Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Rykte: Microsoft Surface Go 4 får en ARM-prosessor.

Årets versjon av Microsofts ultraportable 2-i-1-maskin vil angivelig droppe Intel-prosessoren til fordel for Snapdragon.

Skrevet av / 26.04.23 - 08:11
Rykte: Microsoft Surface Go 4 får en ARM-prosessor.

Microsoft’s egen maskinvare i Surface-serien omfatter alt fra Surface Laptop, mer konvensjonelle bærbare datamaskiner, til Surface Go, en hybrid mellom nettbrett og ultraportabel datamaskin. Sistnevnte imponerte ikke i vår test, mye på grunn av den svake Pentium-prosessoren.

Nå avslører nettstedet Windows Central at den kommende Surface Go 4 ikke lenger vil ha en treg dual-core Pentium-prosessor, men heller noe radikalt annerledes. Den sies å ha en Snapdragon 7c-prosessor, Qualcomms prosessor for billigere datamaskiner. Ellers er Qualcomm kjent for sine systembrikker for mobiltelefoner, sist med Snapdragon 8 Gen 2.

Foto: Windows Central

Dessverre hevdes det at brikken ikke vil ha bedre ytelse enn den nåværende, så det er ikke anbefalt å kjøpe budsjettmodellen. Imidlertid tilbyr brikken 5G, og det er dermed første gang Microsoft tilbyr rask mobil tilkobling med Surface Go. Ifølge Windows Central vil Surface Go 4 få noen mindre designendringer, men beholde størrelsen.

Vi har også hørt at Microsoft vil supplere årets modell av Surface Pro med en mindre 11-tommers modell. Den vil minne om Surface Go i størrelse, men med smalere skjermkanter og kraftigere ytelse.

Kilde: Windows Central

Microsoft Surface Go 3

Et mislykket kompromiss mellom laptop og nettbrett

Dårligere som nettbrett enn Android-brettene, og blir like dyr som en bedre laptop om man oppgraderer den.

Les hele testen
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copilot+ er et «mareritt for personvernet»

Populært konferansekamera får en etterfølger

Ingen M4 for stasjonære Mac-er i år

Raske, intelligente PC-er kommer snart

Dell Inspiron: Fleksible bærbare datamaskiner for skrivebordet

Sugen på en raskere datamaskin?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriøse

Chromebooks med ekstra krefter

Innred hjemmet ditt med IKEA-AI

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

Scroll to Top