BLACK WEEK TILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Ratched setter Netflix-rekord

Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.

Den 18. september hadde Ratched premiere på Netflix. Serien, som forteller opprinnelseshistorien til «Søster Helvete» fra One Flew Over the Cuckoo’s Nest, Mildred Ratched (Sarah Paulson), har blitt en megasuksess for strømmegiganten.

Les også Briljant! Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.

Ryan Murphy (American Horror Story) og Ian Brennan står bak serien som forteller oss om søster Ratched innen hun ankommer mentalsykehuset i Oregon.

 

I anmeldelsen vår av serien, utdelte vi 6 stjerner, og skrev at:

Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.

Det er det åpenbart at mange av Netflix’ nesten 200 millioner abonnenter er enig i, for på kun de fire første ukene har hele 48 millioner (!) abonnenter/husstander benket seg foran TV-en/mobilen for å se Ratched, mentalt, gå av skaftet.

Serien gikk rett til topplassering den første uken, og forsetter å trekke seere som fluer til et fluepapir.

Ratched er dermed den debutserien som har generert flest seere så langt i 2020, og nummer to på listen siden «tidenes morgen»; kun slått av den lettrøkte kalkunen The Witcher (som fikk utrolige 76 millioner seere første måneden).

Sarah Paulsoner «Queen of Netflix». Ratched, sesong 1 (Foto: Netflix)

I forbindelse med resultatfremleggelsen for Q3 melder Netflix at den ekstreme abonnementsveksten som kom under korona-lockdown nå har begynt å avta. I Q1 fikk Netflix (globalt) hele 16 millioner nye abonnenter, mens de i Q2 kunne legge til ytterligere 10,2 millioner.

Q3 (juli-september) derimot tilførte verdens største strømmetjeneste «kun» 2,2 millioner nye abonnenter – lavere enn hva markedet (og Netflix) forventet.

I det siste har Netflix også kansellert en rekke av sine mer kjente serier, som Glow, The Society og Altered Carbon. Siste serien som fikk «dødsdommen» var det splitter nye romdramaet Away, som kun fikk én stusselig sesong. Det skyldes på usikkerhet knyttet til korona, lockdown/innspillingsstans og dyre produksjonskostnader.

Om Netflix nå for alvor begynner å merke konkurranse fra nykommeren Disney+ vites ikke, men det er ingen hemmelighet at Disney+ har skaffet seg over 60 millioner abonnenter siden lansering i november ’19 – og «Mikke Mus» er tilstede i langt færre land enn Netflix.

 

Ratched, sesong 1_4 Ratched, sesong 1_14 Ratched, sesong 1_13 Ratched, sesong 1_12 Ratched, sesong 1_11 Ratched, sesong 1_10 Ratched, sesong 1_9 Ratched, sesong 1_8 Ratched, sesong 1_7 Ratched, sesong 1_6 Ratched, sesong 1_3 Ratched, sesong 1_6 Ratched, sesong 1_5 Ratched, sesong 1_1 Søster Ratched
<
>
Den originale søster Ratched (Louise Fletcher) i «Gjøkeredet». (Foto: Warner Bros./Paramount)
Ratched, sesong 1 (Foto: Netflix)

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nå kan du spare mye penger på nytt kamera
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!