Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

De første bildene: House of the Dragon (Game of Thrones)

HBO har nå sluppet de aller første bildene fra den kommende Game of Thrones prequel-serien.

Skrevet av / 06.05.21 - 13:51
De første bildene: House of the Dragon (Game of Thrones)

Tidenes største suksesserie, Game of Thrones, måtte det selvsagt spinnes videre på. Game of Thrones er en av de mest populære seriene noensinne målt i antall seere; den siste episoden av sesong 8. var den mest sette episoden av noen HBO-serie, noen gang.

Det har lenge vært kjent at HBO jobber med prequel-serien House of the Dragon, men først nå slippes de første bildene fra innspillingen.

Sea Snake, «House of the Dragon» (Foto: HBO)

House of the Dragon er basert på George R.R. Martins bok Fire & Blood, omhandler historien til Targaryen-familien og finner sted rundt 300 år før hendelsene i Game of Thrones.

Serien har allerede startet opptak og forventet premiere er i løpet av 2022.

Alicent Otto, «House of the Dragon» (Foto: HBO)

Blant de medvirkende i House of the Dragon:

Emma D’Arcy som Princess Rhaenyra Targaryen: Kongens førstefødte barn, av rent valyrisk blod og en dyktig dragerytter. Mange vil si at Rhaenyra ble født med alt…men hun ble ikke født som en mann.

Matt Smith som Prince Daemon Targaryen: Kong Viserys yngre bror og arving til tronen. Daemon har drageblod i årene og er en uforlignelig kriger og dragerytter. Men det sies, at når en Targaryen blir født, kaster gudene en mynt opp i luften…

Steve Toussaint som Lord Corlys Velaryon/The Sea Snake: Velaryon-familien har en valyrisk blodlinje som går like langt tilbake i tid som Targaryen-familien. Som “The Sea Snake» er Lord Corlys den største nautiske eventyrer i Westeros historie, og han har bygget opp en mektig familie rikere Lannister-familien, som eier den største flåten i verden.

Olivia Cooke som Alicent Hightower: Datter av Otto Hightower, også kjent som «The Hand of the King». Alicent er den vakreste kvinne i de syv kongeriker. Hun er oppvokst i The Red Keep, tett på kongen og hans innerste sirkel. Hun besitter både ynde og skarp politisk sans.

Rhys Ifans som Otto Hightower: Otto er også kjent som «The Hand of the King» og tjener både kongen og riket på lojalt og trofast vis. I Ottos øyne er den største trussel mot kongeriket kongens egen bror, Daemon, og det faktum at Daemon er arving til tronen.

Serieskaper er Ryan J. Condal (som vi kjenner fra TV-serien Colony), med George R.R. Martin som utøvende produsent.

(Foto: HBO)

Fokuset er på Daenerys (Emilia Clarke) foreldre, Huset Targaryen, og i løpet av ti episoder vil serien fortelle historien om hvordan Targaryen-familien ved hjelp av drager samlet hele Westeros-kontinentet til ett kongerike.

House of the Dragon ble presentert i forbindelse med lanseringen av HBO Max i 2020, en strømmetjeneste som kommer til Norden i løpet av høsten 2021.

Les også Snart tid for mer film Vil erstatte HBO Nordic i løpet av 2021, med premiere på en rekke storfilmer!

 

Men, strømmegiganten planlegger også en annen GoT-serie: 10.000 Ships.

10.000 Ships finner sted ca. tusen år tidligere enn handlingene i Game of Thrones, og forteller historien om krigerdronning prinsesse Nymeria og de overlevende Rhoynarene som reiste fra Essos til Dorne etter nederlaget mot Valyrierne og deres drager i «Den andre Krydderkrigen».

Selv om serien ikke slippes før, tidligst, 2023, har HBO gitt en smakebit med videoen «Histories & Lore»:

https://youtu.be/GIcdxd0r22I

Ettersom teaseren bare er 8 minutter lang, gir den kun en kort, men relativt komplett, oversikt over de viktigste hendelsene som skjer i prinsesse Nymerias liv.

Nymeria tapte «Den andre Krydderkrigen», men i stedet for å for underkaste seg Valyriernes styre, førte hun folket sitt over «The Narrow Sea» og bosatte seg i Dorne, der hennes etterkommere hersket i generasjoner fremover. Hun og hennes folk kom til det nye landet med 10.000 skip, som Nymeria deretter brente.

Mange så på Rhoynarene som uvelkomne inntrengere de burde drive tilbake over havet. Lord Mors Martell, derimot, så en mulighet i Rhoynarene – og det ryktes at Lord Martell til og med mistet hjertet sitt til den vakre prinsessen.

Nymeria utnevnte sin mann til prinsen av Dorne og erklærte hans herredømme over hele Dorne – hvorpå tiår med krig fulgte; kalt Nymerias krig.

10.000 Ships vil være en live action serie.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

https://youtu.be/LpppF4C-7k8

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top