Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

Netflix tar en norsk en!

Netflix lanserer sin første norske originalserie: Ragnarok.

Skrevet av / 07.11.18 - 13:15
Netflix tar en norsk en!

Netflix annonserte i dag at de lanserer sin første norske originalserie – Ragnarok.

Ragnarok blir en serie i seks deler fra den prisvinnende manusforfatteren Adam Price, produsert av det danske selskapet SAM Productions.

Ordet «ragnarok» stammer fra norrøn mytologi, og beskriver verdens ende – noe som burde borge for godt materialet for en TV-serie!

Ragnarok fra norrøn mytologi (Illustrasjon fra newmediarockstars.com)

«Det er med stor glede å bidra til å skape denne nye, norske Netflix-serien. Vi tror at Norden har en egen stemme når det kommer til historiefortelling, og vi ønsker å bevise det gjennom denne storskalaserien skrevet av et Nordisk team med manusforfattere fra Norge, Sverige og Danmark. Serien rører i sin kjerne ved det at ikke bare mennesker i Norden, men over hele verden, i økende grad er nødt til å møte klimautfordringen – som i de senere år har gått gjennom store forandringer. Polene smelter i en takt som ingen hadde forventet. Vi går gjennom lengre perioder med tørke. Vintrene er for varme. Oftere og oftere opplever vi perioder med ekstrem kulde. På alle måter ekstreme værforhold. Verden endrer seg, og man kan påstå at vi er på vei mot et nytt Ragnarok. Om ikke noen tar grep i tide …», sier Adam Price, skaperen av Ragnarok.

Under årets «See What’s Next» lanserte Netflix sin første danske originalserie: The Rain. En absolutt severdig serie, der også naturens vrede stod i fokus, rettet inn mot en ungt, voksent publikum. Under lanseringen i april lovet Netflix en kraftig satsing på mer lokalt, europeisk innhold.

Den norskspråklige serie, Ragnarok, utspiller seg i den oppdiktede byen Edda, midt i den store og sjarmerende norske landsbygda, og er en moderne oppveksthistorie med røtter i norrøn mytologi – satt til en videregående skole. Må dog ikke forveksles med den norske spillefilmen Gåten ragnarok.

Bruce Springsteen som patolog i Lillyhammer, sesong 3 (Foto: Netflix)

At Ragnarok er den første norske originalserien fra Netflix, er dog en sannhet med visse modifikasjoner. Allerede i 2012 lanserte Netflix (i coproduksjon med NRK) TV-serien Lilyhammer, med Little Steven i hovedrollen som mafiaboss under vitnebeskyttelse på den norske landsbygda.

«Jeg er spent på å introdusere vår nye Netflix-original fra Norge og formidle historien om norrøn mytologi i en moderne kontekst. Adam Price er en svært talentfull historieforteller, og vi ser frem til å dele hans fantastiske arbeid med Netflix-medlemmer over hele verden», sier Kelly Luegenbiehl, Vice President Originals Europe hos Netflix.

Kelly Luegenbiehl, Vice President Originals Europe hos Netflix (Foto: Netflix)

For Ragnarok er Price serieskaper, manusforfatter og utøvende produsent. Han jobber sammen med den norske medprodusenten og manusforfatteren Simen Alsvik (Lilyhammer, Neste Sommer), utøvende produsent Meta Louise Foldager Sørensen (Antichrist, Melancholia), og produsent Stine Meldgaard Madsen. Den norske produsentforeningen har allerede vært ute å kritisert Netflix for at en norsk serie skal produseres av en dansk produksjonsbyrå.

De er p.t. ikke kjent når serien får premiere, ei heller hvilke skuespillere som er knyttet til Ragnarok.

Lyd & Bilde krysser fingrene, og håper på en adskillig beder opplevelse enn den begredelig britisk/norske Netflix-serien The Innocents.

Mens vi venter på Ragnarok, ser vi frem til premieren på showet Springsteen on Broadway av og med Bruce Springsteen, som får global Netflix-premiere den 15. desember.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top