Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 07Delta

Nyhet

Netflix Direct: Netflix tester lineær-TV

Fra streaming til god, gammeldags TV? Netflix Direct blir streamingtjenestens første TV-kanal.

Skrevet av / 09.11.20 - 12:35
Netflix Direct: Netflix tester lineær-TV

Netflix har opplevd en eventyrlig vekst de siste årene: Den amerikanske streamingtjenesten kan friste med et bredt underholdningstilbud som har fått mange TV-seere til å velge streaming foran tradisjonelle lineære TV-kanaler. Derfor kan det virke en smule ironisk at Netflix nå vil lansere sin egen TV-kanal. Ja, du leste riktig! Den nye kanalen skal hete Netflix Direct, og rulles først ut i Frankrike som et prøveprosjekt. Det melder nettstedet Variety.

Netflix Direct sender populært Netflix-innhold døgnet rundt. (Foto: Netflix)
Les også 48 millioner kan ikke ta feil! Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.

Netflix Direct: Velger underholdningen for deg

Netflix Direct er rett og slett en alminnelig, lineær TV-kanal som sender utvalgt Netflix-innhold til fastsatte tidspunkt døgnet rundt. Den blir i første rekke tilgjengelig for abonnenter, men bare via nettleser og ikke selve appen. Den nye TV-kanalen som testes i Frankrike skal sende både fransk og internasjonalt Netflix-innhold. Hvorvidt man også får en en fransk «hallo-dame» meldes det ikke om…

Det er ikke uvanlig at Netflix tester ut nye finesser i utvalgte regioner, før en eventuell bredere lansering. Grunnen til at Netflix har valgt nettopp Frankrike skal være franskmennenes TV-vaner, som fortsatt er veldig lineær-baserte, skriver Variety. Ved å tilby innholdet sitt i lineær form, kan det nok tenkes at Netflix greier å få flere franskmenn «hekta» på sitt originale innhold. Har man først sett en episode, kan det som kjent være fristende å logge på for å se en til!

Norden neste?

Her i Norden har vi lenge vært vant til å se akkurat det vi vil, når vi vil – og gjerne flere episoder etter hverandre. Derfor kan Netflix sin franske satsing virke litt retro-aktig. Men hvem vet – noen ganger kan det kanskje være godt å slippe å velge, og heller se «hva som går på Netflix» der og da?

Netflix Direct er som nevnt bare et prøveprosjekt, og det gjenstår å se om det kommer til Norden og resten av verden. Hva tenker du – kunne du selv tenkt deg en egen Netflix-kanal?

Les også Nå kommer prinsesse Diana November byr på kalde dager og mørke kvelder - alt ligger til rette for mange timer foran TV-en.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Trailer - House of the Dragon, sesong 2

Williams vanskelige tid!

Ny nordisk serie på SkyShowtime

Lassgård til Disney+

Game over?

Percy Jackson-trailer

Mr. & Mrs. Smith vender tilbake!

Mord i Venezia: Klar for strømming!

Bedre enn Yellowstone?

Spidey!

Reacher-trailer

Fornyet!

0
Scroll to Top