Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Gudfaren-trilogien slippes på 4K Blu-ray

Den remastrede 4K-versjonen av Francis Ford Coppolas gangster-klassiker kommer 21. mars.

Skrevet av / 24.01.22 - 10:00
Gudfaren-trilogien slippes på 4K Blu-ray

Gudfaren-trilogien er filmklassikere som de aller fleste film- og kinoentusiaster med respekt for seg selv har liggende i hylla fra før: Gjerne både i DVD og Blu-ray versjon. Nå blir det snart muligheter for å se Corleone-familien på nytt, denne gangen i glitrende 4K HDR-kvalitet!

TGF50 Dom Online 1 Sheet Dolby V9
Gudfaren-filmene utgis i en remastret 4K Blu-ray versjon som slippes 21. mars, i anledning filmens 50-års jubileum. (Foto: Paramount Pictures)

The Godfather Trilogy (4K Blu-ray)

Regissør Francis Ford Coppola har selv vært involvert i restaureringen, en nitidig prosess som skal ha tatt tre år. Tusenvis av timer skal ha gått med til fargekorrigering for å sikre at filmene ser riktig ut i 4K-oppløsning og HDR (High Dynamic Range). Filmene blir tilgjengelig i både Dolby Vision og HDR10-format.

Derimot ser det ikke ut til være gjort like store ting med lyden: Lydformatet er fortsatt 5.1 Dolby Surround slik vi husker fra Blu-ray utgaven – ingen Atmos 3D-lyd, altså.

Trilogien kommer i en samleboks-utgave, som begge inneholder de tre filmene, samt Coppolas omredigerte utgave av Gudfaren 3. I tillegg loves det rikelige mengder med ekstramateriale.

The Godfather Trilogy 4K Blu ray box

I tillegg slippes det en Special Limited Edition samleboks som også inneholder tre bildetrykk, og en bok som er eksklusiv for denne utgaven.

The Godfather Trilogy 4K Blu ray

Hva med strømming?

Paramount Pictures har foreløpig ikke kunngjort om den remastrede versjonen av trilogien også vil bli tilgjengelig via strømming. HD-versjonen kan for tiden strømmes på HBO Max. Om 4K-versjonen skulle dukke opp i fremtiden, er det naturlig å tenke at det kan skje via Paramount+.

Les også The Godfather 40th AC Det er kun to år siden Paramount utga BD-boksen med The Godfather – The Coppola Restoration, med 40-års utgaven som nå utgis tar de filmbokser til et nytt nivå! Klassikeren er like god som før, men innpakningen er i en egen liga.

Kan forhåndsbestilles nå

The Godfather Trilogy og The Godfather Trilogy: Special Limited Edition slippes 21. mars, men kan forhåndsbestilles fra blant andre CDON og Platekompaniet nå. Sjekk ut traileren for 4K-versjonen under!

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top