Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

HBO Max kommer til Norge i oktober

Endelig erstattes HBO Nordic av HBO Max - lanseres i Norge i høst.

Skrevet av / 08.09.21 - 12:06
HBO Max kommer til Norge i oktober

I årevis har vi sett en av tidenes beste og mest spektakulære TV-serier, Game of Thrones, selve flaggskipet hos HBO, i knapt nok middelmådig teknisk kvalitet hos HBO Nordic. Tidvis grøtete billedkvalitet der enhver form for detaljer forsvinner i mørke scener (noe serien har rikelig av), og et komprimert lydspor. De dagene er snart forbi!

HBO Max ble lansert i USA i mai i fjor.

Les også Game over! Fortsatt den komplette TV-serie Visuell storslagen avslutningssesong av tidenes største TV-serie, men med preg av hastverk og noe sviktende helhetsforståelse.

Den 26. oktober lanseres endelig HBO Max i Norden.

 

HBO Max, WarnerMedias strømmetjeneste, lanseres i Europa den 26. oktober. Norge, Sverige, Danmark, Finland, Spania og Andorra er de seks første europeiske landene der den helt nye strømmeopplevelsen blir tilgjengelig.

HBO Max har en langt bedre teknisk løsning, med blant annet høyere bitrate (HBO Nordic har i dag en snitt-bitrate på cirka 4 Mbit/sek!), mindre komprimert bilde, samt HDR-kvalitet på billedsignalene. Med høyere bitrate får også 1080p-signaler bedre oppløsning og mer detaljer i bildet.

HBO Max (i USA) tilbyr også 4K-oppløsning og Dolby Atmos-lyd. Uten at dette er bekreftet, tar vi det for gitt at dette også blir tilfellet på den nordiske versjonen av tjenesten.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

I 2022 blir HBO Max tilgjengelig i ytterligere 14 land: Bosnia-Hercegovina, Bulgaria, Kroatia, Tsjekkia, Ungarn, Moldova, Montenegro, Nord-Makedonia, Polen, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia og Slovenia. Det er planlagt lanseringer i flere Europeiske land til neste år som del av den globale utrullingen.

Lovecraft Country, sesong 1 (Foto: HBO)

HBO Max kan friste sine med et stort underholdningsarkiv: Foruten kjente og kjære HBO-titler som Game of Thrones, får man tilgang til filmer og serier fra Warner-porteføljen, deriblant Cartoon Network, CNN, DC Comics, HBO Originals, TNT, Crunchyroll, og Sesame Workshop.

Det er over 10.000 timer med innhold, og et vesentlig bredere tilbud enn HBO Nordic. HBO Nordic erstattes av HBO Max.

Ikke nok med det: Warner Bros. har, som følge av koronapandemien, vedtatt at brorparten av filmene de slipper i 2021 vil få premiere på kino og HBO Max samme dag. Hvilket innebærer at etterlengtede titler og store produksjoner som Suicide Squad 2, Godzilla vs Kong, Dune og Matrix 4 strømmer på HBO Max samtidig som de slippes på kino.

Emilia Clarke, “Game of Thrones” (Foto: HBO)

Ved lansering kommer HBO Max vil å være tilgjengelig for nye kunder så vel som eksisterende kunder av HBO Nordic (enten de er direkte abonnenter eller abonnerer gjennom ulike partnere).

Norske abonnementspriser er foreløpig ikke offentliggjort.

Les også Et under at den har blitt så dårlig Den etterlengtede oppfølgeren til det friske pustet av en superheltfilm, Wonder Woman, ender opp som årets største skuffelse.

I pressemeldingen utdyper, Johannes Larcher, Head of HBO Max International:

Det er et historisk øyeblikk når HBO Max lander i Europa. WarnerMedias filmer og serier, som Harry Potter, Game of Thrones og The Big Bang Theory, er elsket av fans over hele Europa. HBO Max er laget for å gi dem den beste seeropplevelsen for å se disse favorittene, så vel som et mangfold av andre fantastiske titler.

Mens Christina Sulebakk, General Manager, HBO Max EMEA, supplerer:

Den unike og eksklusive kombinasjonen av ikonisk innhold fra Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network og Max Originals, inkludert lokale produksjoner og mye mer, skaper en strømmeplattform som fans i Europa kommer til å elske. Vi ser et enormt potensiale i vår splitter nye, fulladede strømmeplattform.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Spionoppfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid for mer fransk romantikk

No more Netflix... !

Ny trailer fra kostymedramaverdenen

Nå er traileren her!

Komilegenden vender tilbake til røttene!

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

Scroll to Top