Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Bridgerton, sesong 3, del II – se trailer

Netflix varmer opp til premieren på Bridgerton, sesong 3, del II, med ny trailer fra det poshe Londonborgerskapet.

Skrevet av / 05.06.24 - 00:05
Bridgerton, sesong 3, del II – se trailer

Noen uker innen jul avslørte Netflix at tredjesesongen av en av strømmegigantens mest populære serier, Bridgerton, ville splittes i to. Et visstnok populært grep blant strømmetjenestene i disse dager.

Del I (eps. 1-4) hadde sin premiere den 16. mai, mens del II (eps. 5-8) får sin etterlengtede strømmepremiere allerede neste uke, den 13. juni.

Les også Gjeeeeesp! Det poshe, fargeblinde 1800-talls borgerskapet i London vender tilbake, men denne runden adskillig mindre fascinerende enn foregående sesonger.

På forhånd lovet Netflix oss “den mest skandaløse sesongen så langt”; noe vi, etter å ha sett hele del I av sesongen, ikke akkurat kunne si oss enige i – om man da ikke siktet til at det ville være “skandaløst” om vi skulle sovne til serien…

Nylig har Netflix sluppet traileren for kommende del II av tredjesesongen.

 

Med sesong 3 virker det som om serieskaperne har begått kardinalsynden ved å fokusere mer på det politisk korrekte i at også «den stygge andungen» (eller «veggpryden» som hun kalles i serien) kan blomstre og finne kjærligheten, men glemt å pakke det (for så vidt interessante plottet) inn i et spennende narrativ.

I sentrum for begivenhetene denne runden, og dermed flittig omtalt av den lokale 1815-tallets sladrepresse, Lady Whistledown, er datteren til den litt skandaløse adelsfamilien Featherington, yngstedatteren Penelope (Nicola Coughlan). En karakter som i de to første sesongene har eksistert litt i skyggene, og ballsalenes kroker, men som (delvis) ble avslørt som en dobbeltkarakter i foregående sesong, og samtidig dannet et varmt vennskap med Colin Bridgerton (Luke Newton).

Les også Mer pomp, prakt og pupp! Bridgerton er definitivt blant de mest potente kostymedramaene.

Nå er det altså Penelopes tid til å bli ny og skinne – men selvjustisen er fortsatt hard og hatsk blant hønetuppene i sosieteten, i fremste rekke frontet av den ondskapsfulle Cressida (Jessica Madsen); fyrrige Eloise’ venninne.

Så absolutt ingen skandaløst elendig sesong, men bare så veldig mye kjedeligere enn de to foregående, og mer formelorientert. Der vi over to sesonger har blitt vant til fascinerende karakterer, infame intriger og juicy detaljer, så fremstår del I av tredjesesongen som et eneste langt gjesp.

Bridgerton, sesong 3, del II_1 (5) Bridgerton, sesong 3, del II_1 (9) Bridgerton, sesong 3, del II_1 (8) Bridgerton, sesong 3, del II_1 (7) Bridgerton, sesong 3, del II_1 (3) Bridgerton, sesong 3, del II_1 (2)
<
>
Bridgerton, sesong 3, del II (Foto: Netflix)

Den nye sesongen følger kjærlighetsreisen til Colin Bridgerton (Luke Newton) og Penelope Featherington (Nicola Coughlan).

Kjedelig eller ei, det er et ubestridelig faktum at Bridgerton fortsatt fenger massene. Del I oppnådde den største åpningshelgen i seriens historie, med over 41 millioner visninger de fire første dagene.

PS! I mai i fjor kom den svært vellykkede spin-off-serien Queen Charlotte – A Bridgerton Story, med fokus på den eksentrisk dronning Charlotte (India Amarteifio / Golda Rosheuvel) og hennes fascinerende, og tøffe, reise opp den britiske samfunnsstigen.

Bridgerton, sesong 3 (Foto: Netflix)

Intrigemakeriet blant det poshe borgerskapet i 1800-tallets London er basert på romanserien til Julia Quinn. I sentrum for intrigene står den rike London-familien Bridgerton, en enke med sine 7 (!) barn, i et samfunnsjikt som er i overkant opptatt av prestisje, status, sosiale forbindelser og klatring på rangstigen.

Det er skrevet åtte bøker om familien, og Netflix gav allerede i fjor grønt lys for sesong 3 og 4 av Bridgerton. Med den enorme suksessen serien har opplevd forventer vi åtte sesonger.

Bridgerton, sesong 3, del II (Foto: Netflix)

Serieskaper er Jess Brownell, mens Shonda Rhimes fortsetter som produsent, og flere nye karakterer introduseres i sesong 3; blant annet Lord Debling (Sam Phillips), en ny frier for Coughlans Penelope.

Bridgerton-fansen (og dem er det mange av!) kan også glede seg over at flere av favorittkarakterene deres er med videre, inkludert Eloise Bridgerton (Claudia Jessie), Benedict Bridgerton (Luke Thompson), Queen Charlotte (Golda Rosheuvel), Lady Danbury (Adjoa Andoh), Cressida Cowper (Jessica Madsen), Will Mondrich (Martins Imhangbe), Alice Mondrich (Emma Naomi) og Featherington-søstrene Prudence Featherington (Bessie Carter)og Philipa Featherington (Harriet Cains).

Les også Kongen krones – til tragedie! Netflix utvider Bridgerton-universet – og det på en uventet original måte.

Rollebesetningen for sesong 3 består av:

 • Nicola Coughlan (Penelope Featherington)
 • Luke Newton (Colin Bridgerton)
 • Claudia Jessie (Eloise Bridgerton)
 • Luke Thompson (Benedict Bridgerton)
 • Golda Rosheuvel (Queen Charlotte)
 • Adjoa Andoh (Lady Danbury)
 • Ruth Gemmell (Violet Bridgerton)
 • Lorraine Ashbourne (Mrs. Varley)
 • Hannah Dodd (Francesca Bridgerton)
 • Simone Ashley (Kate Sharma)
 • Jonathan Bailey (Anthony Bridgerton)
 • Harriet Cains (Philipa Featherington)
 • Bessie Carter (Prudence Featherington)
 • Jessica Madsen (Cressida Cowper)
 • Florence Hunt (Hyacinth Bridgerton)
 • Martins Imhangbe (Will Mondrich)
 • Will Tilston (Gregory Bridgerton)
 • Polly Walker (Portia Featherington)
 • Julie Andrews (Lady Whistledown)
 • Hugh Sachs (Brimsley)
 • Emma Naomi (Alice Mondrich)
 • Kathryn Drysdale (Genevieve Delacroix)
 • Sam Phillips (Lord Debling)
Nicola Coughlan, “Bridgerton, sesong 3, del II” (Foto: Netflix)

I tillegg til skandaler lover Nicole Coughlan oss den mest romantiske sesongen så langt:

Season one was about passion, season two was about longing and season three, I think it’s romance all the way. It’s just so romantic like there was a lot of moments on set where we’d film something and we’d turn around and everyone would be sort of clutching their chest being like ‘oh my God, that kind of love!’ It’s really special and it stays very true to the books.

Bridgerton, sesong 3 (Foto: Netflix)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid for mer fransk romantikk

No more Netflix... !

Ny trailer fra kostymedramaverdenen

Nå er traileren her!

Komilegenden vender tilbake til røttene!

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Scroll to Top