Ratched setter Netflix-rekord

Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Annonse
Annonse
forfatter

Den 18. september hadde Ratched premiere på Netflix. Serien, som forteller opprinnelseshistorien til «Søster Helvete» fra One Flew Over the Cuckoo’s Nest, Mildred Ratched (Sarah Paulson), har blitt en megasuksess for strømmegiganten.

Les også
Briljant! Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.

Ryan Murphy (American Horror Story) og Ian Brennan står bak serien som forteller oss om søster Ratched innen hun ankommer mentalsykehuset i Oregon.

 

I anmeldelsen vår av serien, utdelte vi 6 stjerner, og skrev at:

Annonse

Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.

Det er det åpenbart at mange av Netflix’ nesten 200 millioner abonnenter er enig i, for på kun de fire første ukene har hele 48 millioner (!) abonnenter/husstander benket seg foran TV-en/mobilen for å se Ratched, mentalt, gå av skaftet.

Serien gikk rett til topplassering den første uken, og forsetter å trekke seere som fluer til et fluepapir.

Ratched er dermed den debutserien som har generert flest seere så langt i 2020, og nummer to på listen siden «tidenes morgen»; kun slått av den lettrøkte kalkunen The Witcher (som fikk utrolige 76 millioner seere første måneden).

Sarah Paulsoner «Queen of Netflix». Ratched, sesong 1 (Foto: Netflix)

I forbindelse med resultatfremleggelsen for Q3 melder Netflix at den ekstreme abonnementsveksten som kom under korona-lockdown nå har begynt å avta. I Q1 fikk Netflix (globalt) hele 16 millioner nye abonnenter, mens de i Q2 kunne legge til ytterligere 10,2 millioner.

Q3 (juli-september) derimot tilførte verdens største strømmetjeneste «kun» 2,2 millioner nye abonnenter – lavere enn hva markedet (og Netflix) forventet.

Annonse

I det siste har Netflix også kansellert en rekke av sine mer kjente serier, som Glow, The Society og Altered Carbon. Siste serien som fikk «dødsdommen» var det splitter nye romdramaet Away, som kun fikk én stusselig sesong. Det skyldes på usikkerhet knyttet til korona, lockdown/innspillingsstans og dyre produksjonskostnader.

Om Netflix nå for alvor begynner å merke konkurranse fra nykommeren Disney+ vites ikke, men det er ingen hemmelighet at Disney+ har skaffet seg over 60 millioner abonnenter siden lansering i november ’19 – og «Mikke Mus» er tilstede i langt færre land enn Netflix.

 

Ratched, sesong 1_4 Ratched, sesong 1_14 Ratched, sesong 1_13 Ratched, sesong 1_12 Ratched, sesong 1_11 Ratched, sesong 1_10 Ratched, sesong 1_9 Ratched, sesong 1_8 Ratched, sesong 1_7 Ratched, sesong 1_6 Ratched, sesong 1_3 Ratched, sesong 1_6 Ratched, sesong 1_5 Ratched, sesong 1_1 Søster Ratched
<
>
Den originale søster Ratched (Louise Fletcher) i «Gjøkeredet». (Foto: Warner Bros./Paramount)
Ratched, sesong 1 (Foto: Netflix)
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
Historisk Golden Globe til avdød stjerne.
Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Og de blir ikke akkurat billige!
Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.