Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Barbie kommer i IMAX-versjon med nytt bonusmateriale

Snart kan du se Margot Robbie og Ryan Gosling i enda større format.

Skrevet av / 24.08.23 - 12:31
Barbie kommer i IMAX-versjon med nytt bonusmateriale

En ny, eksklusiv IMAX-versjon av Barbie ventes i høst: Det skriver blant andre Variety.

Greta Gerwigs Barbie og Christopher Nolans Oppenheimer har begge gjort stor suksess på kino i sommer. De to filmene – ofte referert til som Barbenheimer – har til sammen dratt inn milliarder av dollar verden rundt, og det ser ikke ut til å stanse med det første. Dette vil Warner Bros. nå markere med en egen IMAX-versjon av Barbie.

Til høsten blir det mulig å se Barbie(Margot Robbie) og Ken(Ryan Gosling) i IMAX-format – kanskje også på nordiske kinoer. (Foto: Warner Bros.)

IMAX-versjon av Barbie

Den «nye» versjonen av av Barbie-filmen vil være tilpasset det større IMAX-lerretet, og kan dessuten friste med noen eksklusive scener etter rulleteksten.

Versjonen vil kun være tilgjengelig i en uke, fra 22. september, og kun på utvalgte IMAX-kinoer i USA og resten av verden.

“Den verdensomspennende entusiasmen for Barbie har vært overveldende, ydmykende og dypt rørende, sier regissør Greta Gerwig. Så mange Barbie-fans dro på denne reisen med oss, og vi kan ikke takke dem nok for å støtte filmen og dele deres Barbie-opplevelse på kino, på sosiale medier og ute i verden. Vi laget Barbie for storskjerm, så det er en enda større spenning å kunne bringe den til IMAX, den største skjermen av alle. Og som en spesiell takk til Barbie-fans, er vi glade for å dele litt mer av rollebesetningen og crewets utrolige arbeid ved å legge til spesielle nye opptak, som vi håper publikum vil nyte.”

Hva er IMAX?

IMAX er et eget filmformat eid av canadiske IMAX Corporation. Mens det typiske bildeformatet på kino kan variere fra 2,1:1 til 2,39:1, bruker IMAX-formatet 1,43:1. Dette gir plass til mer høydeinformasjon i bildet, og åpner for å bruke et kjempelerret som i større grad trekker publikum inn i handlingen. IMAX har også sitt eget 12-kanalers lydformat.

Et IMAX-kinolerret fyller hele veggen i kinosalen fra gulv til tak. (Foto: Odeon kino)
Les også Skal du på kino? Kjør IMAX! Har du muligheten, sørg for at ditt neste kinobesøk blir i en IMAX-sal. Du vil ikke angre.

“For alle oss i bransjen har det vært spennende å se en original film som Barbie bli en enestående kritisk og kommersiell suksess denne sommeren,” sier IMAX-sjef Richard Gelfond. “Vi er begeistret over å samarbeide med Greta og hennes filmskaperteam og vennene våre på Warner Bros. for å levere denne spesialutgaven av Barbie med aldri før sette opptak eksklusivt til IMAX-publikum over hele verden.”

Christopher Nolans film om atombombens far, Robert Oppenheimer, er allerede kjent for å være ekstra severdig i IMAX-format, og når det nå blir kjent at også Barbie får en IMAX-versjon, kan det nok være fristende å se filmen igjen – eller kanskje for aller første gang?

Obs! Det er ennå ikke sikkert om IMAX-versjonen av Barbie også kommer til norske og nordiske IMAX-kinoer i september, men vi jakter bekreftelse fra Warner og Odeon.

Les også Oppenheimer som Prometheus Christopher Nolans tre timer lange drama om atombombens far, Robert Oppenheimer, er et overraskende politisk tidsdokument som viser seg å være en av den visjonære regissørens beste filmer.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se Citadel-trailer

Gledelig gjensyn med to aldrende herremenn

Med MCU var ikke dødt!

Mayday! Mayday!

Du må skynde deg å drepe henne!

Ytterligere mafiaforviklinger fra Stallone & Co!

Nå kommer apene hjem til deg!

Nå kan du se UEFA Euro 2024 i HDR

Hun er tilbake!

Ventetiden er snart over!

Ventetiden er snart over!

Kommer til høsten!

Scroll to Top