Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Netflix pauser innspillingen av The Crown

Tronskiftet i Storbritannia påvirker Netflix' flaggskip-serie.

Skrevet av / 09.09.22 - 09:42
Netflix pauser innspillingen av The Crown

Gårsdagens død av Elizabeth II (1926-2022) påvirker nå innspillingen av den 6., og avsluttende, sesongen av Peter Morgans The Crown.

Serien, som hadde premiere på Netflix i 2016, tar for seg Elizabeth IIs regjeringstid, som Dronning over Storbritannia og Samveldelandene.

Hun etterfølges nå av sin sønn, Kong Charles III.

The Crown Elizabeth II
Elizabeth II døde i går (Faksimile: bbc.com)

Som de britiske øyers, og verdens, lengstsittende monark, har hun fått med seg hele 15 statsministre (den siste, Liz Truss, innsatte Hennes Majestet kun to dager før hun avgikk med døden på Balmoral), og enorme omveltninger i samfunnet under sin regjeringstid.

Hun så Det britisk imperiet gå i oppløsning, og nå senest at landet trakk seg tilbake, og isolerte seg fra verdensscenen som følge av Brexit.

The Crown, sesong 3 (Foto: Netflix)

Til Deadline beskriver serieskaper Peter Morgan serien som et kjærlighetsbrev til den nå avdøde Dronningen, og at de utav respekt pauser innspillingen av sesong 6 på ubestemt tid.

“The Crown” is a love letter to her and I’ve nothing to add for now, just silence and respect. I expect we will stop filming out of respect too.

 

I 2006 portretterte Helen Mirren dronning Elizabeth II i den meget gode filmen The Queen. Manusforfatteren var Peter Morgan.

Morgan står nå som hovedmannen bak (og medforfatter av) The Crown. Der The Queen fokuserte på dronningens reaksjoner og liv etter Dianas død, tar The Crown oss med til begynnelsen på hennes gjerning som statsoverhode for Storbritannia og Samveldelandene. Et liv hun i utgangspunktet ikke var født inn i, men som fikk i fanget etter at hennes onkel abdiserte.

Les også The Crown, sesong 1 Dronning Elizabeths liv er et utmerket utgangspunkt for en dramatisk TV-serie – og Netflix lykkes godt.

Gjennom fire sesonger har vi fulgt monarken, de samfunnsmessige omveltningene og familiens mange intriger og skandaler.

The Crown S4 The Crown S4 The Crown S4 The Crown S4 The Crown, sesong 3_19 The Crown, sesong 3_14 The Crown, sesong 3_6 The Crown, sesong 3_16 The Crown, sesong 3_5 Rellik the-crown-sesong-1_6 the-crown-sesong-1_1 the-crown-sesong-1_9 the-crown-sesong-1_2 The Crown, sesong 3_17 The Crown, sesong 4_3 The Crown S4
<
>
The Crown, sesong 4 (Foto: Netflix)

Peter Morgan har byttet hovedskuespillere etter annenhver sesong. Når sesong 5 får premiere i november, er det Imelda Staunton som får æren av å portrettere den populære monarken.

I sesong 1-2 var det en glimrende Claire Foy som spilte Dronning Elizabeth, mens Olivia Colman overtok stafettpinnen i sesong 3-4.

Les også Fortsatt en av de beste seriene! Med Diana på banen får vi for alvor et dystert innblikk i den følelsesmessig avstumpede britiske kongefamilien.

The Crown er en av Netflix’ mest populære, og kostbare, serier. Sesong 6 blir den avsluttende sesongen, der Peter Morgan nå vil skrive inn hennes død. Det er ukjent hvor lenge Morgan nå vil pause innspillingen av sjettesesongen, Netflix har da heller ikke annonsert en premieredato ennå.

The Crown, sesong 4 (Foto: Netflix)

The Crown, sesong 1

Påkostet historisk kostymedrama

Dronning Elizabeths liv er et utmerket utgangspunkt for en dramatisk TV-serie – og Netflix lykkes godt.

Les videre

The Crown, sesong 2

Monarkiets mørke hemmeligheter

Andre sesong av dronning Elizabeths fascinerende liv, tar oss denne runden virkelig med bak de rojale, polerte kulissene.

Les videre

The Crown, sesong 3

Formidable Colman

Nye skuespillere kaster nytt lys over den myteomspunne Windsor-familien i en storslagen tredjesesong av The Crown.

Les videre

The Crown, sesong 4

Den dysfunksjonelle kongefamilien avkles fullstendig

Med Diana på banen får vi for alvor et dystert innblikk i den følelsesmessig avstumpede britiske kongefamilien.

Les videre
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Fortsatt hel-MAX?

Scroll to Top