Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Gled deg til Dial of Destiny

'Indiana Jones and the Dial of Destiny' har premiere 23. juni 2023. Og nå er den første traileren her.

Skrevet av / 02.12.22 - 13:39
Gled deg til Dial of Destiny

Ventetiden har vært lang. Men nå er den snart her, den 30. juni 2023 premierer den nyeste Indy-filmen på kino – Indiana Jones and the Dial of Destiny. Og Lucasfilm/Disney har nå gitt oss den første korte filmtraileren.

Den femte filmen i serien har blitt forsinket flere ganger på grunn av Koronaepidemien, men nå er den klar. Filmen er ferdig skutt, og vi har fått både premieredato og tittel.

Traileren er ganske kort, bare 1:43, men det ser likevel ut til at vi får alt det som vi gjennom generasjoner har lært å forvente av en Indiana Jones-film. Det i form av biljakter (og jakter med alle andre transportmidler), skumle nazister – spilt av blant andre Mads Mikkelsen – og andre eventyr. Med andre ord god gammeldags cowboyserieunderholdning av typen som Indiana Jones var pastisje av allerede da den første filmen kom i 1981.

Vi ser Mads Mikkelsen som en ond (og sikkert også karismatisk) nazist. (Foto: Lucasfilm/Disney)

I hovedrollen finner vi selvfølgelig Harrison Ford. Den nå 80-år gamle skuespilleren har fått en digital rynkefjerningskur, det for å ikke se eldre ut enn Sean Connery var når han som 59-åring spilte rollen som Indiana Jones’ far. Ut ifra hva vi har sett i traileren så langt, ser de ut til å ha lyktes. Det er faktisk ikke mulig å skille hvilke tilbakeblikk på Indys liv som er nye, og hvilke som er hentet fra tidligere filmer.

Indiana Jones tar enda en gang på seg den klassiske hatten. (Foto: Lucasfilm/Disney)

Vi ser også andre gamle kjenninger. Komponisten John Williams står igjen for filmmusikken. Regissøren er ikke George Lucas denne gangen, men heller James Mangold, som bl.a. sto bak The Wolverine og Logan.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

1 hendelser på “Gled deg til Dial of Destiny”

  1. George Lucas har da aldri hatt regien på Indiana Jones-filmer. Må ikke blande ham med Steven Soielberg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Spionoppfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid for mer fransk romantikk

No more Netflix... !

Ny trailer fra kostymedramaverdenen

Nå er traileren her!

Komilegenden vender tilbake til røttene!

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

Scroll to Top