Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Gjør deg klar for siste nytt fra Sveriges underverden – Snabba Cash 2

Netflix slipper nå den etterlengtede andresesongen av Snabba Cash!

Skrevet av / 21.09.22 - 10:01
Gjør deg klar for siste nytt fra Sveriges underverden – Snabba Cash 2

Det har gått seksten år siden Jens Lapidus fikk sitt internasjonale gjennombrudd med Snabba Cash, en roman som sentrerte rundt økonomistudenten JW Westlund som levde et intenst dobbeltliv, med én fot plantet i det blaserte, poshy Stureplan-miljøet, og den andre foten solid innenfor Stockholms kriminelle underverden.

I april i fjor kom «oppfølgeren» i form av Netflix-serien Snabba Cash, som har nye karakterer, men baserer seg på det kriminelle Stockholms-miljøet til Lapidus.

Les også Raske doppenger! Serieversjonen av den svenske filmsuksessen leverer mer av det samme, i et heseblesende, men etter hvert repeterende, tempo.

Allerede i fjor sommer gav Netflix grønt lys for sesong 2 – nå har strømmegiganten sluppet ny trailer.

 

Netflix-serien er hverken er direkte oppfølger av handlingen i filmene, eller karakterene. Hele persongalleriet er byttet ut, men tematikken er den samme, der hovedpersonen,Leya (en glimrende Evin Ahmad), står med en fot i Stockholms finansmiljø (denne gangen i gründermiljøet), samtidig som fortiden knytter henne ubønnhørlig til kriminalitet og innvandrermiljøets narkogjenger.

Snabba Cash, sesong 2_1 (3) Snabba Cash Season 2 Snabba Cash, sesong 2_1 (12) Snabba Cash, sesong 2_1 (14) Snabba Cash, sesong 2_1 (16) Snabba Cash, sesong 2_1 (2) Snabba Cash, sesong 2_1 (15) Snabba Cash 2 Snabba Cash, sesong 2_1 (9) Snabba Cash, sesong 2_1 (4) Snabba Cash, sesong 2_1 (7) Snabba Cash, sesong 2_1 (11) Snabba Cash, sesong 2_1 (8) Snabba Cash, sesong 2_1 (10)
<
>
Snabba Cash, sesong 2 (Foto: Netflix)

Historien i andresesongen vil bygge videre på livet til alenemoren Leya , som forsøker å balansere den trange økonomiske forstadshverdagen, sammen med sønnen Sami, mot sin fucked up familie (etter sin avdøde ektemann) i det hardkokte, kriminelle, stockholmske innvandrergjengmiljøet; der kampen om dop og territoriet er hva som driver dem – og et liv har null verdi.

Ett år har gått siden første sesong. Leya er en av Sveriges hotteste stjerner innen oppstartsscenen. En børsnotering for Target Coach er rett rundt hjørnet og Leya virker mer vellykket enn noen gang, men hun plages også av minnene om Salim.

Jamal (Ardalan Esmaili) er nyskilt og driftsleder ved Leyas gamle barneskole. Han kjemper for å gi sine unge elever bedre muligheter, men ledelsen vil heller fortsette å kutte budsjettene.

Snabba Cash, sesong 2 (Foto: Netflix)

Gatemiljøet er mer brutalt enn noen gang. Ravy er presset opp mot veggen av politiet og deres nye metoder, samt hans nye konkurrent Zaki (Adam Kais). Miljøet skriker etter mer narkotika og kartellene er klare til å levere, men gjengene mangler unge dealere.

Mot sin vilje blir Leya minnet på hennes tidligere forbindelser med underverdenen, og nok en gang krysses hennes veier med Ravy, Nala og Osman – alt i den hensynsløse jakten på enkle penger.

Les også Nå er musen størst av dem alle! Det tok Mike Mus & Co kun to og et halvt år å vippe Netflix ned fra strømmetronen.

Sesong 2 slippes, globalt, på Netflix den 22. september.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

Premiere i dag!

And the Oscar Goes to...

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top