TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

LEGO Friends: Nå med ekte personligheter

EKSKLUSIVT INTERVJU: LEGO Friends Neste kapittel er en ny TV-serie med tredimensjonale karakterer. Les intervjuet - og se første episode.

forfatter
Publisert 19.02.23 - 08:00

LEGO Friends-universet har allerede rukket å fylle 10 år. Dette feires med en utvidelse av universet, oppdatert til å inkludere dagens teknologier og utfordringer.

Videregående skole

Første episode av LEGO Friends “Neste kapittel” heter Nye tider, og starter på videregående, hvor vi ser ungdommene går rundt med trådløse hodetelefoner, oppslukt av sine mobiler.

Ei jente danser til musikken gjennom hodetelefonene, en gutt peker og ler, hun blir flau og klein.

LEGO Friends Next chapter
Nye karakterer i LEGO Friends: Neste kapittel

Karakterene

Hovedpersonen Aliya er målbevisst, men også veldig selvbevisst og redd for å dumme seg ut foran andre. Hun setter lista veldig høyt, og er ofte veldig hard mot seg selv. Likevel må hun lære seg å jobbe i lag, for å nå sitt store high school-mål: nemlig bli leder for elevrådet.

Leo er en glimrende fotballspiller. Hans store lidenskap er å lage mat og bake, og han er helt rå på kjøkkenet. Det vil han ikke at noen skal vite, men bruker i stedet fotballbriljeringen for å få venner.

Les også Lamborghini Sían FKP 37 – 1:1 LEGO edition LEGO har bygget en 1:1 Lamborghini Sián FKP 37 med over 400.000 deler.
LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37

Autumn er ei dyreglad jente. Hun mangler en arm, men det gjøres ikke noe nummer ut av. Autumn bor på en gård, nedlesset av husdyr som hun og moren prøver å finne nye hjem til. Autumn tar til og med dyr med seg til skolen, for å søke ut nye potensielle eiere til dem. Moren er forresten Mia, jenta fra den originale LEGO Friends-serien.

Det nye, utvidete universet er oppdatert på teknologifronten, hvor ungdommene går rundt med smartmobiler de spiller på, er på sosiale medier, og de bruker elsparkesykkel til skolen.

Vi får se usikkerhet, erting, i det hele tatt hverdagslige problemer.

fenella charity
Fenella Charity er designansvarlig hos LEGO. Foto: privat

Lyd & Bilde intervjuer

Lyd & Bilde har fått et ekslusivt intervju med LEGOs designsjef Fenella Charity, angående den nye TV-serien. Som selvsagt er direkte relatert til de nye LEGO byggesettene som hun og hennes team også har jobbet med.

Hva er bakgrunnen for de nye karakterene?

– Etter 10 år med Friends-universet har vi spurt oss hvordan vi holder oss relevante de neste 10 årene også. Vi har hørt med forbrukerne våre, noe som blant andre undersøkelser inkluderer et studium, hvor vi spurte hva barna ville se, for å gjøre det mer relaterbart. To av tre barn har sagt at de ønsker å se flere leker og karakterer skildre forskjellige følelser, for å bedre reflektere det virkelige livet.”

LEGO Friends dog rescue- scaled
LEGO har selvsagt ambisjoner om å selge enda flere leker. Her et hunderedningssenter. Foto: LEGO

Fenella fortsetter.

– De opprinnelige karakterene har nå blitt eldre, og fått barn. De nye barna reflekterer i større grad hele verden. Vi har mer etnisk mangfold, ulike familiestrukturer, ett av barna mangler dessuten en kroppsdel, og vi har fått mer sjenerte og introverte karakterer. Med ulike måter å møte problemer på.”

Noen av barna skjuler blant annet sine lidenskaper, og fremhever andre for å bli populære?

– Ja, du har jo for eksempel denne ene gutten som tror han bare får venner ved å vise frem og trikse med fotballen. Når han i virkeligheten liker matlaging og baking. Barn som ser serien kjenner jo ikke til termen nevrodivergent, men de vil kjenne igjen noen av utfordringene på skolen. Vi vil dekke alle aspektene av livet. Ikke bare de glade, men også de som ikke er så bra. Temaene skal være så barna kan relatere seg på ekte.

Lego Fenella Charity
Fenella Charity. Foto: LEGO

Hvordan vil TV-serien bidra til å øke eiegleden rundt lekene?

– Forhåpentlig hjelper TV-serien folk å sette seg inn i personlighetene som vi ikke ellers kan bygge inn i lekene. Håpet er å bygge dette store økosystemet, hvor man virkelig får mer ut av universet av å ha bakgrunnshistoriene fra TV-serien.

– Men vi vet jo at barn vil legge sine egne historier inn i dette. De kommer til å bytte ut karakterer, og leke seg masse. Men sammen med TV-serien er håpet at vi klarer å skape en rikere historie.

Er det en utfordring å bringe inn mer mangfold, og ikke minst psysiske og fysiske utfordringer, uten å tråkke feil? Og ende opp med å fornærme i stedet for å inkludere?

– Prosessen er veldig grundig. Vi har jobbet mye med tredjeparter. Blant annet har Geena Davis Institute vært involvert (jobber for å skape kjønnsbalanse og generell inkludering i underholdningsbransjen, red. anm.), og vi har konsultert med folkegrupper som har ulik utvikling i lemmer. Men vi ser også eksternt etter rådgiving. Vi kan ikke alt om dette, og vi vil gjerne ha hjelp der det trengs. Vi vil gjøre dette riktig.

Under kan du allerede nå se pilotepisoden av LEGO Friends – Neste kapittel, med norsk tale.

 

Mer info: lego.com

Legg igjen en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
Se Havfruen gjenoppstå! Nok en live spillefilm fra Walt Disneys rikholdige animasjonsskattkiste står på trappene.
And the Oscar Goes to... Ruben Östlund mottok i januar tre anerkjennende nominasjons-nikk fra Oscar-akademiet for Triangle of Sadness. I natt gikk han (og resten av Norden) slukøret hjem.
Ny dansk Netflix-thriller Netflix annonserer premieredatoen for nok en dansk originalserier.
Gratulerer med kvinndagen! Vi hyller kvinnedagen - og gir deg i den anledning noen gode tips om fabelaktige serier og filmer med knallsterke kvinner!
Nytt liv for nordiske serier! Beforeigners, Lust og Kamikaze gjenoppstår hos SkyShowtime.
Følg Lyd & Bilde