Netflix Direct: Netflix tester lineær-TV

Fra streaming til god, gammeldags TV? Netflix Direct blir streamingtjenestens første TV-kanal.
Annonse
Annonse
forfatter

Netflix har opplevd en eventyrlig vekst de siste årene: Den amerikanske streamingtjenesten kan friste med et bredt underholdningstilbud som har fått mange TV-seere til å velge streaming foran tradisjonelle lineære TV-kanaler. Derfor kan det virke en smule ironisk at Netflix nå vil lansere sin egen TV-kanal. Ja, du leste riktig! Den nye kanalen skal hete Netflix Direct, og rulles først ut i Frankrike som et prøveprosjekt. Det melder nettstedet Variety.

Netflix Direct sender populært Netflix-innhold døgnet rundt. (Foto: Netflix)

Netflix Direct: Velger underholdningen for deg

Netflix Direct er rett og slett en alminnelig, lineær TV-kanal som sender utvalgt Netflix-innhold til fastsatte tidspunkt døgnet rundt. Den blir i første rekke tilgjengelig for abonnenter, men bare via nettleser og ikke selve appen. Den nye TV-kanalen som testes i Frankrike skal sende både fransk og internasjonalt Netflix-innhold. Hvorvidt man også får en en fransk «hallo-dame» meldes det ikke om…

Det er ikke uvanlig at Netflix tester ut nye finesser i utvalgte regioner, før en eventuell bredere lansering. Grunnen til at Netflix har valgt nettopp Frankrike skal være franskmennenes TV-vaner, som fortsatt er veldig lineær-baserte, skriver Variety. Ved å tilby innholdet sitt i lineær form, kan det nok tenkes at Netflix greier å få flere franskmenn «hekta» på sitt originale innhold. Har man først sett en episode, kan det som kjent være fristende å logge på for å se en til!

Norden neste?

Her i Norden har vi lenge vært vant til å se akkurat det vi vil, når vi vil – og gjerne flere episoder etter hverandre. Derfor kan Netflix sin franske satsing virke litt retro-aktig. Men hvem vet – noen ganger kan det kanskje være godt å slippe å velge, og heller se «hva som går på Netflix» der og da?

Netflix Direct er som nevnt bare et prøveprosjekt, og det gjenstår å se om det kommer til Norden og resten av verden. Hva tenker du – kunne du selv tenkt deg en egen Netflix-kanal?

Annonse
Les også
Nå kommer prinsesse Diana November byr på kalde dager og mørke kvelder - alt ligger til rette for mange timer foran TV-en.
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Over-the-air gjør det enklere å fikse feil på XC40 Pure Electric P8.
Og de blir ikke akkurat billige!
Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.