Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Mer raske penger

Netflix fornyer den svenske seriesuksessen "Snabba Cash".

Skrevet av / 09.06.21 - 08:51
Mer raske penger

Det har gått femten år siden Jens Lapidus fikk sitt internasjonale gjennombrudd med Snabba Cash, en roman som sentrerte rundt økonomistudenten JW Westlund som levde et intenst dobbeltliv, med en fot plantet i det blaserte, poshy Stureplan-miljøet, og den andre foten solid innenfor Stockholms kriminelle underverden.

Les også Snabba Cash Denne realistiske thrilleren basert på en roman av Jens Lapidus ble en stor publikumssuksess på kino i Sverige, og ble sett av flere hundre tusen mennesker.

I april kom «oppfølgeren» i form av Netflix-serien Snabba Cash, som har nye karakterer, men baserer seg på det kriminelle Stockholms-miljøet til Lapidus.

Les også Raske doppenger! Serieversjonen av den svenske filmsuksessen leverer mer av det samme, i et heseblesende, men etter hvert repeterende, tempo.

Nå har Netflix gitt grønt lys for sesong 2!

Det var serieskaperne (Oskar Söderlund og Jesper Ganslandt) selv som, på Instagram i går, avslørte nyheten.

De oppgir ingen nærmere premieredato enn en gang i løpet av 2022.

Snabba Cash, sesong 1 (Foto: Netflix)

Netflix-serien er hverken er direkte oppfølger av handlingen i filmene, eller karakterene. Hele persongalleriet er byttet ut, men tematikken er den samme, der hovedpersonen står med en fot i Stockholms finansmiljø (denne gangen i gründermiljøet), samtidig som fortiden knytter henne ubønnhørlig til kriminalitet og innvandrermiljøets narkogjenger.

Historien i andresesongen vil bygge videre på livet til alenemoren Leya (en glimrende Evin Ahmad), som forsøker å balansere den trange økonomiske forstadshverdagen, sammen med sønnen Sami, mot sin fucked up familie (etter sin avdøde ektemann) i det hardkokte, kriminelle, stockholmske innvandrergjengmiljøet; der kampen om dop og territoriet er hva som driver dem – og et liv har null verdi.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

Premiere i dag!

And the Oscar Goes to...

Nå er traileren her!

Se traileren til den nye serien fra skaperne av Game of Thrones

The Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hjem til deg!

0
Scroll to Top