren til siste sesong av den danske apokalypse-serien The Rain.

Den danskspråklige serien starter i disse dager filmingen utenfor København, hvorpå de vil by på «de ekte, monstrøse skapningene som inspirerte mytene vi alle kjenner». I hovedrollene finner vi blant annet Ann Eleonora Jørgensen, Rasmus Hammerich, Peder Thomas Pedersen, Lila Nobel (The Rain), og Lukas Løkken (The Rain).

Vil Netflix’ «Nisser» bli en like stor seersuksess som den norske serien «Nissene på låven»? (Foto: TV Norge)

Fra pressemelding kan vi lese følgende om handlingen: «I håp om å finne sammen over julen, reiser en familie på fire til en fjern øy i den danske skjærgården, men oppdager i stedet at øyen er kontrollert av en sterkt religiøs gruppe som lever sammen med mektige skapninger i skogen, som viser seg å være nisser. Ekte, monstrøse skapninger som inspirerte mytene vi alle kjenner. Når jenta i familien finner, og tar med seg en babynisse, forstyrrer hun uforvarende en naturlig balanse, og kaster hele øya inn i en kamp om livet for tro, familie, og overlevelse.»

Den nye serien vil bestå av kun 6 episoder, handlingen foregår (selvsagt) i Danmark, og er skapt og skrevet av Stefan Jaworski (Those Who Kill, Når støvet har lagt seg). Regien står Roni Ezra (The New Nurses) for, og serien er produsert av Elise H. Lund for Miso Film.

Lanseringsdato er p.t. ikke kjent.

Les også

Trailer-Kadaver

Nisser er basert på en original ide fra Jannik Tai Mosholt og Christian Potalivo (The Rain), som også er utøvende produsenter.

Peter Bose, CEO og Produsent i Miso Film sier: «Med vår nye Netflix-serie Nisser, fortsetter vi det sterke partnerskapet vi har bygget med Netflix gjennom tre sesonger av The Rain. Nisser er en julehorror som utforsker premisset “hva om nisser var ekte og farlige?”, og nok en gang viser Netflix at de våger der andre ikke tør. Vi feirer at Netflix åpner dører til nye sjangre som vi ikke ville hatt ressurser til å utvikle og produsere tidligere i vårt lokale marked. Nisser vil utelukkende bli filmet omkring København, og vi ser frem til å gi Netflix sine abonnenter en unik vri på julesjangeren.»

«Det er mange grunner til at vi gleder oss over denne nye danske produksjonen. (…) …å ta del i lokale myter som alltid har resonnert i Norden, og muligheten til å gjøre disse om til en moderne julefortelling – med et lite touch av horror.»

– Tesha Crawford, Netflix

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Les også

HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.
Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.
HBO har nå annonsert skuespillerne til andresesongen av Fremvandrerne (Beforeigners), og vi drar kjensel på en gammel kjenning fra Game of Thrones.
Netflix slipper nå traileren til den kommende seriemorder-serien Night Stalker.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?