TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Gled deg til Dial of Destiny

'Indiana Jones and the Dial of Destiny' har premiere 23. juni 2023. Og nå er den første traileren her.

forfatter
Publisert 02.12.22 - 13:39

Ventetiden har vært lang. Men nå er den snart her, den 30. juni 2023 premierer den nyeste Indy-filmen på kino – Indiana Jones and the Dial of Destiny. Og Lucasfilm/Disney har nå gitt oss den første korte filmtraileren.

Den femte filmen i serien har blitt forsinket flere ganger på grunn av Koronaepidemien, men nå er den klar. Filmen er ferdig skutt, og vi har fått både premieredato og tittel.

Traileren er ganske kort, bare 1:43, men det ser likevel ut til at vi får alt det som vi gjennom generasjoner har lært å forvente av en Indiana Jones-film. Det i form av biljakter (og jakter med alle andre transportmidler), skumle nazister – spilt av blant andre Mads Mikkelsen – og andre eventyr. Med andre ord god gammeldags cowboyserieunderholdning av typen som Indiana Jones var pastisje av allerede da den første filmen kom i 1981.

Vi ser Mads Mikkelsen som en ond (og sikkert også karismatisk) nazist. (Foto: Lucasfilm/Disney)

I hovedrollen finner vi selvfølgelig Harrison Ford. Den nå 80-år gamle skuespilleren har fått en digital rynkefjerningskur, det for å ikke se eldre ut enn Sean Connery var når han som 59-åring spilte rollen som Indiana Jones’ far. Ut ifra hva vi har sett i traileren så langt, ser de ut til å ha lyktes. Det er faktisk ikke mulig å skille hvilke tilbakeblikk på Indys liv som er nye, og hvilke som er hentet fra tidligere filmer.

Indiana Jones tar enda en gang på seg den klassiske hatten. (Foto: Lucasfilm/Disney)

Vi ser også andre gamle kjenninger. Komponisten John Williams står igjen for filmmusikken. Regissøren er ikke George Lucas denne gangen, men heller James Mangold, som bl.a. sto bak The Wolverine og Logan.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Klart for sesong 2! Sopp-zombie-serien har virkelig slått an hos både publikum og kritikere - nå gir HBO Max grønt lys for sesong 2.
Gangsterhelvete! Taylor Sheridan, og en perfekt castet Jeremy Renner, serverer oss beinhard sosialrealisme, og gangsterhelvete – på inn- og utsiden av murene.
Den Sorte Panteren kommer til Disney+! Nå kan du snart se den Oscar-nominerte Marvel-filmen på Disney+.
Februar-høydepunkter Reese Witherspoon og David Harbour topper Netflix-nyhetene i februar.
Horer, kokain og raske penger. What’s not to like! De tre livsglade gledespigene, med bagasjen full av demoner, gjør et siste desperat forsøk på å unnslippe fortiden. Og vi henger fortsatt med.
Følg Lyd & Bilde