Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Nå kommer serien om Ronja Røverdatter – se trailer

Endelig kan Netflix avsløre premieredatoen på Ronja Røverdatter – samt gi oss den første smakebiten av den etterlengtede Astrid Lindgren-serien.

Skrevet av / 22.02.24 - 00:01
Nå kommer serien om Ronja Røverdatter – se trailer

Etter et år som ikke kan karakteriseres som noe annet enn annus horribilis for den nordiske strømmegiganten Viaplay, startet de i høst et omfattende «garasjesalg».

Før, og under, koronapandemien geraet strømmetjenesten opp innholdsproduksjonen til et lite bærekraftig nivå, i et forsøk på å kapre markedsandeler, samt få et (lokalt) forsprang på de internasjonale gigantene som Disney+, Netflix, HBO Max og Prime Video.

Etter en formidabel inntektsnedgang, med påfølgende aksjestup på oppimot 90 % i løpet av det siste året, blinker nå alle varsellampene rødt i Stockholm, og bremsene er satt på for fullt!

Serier og filmer legges ned eller selges unna for unna, hurtigere enn sjaman Durek får lansert en ny «behandlingsmetode».

Les også En siste snort! Vi har sett utallige serier og filmer og narkotikaens kriminelle forbannelse og fornedrelse, men ingen akkurat som denne.

Allerede i desember ble det klart at Viaplay solgte til Netflix, en splitter ny (ulansert) serie; som ikke kan karakteriseres som annet et selveste arvesølvet: Ronja Røverdatter.

Kerstin Linden, «Ronja Røverdatter» (Foto: Netflix)

En av de mest populære bøkene til Astrid Lindgren, Ronja Røverdatter, ble filmatisert i 1984, og ble en gedigen suksess på kino, og etter hvert TV.

Netflix lover oss en nytolkning av boken, med en serie over to sesonger, på totalt 12 episoder.

Nå er den første traileren her:

 

Ronja Røverdatter, del I får Netflix-premiere den 28. mars.

Serien følger eventyrene til en livlig og opprørsk jente, Ronja Røverdatter, født inn i en gjeng med røvere i en middelaldersk skandinavisk borg.

Etter hvert som Ronja vokser opp, oppdager hun den magiske, men farlige skogen utenfor. En skog med merkelige og mystiske skapninger. Likevel føler hun seg mer hjemme i skogen enn innenfor veggene til borgen.

Ronja Røverdatter (Foto: Netflix)

Når Ronja møter unggutten Birk fra en rivaliserende gjeng, markerer det begynnelsen på en mørk familiefeide. Et forbudt vennskap oppstår samtidig som en beryktet fogd ankommer for å rydde skogen for røvere, en gang for alle.

I en omfattende nytolkning av Lindgrens klassiker vil strømmepublikummet på nytt bli introdusert til en av Nordnes mest folkekjære historier.

Ronja Rövardotter / Ronja the Robber's Daugther Ronja Rövardotter / Ronja the Robber's Daugther Ronja Rövardotter / Ronja the Robber's Daugther Ronja Rövardotter / Ronja the Robber's Daugther Ronja Røverdatter_b Ronja Rövardotter / Ronja the Robber's Daugther Ronja Røverdatter_a
<
>
Ronja Røverdatter, del I (Foto: Netflix)

Serien blir splittet i to deler, med seks episoder hver seg; og del II lanseres en gang senere i år.

I hovedrollene finer vi Kerstin Linden (som måtte kjempe om rollen som Ronja med over 4000 (!) som var på audition), Christopher Wagelin, Sverrir Gudnason, Pernilla August og Johan Ulveson.

Manusforfatter, og serieskaper, er Hans Rosenfeldt (Broen), mens Lisa J. Larsson sitter i registolen.

Les også Ny nordisk krimserie på SkyShowtime SkyShowtime slipper nå traileren, og detaljene fra, en ny nordisk serie med Tobias Santelman og Alexandra Rapaport .

Ronja Røverdatter produseres av Bonnie S. Feeney og Mattias Arehn.

Rollebesetning:

  • Kerstin Linden: Ronja Røverdatter
  • Jack Bergenholtz-Henriksson: Birk Borkasønn
  • Christopher Wagelin: Mattis (Ronjas far)
  • Krista Kosonen: Lovis (Ronjas mor)
  • Sverrir Gudnason: Borka (Birks far)
  • Maria Nohra: Undis (Birks mor)
  • Johan Ulveson: Skalle-Per
  • Pernilla August: Valdir (en ny karakter som ikke stammer fra Lindgrens roman)
  • Vera Vitali: Cappa
  • Lancelot Ncube: Tjegge
Ronja Røverdatter (Foto: Netflix)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

Premiere i dag!

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top