Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
MAI TILBUD - 17 UKER FOR 17,- KJØP

Nyhet

Netflix øker strømmekvaliteten

Netflix tar i bruk det mer effektive AV1 kodeket for å gi bedre strømmekvalitet.

Skrevet av / 14.11.21 - 08:00
Netflix øker strømmekvaliteten

Netflix har lenge vært blant de flinkeste i klassen når det kommer til strømmekvalitet. Med HDR-formater som Dolby Vision og Dolby Atmos surroundlyd på flere produksjoner er både bilde og lyd som regel godt ivaretatt. Men alt kan forbedres!

Netflix sine filmer og serier har til nå vært enkodet (komprimert) i formatet H. 265 (HEVC), men går nå gradvis over til det mer effektive formatet AV1. Det forteller strømmegiganten i et blogginnlegg. AV1 er utviklet i samarbeid med flere store tek-selskaper gjennom Alliance for Open Media. Formatet brukes i dag av YouTube til strømming av 4K og 8K video.

Netflix og AV1

Netflix har allerede tatt i bruk AV1 kodeket for strømming til Android-mobiler, og nå rulles teknikken ut til kompatible TV-er også. Det betyr trolig at vi kan forvente oss en mer stabil videostrøm i høyere kvalitet, med mindre bufring og mindre synlig kompresjon! Netflix lover 4K-oppløsning og HFR (High Frame Rate) på enkelte produksjoner, mens de holder på utforske mulighetene for HDR. Overgangen til AV1 vil imidlertid skje gradvis, da det tar en viss tid å oppgradere film- og seriearkivet til den nye standarden. Netflix forteller at de vil starte med de mest populære seriene først, for å kunne nå ut til et størst mulig publikum.

Les også Nå får Netflix bedre lyd! Netflix lover lydgjengivelse i "studiokvalitet" med ny oppdatering.

Tilgjengelig på 2020 TV-modeller og nyere

For å kunne se Netflix-serier i det nye formatet, må du ha en kompatibel smart-TV av nyere dato, alternativt en nettverksspiller eller spillkonsoll med innebygd AV1-dekoder. Det omfatter blant annet utvalgte Samsung QLED-modeller fra 2020 og nyere, og enkelte Android TV-er med Android OS 10 eller nyere. Sony PS4 Pro støtter også formatet, melder The Verge.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Fortsatt hel-MAX?

Slik fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it...

Prisvinnende kjærlighetsdrama

Scroll to Top