Ny dansk Netflix-serie: Nisser

Netflix lover oss en klassisk julefortelling med en dash av overnaturlig grøss.

For knappe to uker siden slapp Netflix traileren til sin første norske film, Kadaver, i dag annonserer strømmegiganten en ny dansk serie: Nisser.

Skaperne av den kommende serien er det samme teamet som står bak Netflix-serien The Rain.

Les også The Rain - se siste sesongs trailer Kan de overleve hverandre? Netflix slipper i dag traileren til siste sesong av den danske apokalypse-serien The Rain.

Den danskspråklige serien starter i disse dager filmingen utenfor København, hvorpå de vil by på «de ekte, monstrøse skapningene som inspirerte mytene vi alle kjenner». I hovedrollene finner vi blant annet Ann Eleonora Jørgensen, Rasmus Hammerich, Peder Thomas Pedersen, Lila Nobel (The Rain), og Lukas Løkken (The Rain).

Vil Netflix’ «Nisser» bli en like stor seersuksess som den norske serien «Nissene på låven»? (Foto: TV Norge)

Fra pressemelding kan vi lese følgende om handlingen: «I håp om å finne sammen over julen, reiser en familie på fire til en fjern øy i den danske skjærgården, men oppdager i stedet at øyen er kontrollert av en sterkt religiøs gruppe som lever sammen med mektige skapninger i skogen, som viser seg å være nisser. Ekte, monstrøse skapninger som inspirerte mytene vi alle kjenner. Når jenta i familien finner, og tar med seg en babynisse, forstyrrer hun uforvarende en naturlig balanse, og kaster hele øya inn i en kamp om livet for tro, familie, og overlevelse.»

Den nye serien vil bestå av kun 6 episoder, handlingen foregår (selvsagt) i Danmark, og er skapt og skrevet av Stefan Jaworski (Those Who Kill, Når støvet har lagt seg). Regien står Roni Ezra (The New Nurses) for, og serien er produsert av Elise H. Lund for Miso Film.

Lanseringsdato er p.t. ikke kjent.

Les også

Trailer-Kadaver

Nisser er basert på en original ide fra Jannik Tai Mosholt og Christian Potalivo (The Rain), som også er utøvende produsenter.

Peter Bose, CEO og Produsent i Miso Film sier: «Med vår nye Netflix-serie Nisser, fortsetter vi det sterke partnerskapet vi har bygget med Netflix gjennom tre sesonger av The Rain. Nisser er en julehorror som utforsker premisset “hva om nisser var ekte og farlige?”, og nok en gang viser Netflix at de våger der andre ikke tør. Vi feirer at Netflix åpner dører til nye sjangre som vi ikke ville hatt ressurser til å utvikle og produsere tidligere i vårt lokale marked. Nisser vil utelukkende bli filmet omkring København, og vi ser frem til å gi Netflix sine abonnenter en unik vri på julesjangeren.»

«Det er mange grunner til at vi gleder oss over denne nye danske produksjonen. (…) …å ta del i lokale myter som alltid har resonnert i Norden, og muligheten til å gjøre disse om til en moderne julefortelling – med et lite touch av horror.»

– Tesha Crawford, Netflix

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.