TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Netflix Direct: Netflix tester lineær-TV

Fra streaming til god, gammeldags TV? Netflix Direct blir streamingtjenestens første TV-kanal.

forfatter
Publisert 09.11.20 - 12:35

Netflix har opplevd en eventyrlig vekst de siste årene: Den amerikanske streamingtjenesten kan friste med et bredt underholdningstilbud som har fått mange TV-seere til å velge streaming foran tradisjonelle lineære TV-kanaler. Derfor kan det virke en smule ironisk at Netflix nå vil lansere sin egen TV-kanal. Ja, du leste riktig! Den nye kanalen skal hete Netflix Direct, og rulles først ut i Frankrike som et prøveprosjekt. Det melder nettstedet Variety.

Netflix Direct sender populært Netflix-innhold døgnet rundt. (Foto: Netflix)
Les også 48 millioner kan ikke ta feil! Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.

Netflix Direct: Velger underholdningen for deg

Netflix Direct er rett og slett en alminnelig, lineær TV-kanal som sender utvalgt Netflix-innhold til fastsatte tidspunkt døgnet rundt. Den blir i første rekke tilgjengelig for abonnenter, men bare via nettleser og ikke selve appen. Den nye TV-kanalen som testes i Frankrike skal sende både fransk og internasjonalt Netflix-innhold. Hvorvidt man også får en en fransk «hallo-dame» meldes det ikke om…

Det er ikke uvanlig at Netflix tester ut nye finesser i utvalgte regioner, før en eventuell bredere lansering. Grunnen til at Netflix har valgt nettopp Frankrike skal være franskmennenes TV-vaner, som fortsatt er veldig lineær-baserte, skriver Variety. Ved å tilby innholdet sitt i lineær form, kan det nok tenkes at Netflix greier å få flere franskmenn «hekta» på sitt originale innhold. Har man først sett en episode, kan det som kjent være fristende å logge på for å se en til!

Norden neste?

Her i Norden har vi lenge vært vant til å se akkurat det vi vil, når vi vil – og gjerne flere episoder etter hverandre. Derfor kan Netflix sin franske satsing virke litt retro-aktig. Men hvem vet – noen ganger kan det kanskje være godt å slippe å velge, og heller se «hva som går på Netflix» der og da?

Netflix Direct er som nevnt bare et prøveprosjekt, og det gjenstår å se om det kommer til Norden og resten av verden. Hva tenker du – kunne du selv tenkt deg en egen Netflix-kanal?

Les også Nå kommer prinsesse Diana November byr på kalde dager og mørke kvelder - alt ligger til rette for mange timer foran TV-en.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Siste nytt fra Montana! Kevin Costner & Co saler opp hestene for nok en runde cowboy-intriger.
Men jerven var ikke død! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 gjenoppstår helten med knivbladene, i Deadpool 3.
Endelig er Lotus tilbake! Fikk du ikke nok av arrogante, narsissistiske, hvite rike turister på Hawaii, så vender konseptet snart tilbake på skjermen.
Har "klonet" stemmen til Darth Vader ved hjelp av kunstig intelligens James Earl Jones går av med pensjon, men stemmen hans bevares ved hjelp av AI-teknologi!
Bridges i sitt ess! Jeff Bridges beviser at alder kun er et tall. Han briljerer som pensjonert superspion i miniserien basert på Perrys roman.
Fascinerende dårlig! Viaplay forsøker seg med et klønete innlegg i den betente norske ulvedebatten – og ender opp med å servere oss en fullstendig uinteressant, og uengasjerende, historie.
Følg Lyd & Bilde