Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Nå kan du strømme Aquaman and the Lost Kingdom

Snart kan du strømme en av fjorårets superhelt-blockbustere.

Skrevet av / 24.02.24 - 09:00
Nå kan du strømme Aquaman and the Lost Kingdom

I 2018 kom DC med Aquaman, som nok et forsøke på å hamle opp mot erkekonkurrentens (Marvel) superheltfilm-hegemoni. Og jamenn meg raket ikke Jason Momoa & Co inn anstendige 1 milliard dollar (ca. 10,6 milliarder kroner) for sitt undervannseventyr.

Det skal ikke skyves under en stol at undertegnede ikke var direkte imponert over «kunstverket», men ser man på mottakelsene til oppfølgere, Aquaman and the Lost Kingdom, så var vi til sammenligning nærmest panegyrisk.

Les også Aquaman Vi vet ikke helt hvilken genre vi skal putte Aquaman i, actionkomedie eller reinspikket (ufrivillig) parodi.

Blant annet The Guardian klinker til med én stusselig stjerne, til en film som nok er mest kjent for den endeløse/meningsløse debatten om i hvor stor grad Amber Heard skule klippes bort fra sluttproduktet (etter sitt lite pr-vennlige rendezvous med eksmannen, Johnny Depp, i det amerikanske rettsvesenet).

Uansett pressens lunkne mottagelse gikk filmen virkelig godt på kino, og er nå klar for strømmepublikummet hos HBO Max.

 

Fra HBOs resymé kan vi lese følgende om handlingen:

Black Manta mislyktes i sitt første forsøk på å beseire Aquaman, men han drives fortsatt av ønsket om å hevne sin fars død og vil ikke la noe hindre ham i å knuse Aquaman, én gang for alle. Med den eldgamle og myteomspunnede Svartforken i sine hender, er han en farligere motstander enn noensinne før.

For å beseire Black Manta må Aquaman danne en allianse med sin bror, Orm, den tidligere kongen av Atlantis. De to brødrene blir nødt til å legge sine ulikheter til side om de skal klare å beskytte kongeriket og redde Aquamans familie – og verden – fra fullstendig ødeleggelse.

Aquaman må nå sjonglere sine plikter som kongen av Atlantis og nybakt far

James Wan returnerer som regissør, og uforlignelige Momoa gjentar rollen som den skjellkledde muskelmannen, med rojalt opphav.

Les også Snyders søte revansj! Mange filmer har i ettertid blitt «pusset» på av en misfornøyd regissør – men ingen så omfattende som Justice League.
Aquaman and the Lost Kingdom_1 (4) AQUAMAN AND THE LOST KINGDOM Aquaman and the Lost Kingdom_1 (2) Aquaman and the Lost Kingdom_1 (5) Aquaman and the Lost Kingdom_1 (6) Aquaman and the Lost Kingdom_1 (7)
<
>
Aquaman and the Lost Kingdom (Foto: HBO Max)

I Aquaman and the Lost Kingdom vender alle skuespillere tilbake i sine roller fra den første filmen.

Jason Momoa som Arthur Curry/Aquaman; Patrick Wilson spiller Orm, Aquamans halvbror og motvillige allierte; Amber Heard er Mera, dronning av Atlantis og mor til tronarvingen; Yahya Abdul-Mateen II er Black Manta, fienden som er besatt av hevn over Aquaman og Atlantis; og Nicole Kidman er Atlanna, en sterk leder og mor med hjertet til en kriger.

I tillegg får vi gjensyn med Dolph Lundgren og Randall Park som henholdsvis kong Nereus og Dr. Stephen Shin.

Aquaman and the Lost Kingdom (Foto: HBO Max)

Filmens manus er skrevet av David L. Johnson-McGoldrick, basert på en historie av James Wan og Jason Momoa. DC-karakterer Aquaman er skapt av Paul Norris og Mort Weisinger.

Nå kan du snart se storfilmen hjemme i din egen stue, som får strømmepremiere på HBO Max den 27. februar.

Les også Tilbake i (dyster) storform! Med sin fjerde sesong vender True Detective tilbake til de dystre, dystopiske røttene.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

Premiere i dag!

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top