TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Netflix pauser innspillingen av The Crown

Tronskiftet i Storbritannia påvirker Netflix' flaggskip-serie.

forfatter
Publisert 09.09.22 - 09:42

Gårsdagens død av Elizabeth II (1926-2022) påvirker nå innspillingen av den 6., og avsluttende, sesongen av Peter Morgans The Crown.

Serien, som hadde premiere på Netflix i 2016, tar for seg Elizabeth IIs regjeringstid, som Dronning over Storbritannia og Samveldelandene.

Hun etterfølges nå av sin sønn, Kong Charles III.

The Crown Elizabeth II
Elizabeth II døde i går (Faksimile: bbc.com)

Som de britiske øyers, og verdens, lengstsittende monark, har hun fått med seg hele 15 statsministre (den siste, Liz Truss, innsatte Hennes Majestet kun to dager før hun avgikk med døden på Balmoral), og enorme omveltninger i samfunnet under sin regjeringstid.

Hun så Det britisk imperiet gå i oppløsning, og nå senest at landet trakk seg tilbake, og isolerte seg fra verdensscenen som følge av Brexit.

The Crown, sesong 3 (Foto: Netflix)

Til Deadline beskriver serieskaper Peter Morgan serien som et kjærlighetsbrev til den nå avdøde Dronningen, og at de utav respekt pauser innspillingen av sesong 6 på ubestemt tid.

«The Crown» is a love letter to her and I’ve nothing to add for now, just silence and respect. I expect we will stop filming out of respect too.

 

I 2006 portretterte Helen Mirren dronning Elizabeth II i den meget gode filmen The Queen. Manusforfatteren var Peter Morgan.

Morgan står nå som hovedmannen bak (og medforfatter av) The Crown. Der The Queen fokuserte på dronningens reaksjoner og liv etter Dianas død, tar The Crown oss med til begynnelsen på hennes gjerning som statsoverhode for Storbritannia og Samveldelandene. Et liv hun i utgangspunktet ikke var født inn i, men som fikk i fanget etter at hennes onkel abdiserte.

Les også The Crown, sesong 1 Dronning Elizabeths liv er et utmerket utgangspunkt for en dramatisk TV-serie – og Netflix lykkes godt.

Gjennom fire sesonger har vi fulgt monarken, de samfunnsmessige omveltningene og familiens mange intriger og skandaler.

The Crown S4 The Crown S4 The Crown S4 The Crown S4 The Crown, sesong 3_19 The Crown, sesong 3_14 The Crown, sesong 3_6 The Crown, sesong 3_16 The Crown, sesong 3_5 Rellik the-crown-sesong-1_6 the-crown-sesong-1_1 the-crown-sesong-1_9 the-crown-sesong-1_2 The Crown, sesong 3_17 The Crown, sesong 4_3 The Crown S4
<
>
The Crown, sesong 4 (Foto: Netflix)

Peter Morgan har byttet hovedskuespillere etter annenhver sesong. Når sesong 5 får premiere i november, er det Imelda Staunton som får æren av å portrettere den populære monarken.

I sesong 1-2 var det en glimrende Claire Foy som spilte Dronning Elizabeth, mens Olivia Colman overtok stafettpinnen i sesong 3-4.

Les også Fortsatt en av de beste seriene! Med Diana på banen får vi for alvor et dystert innblikk i den følelsesmessig avstumpede britiske kongefamilien.

The Crown er en av Netflix’ mest populære, og kostbare, serier. Sesong 6 blir den avsluttende sesongen, der Peter Morgan nå vil skrive inn hennes død. Det er ukjent hvor lenge Morgan nå vil pause innspillingen av sjettesesongen, Netflix har da heller ikke annonsert en premieredato ennå.

The Crown, sesong 4 (Foto: Netflix)

The Crown, sesong 1

Dronning Elizabeths liv er et utmerket utgangspunkt for en dramatisk TV-serie – og Netflix lykkes godt.

The Crown: Monarkiets mørke hemmeligheter

Andre sesong av dronning Elizabeths fascinerende liv, tar oss denne runden virkelig med bak de rojale, polerte kulissene.

The Crown, sesong 3

Slipp dem fri!

Nye skuespillere kaster nytt lys over den myteomspunne Windsor-familien i en storslagen tredjesesong av The Crown.

The Crown, sesong 4

Fortsatt en av de beste seriene!

Med Diana på banen får vi for alvor et dystert innblikk i den følelsesmessig avstumpede britiske kongefamilien.

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Endelig er Lotus tilbake! Fikk du ikke nok av arrogante, narsissistiske, hvite rike turister på Hawaii, så vender konseptet snart tilbake på skjermen.
Har "klonet" stemmen til Darth Vader ved hjelp av kunstig intelligens James Earl Jones går av med pensjon, men stemmen hans bevares ved hjelp av AI-teknologi!
Bridges i sitt ess! Jeff Bridges beviser at alder kun er et tall. Han briljerer som pensjonert superspion i miniserien basert på Perrys roman.
Fascinerende dårlig! Viaplay forsøker seg med et klønete innlegg i den betente norske ulvedebatten – og ender opp med å servere oss en fullstendig uinteressant, og uengasjerende, historie.
Mer cash fra Sverige! Netflix slipper nå den etterlengtede andresesongen av Snabba Cash!
Spiren til opprøret! Disney fortsetter med utvidelsen, og fordypningen, av Star Wars-universet. Og lykkes godt.
Følg Lyd & Bilde