BLACK WEEK TILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Netflix Direct: Netflix tester lineær-TV

Fra streaming til god, gammeldags TV? Netflix Direct blir streamingtjenestens første TV-kanal.

Netflix har opplevd en eventyrlig vekst de siste årene: Den amerikanske streamingtjenesten kan friste med et bredt underholdningstilbud som har fått mange TV-seere til å velge streaming foran tradisjonelle lineære TV-kanaler. Derfor kan det virke en smule ironisk at Netflix nå vil lansere sin egen TV-kanal. Ja, du leste riktig! Den nye kanalen skal hete Netflix Direct, og rulles først ut i Frankrike som et prøveprosjekt. Det melder nettstedet Variety.

Netflix Direct sender populært Netflix-innhold døgnet rundt. (Foto: Netflix)

Netflix Direct: Velger underholdningen for deg

Netflix Direct er rett og slett en alminnelig, lineær TV-kanal som sender utvalgt Netflix-innhold til fastsatte tidspunkt døgnet rundt. Den blir i første rekke tilgjengelig for abonnenter, men bare via nettleser og ikke selve appen. Den nye TV-kanalen som testes i Frankrike skal sende både fransk og internasjonalt Netflix-innhold. Hvorvidt man også får en en fransk «hallo-dame» meldes det ikke om…

Det er ikke uvanlig at Netflix tester ut nye finesser i utvalgte regioner, før en eventuell bredere lansering. Grunnen til at Netflix har valgt nettopp Frankrike skal være franskmennenes TV-vaner, som fortsatt er veldig lineær-baserte, skriver Variety. Ved å tilby innholdet sitt i lineær form, kan det nok tenkes at Netflix greier å få flere franskmenn «hekta» på sitt originale innhold. Har man først sett en episode, kan det som kjent være fristende å logge på for å se en til!

Norden neste?

Her i Norden har vi lenge vært vant til å se akkurat det vi vil, når vi vil – og gjerne flere episoder etter hverandre. Derfor kan Netflix sin franske satsing virke litt retro-aktig. Men hvem vet – noen ganger kan det kanskje være godt å slippe å velge, og heller se «hva som går på Netflix» der og da?

Netflix Direct er som nevnt bare et prøveprosjekt, og det gjenstår å se om det kommer til Norden og resten av verden. Hva tenker du – kunne du selv tenkt deg en egen Netflix-kanal?

Les også Nå kommer prinsesse Diana November byr på kalde dager og mørke kvelder - alt ligger til rette for mange timer foran TV-en.
PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nå kan du spare mye penger på nytt kamera
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!