annonse
annonse

Et hav av nye tjenester fra Apple

Apple utfordrer både Netflix, Steam, bankene og mediebransjen med bl.a. streaming og digitale abonnementer.

“It’s Showtime” var overskriften for dagens pressekonferanse fra Apples hovedkvarter i Cupertino, California. Og som ventet var fokuset stort sett utelukkende på tjenester og innhold, mens klassiske Apple-produkter som iPhone, iPad og Mac kun ble nevnt i bisetninger.

Det er forsåvidt ikke noe nytt at Apple gjør seg relevante med ulike tjenester – bare tenk på Apple Music  iTunes, Apple Pay, iCloud og lignende. Men etter dagens lanseringer blir Apple for første gang leverandører av eget ekslusivt innhold. I det elektronikkgiganten kommer med helt nye typer tjenester innen vidt forskjellige områder som bl.a. gaming og finans.

Apple TV+

Den største nyheten er utvilsomt Apple TV+ – en ny streaming-tjeneste med film og tv-serier, som skal ta opp kampen mot Netflix, Amazon Prime Video og den kommende Disney+ kanalen.

Apple har alliert seg med en lang rekke imponerende navn fra film- og tv-bransjen, som produserer eller spiller med i nye serier og filmer, som kun blir tilgjengelige via Apple TV+ streaming-tjenesten.

Selveste Steven Spielberg kom på scenen for at presentere sin nye tv-serie, Amazing Stories, som kun blir tilgjengelig på Apple TV+. Foto: Lyd & Bilde

Det gjelder bl.a Steven Spielberg, som kom kom på scenen for å vise fram sin tv-serie Amazing Stories, basert på en tegneserie med samme navn fra 20-tallet med horror- og science fiction-historier.

I  tillegg snakket skuespilleren Jason Momoa om den nye tv-serien See, som handler om en relativt fjern fremtid, hvor et virus har utslettet nesten hele menneskeheten og alle overlevende er gjort blinde.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Steve Jobs Theater-auditoriet fikk også besøk av kjente filmfolk som Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell, Kumail Nanjiani, J.J. Abrams og selveste Oprah Winfrey, og hver av dem snakket om kommende, ekslusive film, serier og shows på den nye streaming-platformen.

Steve Carell, Jennifer Aniston og Reese Witherspoon presenterer sin nye serie, The Morning Show. Foto: Lyd & Bilde

Apple TV+ kommer til neste år blir abonnementsbasert. Alt innhold vil kunne lastes ned og ses offline, og tjenesten blir ikke bare tilgjengelig på Apples egne enheter (iPhone, iPad, Mac og Apple TV), men også på tv-bokser fra Roku og Amazon og på smart-tv’er fra Samsung, LG, Sony og Vizio.

Det skyldes at Apples TV+ blir en integrert del av den nye Apple TV-appen som snart kommer på de nyeste tv’ene fra de tidligere nevnte produsentene, noe som allerede ble kjent for et par måneder siden i forbindelse med CES 2019 i Las Vegas. 

Det er foreløpig ikke sagt hva Apple TV+ kommer til å koste, men til gjengjeld er det gode sjanser for at streaming-tjenesten blir tilgjengelig i Norge, for Apple nevnte på pressekonferansen at Apple TV+ lanseres i mer enn 100 land!

Apple Arcade

En annen ny tjeneste som forøvrig også kommer til Norge er abonnementsbaserte Apple Arcade.

De mest populære appene i Apples App Store er spill, fortalte Apple-toppsjef Tim Cook fra scenen, men de fleste brukere laster bare ned gratis spill, mens spillene som koster penger har det vanskelig.

Derfor har Apples valgt å lansere Apple Arcade, som blir en integrert del av App Store og tilbyr ubegrensede nedlastninger av mer enn 100 spill mot betaling av et fast månedlig beløp.

Apple-toppsjef Tim Cook lanserer Apple Arcade. Foto: Lyd & Bilde

Tjenesten satser hovedsakelig på litt mer ukjente og “sære” spillutviklere og tilter, og ingen av spillene vil være tilgjengelige noe annet sted enn i Apples univers. Til gjengjeld skal man kunne spille spillene bade på iPhone, iPad, Mac og via Apple TV, samtidig som alle spill også kan spilles offline.

Også Apple Arcade kommer til neste år, og denne tjenesten blir lansert i mer enn 150 land, så det er som sagt en stor sjanse for at den også blir tilgjengelig i Norge.

Apple News+ og Apple Card

Derimot er det mer usikkert om de to andre nye Apple-tjenestene kommer til Skandinaviske land i denne omgang.

Apple News+ kommer neppe til Norge i første omgang. Foto: Lyd & Bilde

Apple lanserte nemlig også Apple News+, som er et magasin-univers hvor man får tilgang til mer enn 300 digitale blad mot en månedlig betaling på USD 9,99. Samt Apple Card, som er et digital kredittkort fra Apple som befinner seg i Wallet på brukerens iPhone og fungerer sammen med Apple Pay.

De to tjenestene kommer i første omgang kun til USA, mens Apple ikke nevnte noe om en bredere lansering.

Stort fokus på privatliv

Til gjengjeld nevnes det igjen og igjen at ingen av de nye tjenestene samler inn data om brukerens atferd.

Apple vet ikke hva du leser, ser eller kjøper, forsikret Tim Cook igjen og igjen. I stedet behandles data kun på brukernes egen enhet, slik at det bl.a ikke blir mulig for annonsører å spore deg eller målrette reklamer etter ditt forbruk.

Dette skiller seg i stor grad fra selskaper som Amazon, Facebook og Google, som i høy grad har gjort dine data til deres foretningsmodell, og hvis Apples påstand virkelig holder, så kan det være et godt argument for å foretrekke f.eks. Apple TV+ fremfor Amazon Prime Video eller Googles Youtube Premium.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
"It's Showtime" var overskriften for dagens pressekonferanse fra Apples hovedkvarter i Cupertino, California. Og som ventet var fokuset stort sett utelukkende på tjenester og innhold, mens klassiske Apple-produkter som iPhone, iPad og Mac kun ble nevnt i bisetninger. Det er forsåvidt ikke noe nytt at Apple gjør seg relevante med ulike tjenester - bare tenk på Apple Music  iTunes, Apple Pay, iCloud og lignende. Men etter dagens lanseringer blir Apple for første gang leverandører av eget ekslusivt innhold. I det elektronikkgiganten kommer med helt nye typer tjenester innen vidt forskjellige områder som bl.a. gaming og finans.

Apple TV+

Den største nyheten er utvilsomt Apple TV+ - en ny streaming-tjeneste med film og tv-serier, som skal ta opp kampen mot Netflix, Amazon Prime Video og den kommende Disney+ kanalen. Apple har alliert seg med en lang rekke imponerende navn fra film- og tv-bransjen, som produserer eller spiller med i nye serier og filmer, som kun blir tilgjengelige via Apple TV+ streaming-tjenesten. [caption id="attachment_94029" align="alignnone" width="989"] Selveste Steven Spielberg kom på scenen for at presentere sin nye tv-serie, Amazing Stories, som kun blir tilgjengelig på Apple TV+. Foto: Lyd & Bilde[/caption] Det gjelder bl.a Steven Spielberg, som kom kom på scenen for å vise fram sin tv-serie Amazing Stories, basert på en tegneserie med samme navn fra 20-tallet med horror- og science fiction-historier. I  tillegg snakket skuespilleren Jason Momoa om den nye tv-serien See, som handler om en relativt fjern fremtid, hvor et virus har utslettet nesten hele menneskeheten og alle overlevende er gjort blinde. Steve Jobs Theater-auditoriet fikk også besøk av kjente filmfolk som Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell, Kumail Nanjiani, J.J. Abrams og selveste Oprah Winfrey, og hver av dem snakket om kommende, ekslusive film, serier og shows på den nye streaming-platformen. [caption id="attachment_94028" align="alignnone" width="989"] Steve Carell, Jennifer Aniston og Reese Witherspoon presenterer sin nye serie, The Morning Show. Foto: Lyd & Bilde[/caption] Apple TV+ kommer til neste år blir abonnementsbasert. Alt innhold vil kunne lastes ned og ses offline, og tjenesten blir ikke bare tilgjengelig på Apples egne enheter (iPhone, iPad, Mac og Apple TV), men også på tv-bokser fra Roku og Amazon og på smart-tv'er fra Samsung, LG, Sony og Vizio. Det skyldes at Apples TV+ blir en integrert del av den nye Apple TV-appen som snart kommer på de nyeste tv'ene fra de tidligere nevnte produsentene, noe som allerede ble kjent for et par måneder siden i forbindelse med CES 2019 i Las Vegas.  Det er foreløpig ikke sagt hva Apple TV+ kommer til å koste, men til gjengjeld er det gode sjanser for at streaming-tjenesten blir tilgjengelig i Norge, for Apple nevnte på pressekonferansen at Apple TV+ lanseres i mer enn 100 land!

Apple Arcade

En annen ny tjeneste som forøvrig også kommer til Norge er abonnementsbaserte Apple Arcade. De mest populære appene i Apples App Store er spill, fortalte Apple-toppsjef Tim Cook fra scenen, men de fleste brukere laster bare ned gratis spill, mens spillene som koster penger har det vanskelig. Derfor har Apples valgt å lansere Apple Arcade, som blir en integrert del av App Store og tilbyr ubegrensede nedlastninger av mer enn 100 spill mot betaling av et fast månedlig beløp. [caption id="attachment_94025" align="alignnone" width="989"] Apple-toppsjef Tim Cook lanserer Apple Arcade. Foto: Lyd & Bilde[/caption] Tjenesten satser hovedsakelig på litt mer ukjente og "sære" spillutviklere og tilter, og ingen av spillene vil være tilgjengelige noe annet sted enn i Apples univers. Til gjengjeld skal man kunne spille spillene bade på iPhone, iPad, Mac og via Apple TV, samtidig som alle spill også kan spilles offline. Også Apple Arcade kommer til neste år, og denne tjenesten blir lansert i mer enn 150 land, så det er som sagt en stor sjanse for at den også blir tilgjengelig i Norge.

Apple News+ og Apple Card

Derimot er det mer usikkert om de to andre nye Apple-tjenestene kommer til Skandinaviske land i denne omgang. [caption id="attachment_94027" align="alignnone" width="989"] Apple News+ kommer neppe til Norge i første omgang. Foto: Lyd & Bilde[/caption] Apple lanserte nemlig også Apple News+, som er et magasin-univers hvor man får tilgang til mer enn 300 digitale blad mot en månedlig betaling på USD 9,99. Samt Apple Card, som er et digital kredittkort fra Apple som befinner seg i Wallet på brukerens iPhone og fungerer sammen med Apple Pay. De to tjenestene kommer i første omgang kun til USA, mens Apple ikke nevnte noe om en bredere lansering.

Stort fokus på privatliv

Til gjengjeld nevnes det igjen og igjen at ingen av de nye tjenestene samler inn data om brukerens atferd. Apple vet ikke hva du leser, ser eller kjøper, forsikret Tim Cook igjen og igjen. I stedet behandles data kun på brukernes egen enhet, slik at det bl.a ikke blir mulig for annonsører å spore deg eller målrette reklamer etter ditt forbruk. Dette skiller seg i stor grad fra selskaper som Amazon, Facebook og Google, som i høy grad har gjort dine data til deres foretningsmodell, og hvis Apples påstand virkelig holder, så kan det være et godt argument for å foretrekke f.eks. Apple TV+ fremfor Amazon Prime Video eller Googles Youtube Premium.
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgave (iPad/Android) hver måned Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
gruppetest
7 par vegghøyttalere

Lyd, lyd fra veggen der

Hvorfor skal du godta middelmådig lyd, bare fordi du ikke ønsker store, prangende høyttalere i stua?

test
Leica Q2

Verdens beste ­kompaktkamera

Når kun det beste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

anmeldelse
Quicksand – Störst av allt, sesong 1

Skremmende samtidsdrama

Skremmende drama som bringer den amerikanske våpenkulturen inn i vår egen trygge bakgård.

Annonsørinnhold
Asus Zenbook-serie

Asus går helt til kanten med ny Zenbook-serie

17 timers batteritid, en skjerm som utgjør 95 prosent av overflaten og numerisk tastatur gjemt i laptopens touchpad. Alt sammen testet for å leve opp til militære standarder. Asus flytter grensen for hva man kan forvente av en laptop som veier under 1700 gram.

Her er Samsungs super-selfiekamera

Den nye A-serien går fra budsjett til luksus med heldekkende skjerm og vendbart trippelkamera!

test
Sony Xperia 10 Plus

Bomskudd i bredformat

Tross 21:9-skjerm har Xperia 10 Plus for mange kompromisser til å overbevise.

Ikeas smarte høyttalere er her

I sommer kommer høyttalerne Symfonisk, som er et resultat av et samarbeid med Sonos.

test
Motorola moto G7 Plus

Kongen av mellomklassen

Motorola moto G7 Plus snakker til fornuften. Selvfølgelig er flaggskipmodellene på markedet bedre, men de er også tre ganger dyrere.

Beovision Harmony: 77-tommers tryllekunst fra B&O

Går det an skjule en TV på nesten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gjør et overbevisende forsøk på det.

anmeldelse
I Am the Night, sesong 1

Herlig retromysterium

I svette og varme Nevada vokser Pat opp – som 16-åring snus livet hennes på hodet i det familiebakgrunnen blir kjent.

Åpent kontorlandskap? Disse hodetelefonene lover evig lykke

Logitech lanserer to modeller for deg som sjeneres av støy i kontorlokalene.

anmeldelse
Creed II

Nostalgisk testosteronbombe!

Stallone gjenforener alle kreftene fra «klassikeren» Rocky IV i en pompøs nostalgitripp.

anmeldelse
Widows

Heftig girl power!

Et spektakulært kupp går spektakulært til helvete – enkene viderefører ektemennenes tvilsomme geskjeft.

annonse

Klassisk rock på biblioteket

Opplev vintage high-end på biblioteket og lytt til musikk som på kult-barene i Japan.

Hi-fi-vår i hovedstaden

Denne helgen ringes våren inn, med messer og tilbud i flere butikker i hovedstaden.

Speilrefleks? Prøv igjen

Panasonic Lumix G90 er litt utenom det vanlige.

test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD

En real storslegge

Kan noen få naboene til å slutte å kjefte? Jeg prøver å høre musikk her!

test
Canon RF 28-70mm f2 L USM

Perfeksjonert og lyssterk zoom

Du har ikke sett maken. Ikke vi heller. Canons massive 28-70mm er rett og slett rå.

anmeldelse
Fabeldyr 2: Grindelwalds forbrytelser

Visuell fantasimagi

Harry Potter-universet veves mer og mer inn i Fabeldyr-universet, i en visuell fest av en film.

anmeldelse
Hunter Killer

Mayday! Mayday!

Filmen ble sluppet den 1. april – vi trodde først det var en aprilspøk…

Ser du hva dette er?

Det er en McIntosh, men ikke en forsterker.

anmeldelse
The Highwaymen

Sober roadmovie

En annerledes, og stillferdig, klappjakt på tidenes mest kjente forbryterpar i USA.

Laptopfølelse på iPad Pro

Beskyttelse og bakbelyst tastatur til de nye iPad Pro-modellene

gruppetest
Tre gaming headsets

Strid i familien

Logitech vs. Logitech. Har du bruk for den dyreste modellen for å vinne, eller er den billigste best i virkeligheten?

test
Rega Aura MC

En analog åpenbaring

Rega Aura MC, er phono-trinnet som lager gull av sort vinyl.

test
Huawei P30 Pro

Råeste mobilkamera noensinne!

Huawei P30 Pro er den beste kameramobilen på markedet, og befester Huaweis plass på kameratronen, hvor de har sittet trygt siden i fjor.

Vårt kundesenter hjelper deg hvis du har spørsmål eller trenger hjelp vedrørende ditt abonnement.

Du kan sende mail eller ta en telefon.

Åpningstider: mandag – fredag

0900 – 1130 og 1230 – 1500.

Support Tlf: 815 73 510

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×
Motta Lyd & Bilde Nyhetsbrev

×