Jo Nesbøs «Sønnen» blir HBO-serie

Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.

En av Nordens, kommersielt sett, mest suksessrike forfattere, Jo Nesbø, får nå romanen sin Sønnen (2014) adaptert til TV-serie av HBO.

Og det er ikke smånavn HBO har trommet sammen til den kommende miniserien. Selveste Denis Villeneuve skal stå for regien, mens Jake Gyllenhaal skal spille hovedrollen. Jonathan Nolan og Lisa Joy (skaperne av Westworld!) står som utøvende produsenter.

Jo Nesbø er en av Nordens definitivt bestselgende forfattere. Hans krimserie om den forsofne politimannen Harry Hole er oversatt til mer enn femti språk, og etter suksessen med Hodejegerne var det kun et tidsspørsmål før Hollywood banket på døren.

Det har gått tre år siden Nesbø fikk filmatisert, på engelsk, sin første Harry Hole-bok, Snømannen (regi: svenske Tomas Alfredson). Filmen fikk, mildt sagt, er røff mottagelse blant kritikerne, og en ventet oppfølger (-e) ble skrapet.

Les også Snømannen: En slapp og usammenhengende affære Hollywood kommer til Norge med dunder og brak – men resultatet er en flau fis av en kinaputt!

Snømannen-fadesen har ikke skremt bort nye beilere, HBO har nå signert med Nesbø, og miniserien The Son er ventet i 2022.

Det var Jake Gyllenhaal som først fattet interesse for romanen, og sikret seg rettighetene allerede i 2016.

Jo Nebøs «Sønnen» blir nå miniserie på HBO.

Gyllenhaal og Villeneuve har tidligere samarbeidet i den intense thrilleren Prisoners (2013). Fransk-kanadiske Villeneuve står også bak en av det siste tiårets beste filmer, Blad Runner 2049 – så dette lover meget godt.

Les også

Prisoners

Vi har ikke selv lest boken, men på vaskeseddelen fra forlaget kan man lese:

Korrupsjon og organisert kriminalitet er kreftene bak de store dramaene, enten de utspiller seg på Politihuset, i Rådhuset, på snuskete hotellrom i kvadraturen eller blant dopselgerne langs Akerselva. Dette er en skandinavisk «The Wire» i et forstørret hyperrealistisk Sin City-Oslo.

Sonny er en idealfange. I det moderne, fluktsikre fengselet Staten lytter han til de andre innsattes skriftemål og gir dem forlatelse for deres synder. Noen hvisker om at Sonny soner for andres forbrytelser.

Førstebetjent Simon Kefas er en politimann av den gamle skolen. Han har på samme dag fått en ny drapssak og en ny partner. Sonnys far stod sin sønn og Simon svært nær. For Sonny var faren idolet, for Simon ungdomsvennen og kollegaen. Begges verden ble snudd opp ned da Sonnys far ble avslørt som korrupt og tok sitt eget liv. Men en dag endrer et skriftemål alt.

Multikunstneren Jo Nesbø er mest kjent for sine bøker om den rufsete detektiven Harry Hole, som han har skrevet 12 bøker om. Nesbø har hele 26 bøker i sin bibliografi og er oversatt til +50 språk. Nordmannen har solgt godt over, imponerende, 40 millioner bøker.

Jo Nesbø (Foto: Wikipedia)

 

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.