Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

BBC lanserer TV-kanalen BBC Nordic i Norge

Storbritannias største TV-selskap lanserer snart TV-kanalen BBC Nordic og on demand-tjenesten BBC Nordic+ i Norden.

Skrevet av / 14.02.23 - 11:20
BBC lanserer TV-kanalen BBC Nordic i Norge

Norske TV-seere har noe å se frem til når den britiske TV-giganten BBC om kort tid lanserer den nye nordiske TV-kanalen BBC Nordic. Kanalen samler de beste underholdnings- og dokumentarprogrammene fra henholdsvis BBC Brit og BBC Earth, og erstatter dermed begge disse kanalene i selskapets nåværende TV-pakker, opplyser BBC i en pressemelding.

Samtidig lanseres BBC Nordic+ som er en on demand tjeneste, som gir seerne mulighet til å fordype seg i programmene fra den nye kanalens arkiver når det passer dem.

Når BBC Nordic går på lufta denne våren, får kjente favoritter som QI, The Graham Norton Show og Life Below Zero selskap av nye tilskudd som underholdningsprogrammet ‘The Great British Bake Off’ og den fornyede dokumentarserien ‘Serengeti’ med en tredje sesong.

– Vi i BBC Studios ønsker å vise publikum i Norge at vi bryr oss om hva dere elsker å se på. Vi har fordypet oss i norske seervaner og håndplukket show som vi vet at publikum elsker, sammen med spennende nye tilskudd i underholdnings- og livsstilsområdet. Dette utvider innholdsmiksen vår og muligheten til å appellere til et bredere og mangfoldig publikum. Introduksjonen av BBC Nordic+ vil også bety at seerne har én BBC-merket destinasjon både på TV og on-demand, sier Arran Tindall, Senior Vice President Key Markets i BBC Studios.

Les også Comeback! En av tidenes herligste komiserier, den høyst politisk ukorrekte "Hotell i særklasse" gjenopplives.

Blant programmene som vil være tilgjengelig på BBC Nordic fra starten av er den nye serien Louis Theroux Interviews… fra den prisbelønte dokumentaristen Louis Theroux. I sendingen kommer Theroux på nært hold med Storbritannias største stjerner som sangeren Rita Ora og skuespillerinnen Dame Judi Dench på en måte som bare han kan, lover BBC.

Den tredje sesongen av Serengeti vil også flytte seerne rett inn i hjertet av Tanzanias eventyrlige og farlige dyreliv, og navigere i et land som er i ferd med å endre seg.

Livsstils- og underholdningsprogrammer vil også utgjøre en viktig del av kanaltilbudet. Her vil The Great British Bake Off og The Great Pottery Throw Down – et godt gjennomført morsomt program der 12 hjemmepottere konkurrerer ved dreiebenken – kjøre side om side med hjemme-makeover-klassikeren DIY SOS, hvor britiske familier får ansiktsløftet hjemmene sine til den store gullmedaljen.

Ifølge pressemeldingen vil BBC Nordic+ som en on demand-tjeneste gi seerne muligheten til å se alt innhold fra BBC Nordic-kanalen samt utforske nytt og nøye utvalgt innhold innen kunst, kultur, reise, historie, dokumentar og musikk.

Den vil blant annet inkludere den splitter nye hiphop-dokumentarserien Public Enemy: How Hip Hop Changed the World av Public Enemy-frontmann Chuck D, hvor også raplegender som Eminem, Run-D.M.C. og Ice-T medvirker.

BBC Nordic (Foto: BBC)

BBC Nordic og BBC Nordic+ lanseres i Norge og Norden 17. april 2023 kl 10:00. Mer informasjon om hvor du får tilgang til den nye kanalen kan fås fra din lokale betal-TV-operatør.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

3 hendelser på “BBC lanserer TV-kanalen BBC Nordic i Norge”

  1. Savner allerede BBC Earth.
    mye dårlig på BBC Nordic dette er en kanal jeg ikke ønsker å ha
    eller kanskje som en B kanal som kan brukes noen ganger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top