TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Ratched setter Netflix-rekord

Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.

forfatter
Publisert 21.10.20 - 12:04

Den 18. september hadde Ratched premiere på Netflix. Serien, som forteller opprinnelseshistorien til «Søster Helvete» fra One Flew Over the Cuckoo’s Nest, Mildred Ratched (Sarah Paulson), har blitt en megasuksess for strømmegiganten.

Les også Briljant! Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.

Ryan Murphy (American Horror Story) og Ian Brennan står bak serien som forteller oss om søster Ratched innen hun ankommer mentalsykehuset i Oregon.

https://youtu.be/ZU9ZtlkSnnE

 

I anmeldelsen vår av serien, utdelte vi 6 stjerner, og skrev at:

Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.

Det er det åpenbart at mange av Netflix’ nesten 200 millioner abonnenter er enig i, for på kun de fire første ukene har hele 48 millioner (!) abonnenter/husstander benket seg foran TV-en/mobilen for å se Ratched, mentalt, gå av skaftet.

Serien gikk rett til topplassering den første uken, og forsetter å trekke seere som fluer til et fluepapir.

Ratched er dermed den debutserien som har generert flest seere så langt i 2020, og nummer to på listen siden «tidenes morgen»; kun slått av den lettrøkte kalkunen The Witcher (som fikk utrolige 76 millioner seere første måneden).

Sarah Paulsoner «Queen of Netflix». Ratched, sesong 1 (Foto: Netflix)

I forbindelse med resultatfremleggelsen for Q3 melder Netflix at den ekstreme abonnementsveksten som kom under korona-lockdown nå har begynt å avta. I Q1 fikk Netflix (globalt) hele 16 millioner nye abonnenter, mens de i Q2 kunne legge til ytterligere 10,2 millioner.

Les også Korona-boost for Netflix Hjemmekontor og koronakarantene gir voldsom seervekst for strømmegiganten.

Q3 (juli-september) derimot tilførte verdens største strømmetjeneste «kun» 2,2 millioner nye abonnenter – lavere enn hva markedet (og Netflix) forventet.

I det siste har Netflix også kansellert en rekke av sine mer kjente serier, som Glow, The Society og Altered Carbon. Siste serien som fikk «dødsdommen» var det splitter nye romdramaet Away, som kun fikk én stusselig sesong. Det skyldes på usikkerhet knyttet til korona, lockdown/innspillingsstans og dyre produksjonskostnader.

Om Netflix nå for alvor begynner å merke konkurranse fra nykommeren Disney+ vites ikke, men det er ingen hemmelighet at Disney+ har skaffet seg over 60 millioner abonnenter siden lansering i november ’19 – og «Mikke Mus» er tilstede i langt færre land enn Netflix.

Les også Trenger du virkelig Disney+? Med lanseringen av Disney+ er strømmekrigen for alvor i gang, men hvilke strømmeabonnement MÅ du ha?

 

Ratched, sesong 1_4 Ratched, sesong 1_14 Ratched, sesong 1_13 Ratched, sesong 1_12 Ratched, sesong 1_11 Ratched, sesong 1_10 Ratched, sesong 1_9 Ratched, sesong 1_8 Ratched, sesong 1_7 Ratched, sesong 1_6 Ratched, sesong 1_3 Ratched, sesong 1_6 Ratched, sesong 1_5 Ratched, sesong 1_1 Søster Ratched
<
>
Den originale søster Ratched (Louise Fletcher) i «Gjøkeredet». (Foto: Warner Bros./Paramount)
Ratched, sesong 1 (Foto: Netflix)

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Siste nytt fra Montana! Kevin Costner & Co saler opp hestene for nok en runde cowboy-intriger.
Men jerven var ikke død! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 gjenoppstår helten med knivbladene, i Deadpool 3.
Endelig er Lotus tilbake! Fikk du ikke nok av arrogante, narsissistiske, hvite rike turister på Hawaii, så vender konseptet snart tilbake på skjermen.
Har "klonet" stemmen til Darth Vader ved hjelp av kunstig intelligens James Earl Jones går av med pensjon, men stemmen hans bevares ved hjelp av AI-teknologi!
Bridges i sitt ess! Jeff Bridges beviser at alder kun er et tall. Han briljerer som pensjonert superspion i miniserien basert på Perrys roman.
Fascinerende dårlig! Viaplay forsøker seg med et klønete innlegg i den betente norske ulvedebatten – og ender opp med å servere oss en fullstendig uinteressant, og uengasjerende, historie.
Følg Lyd & Bilde