Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Microsoft jobber hardt med å gjøre Windows 11 verre

Hvem vil vel ikke ha en Start-meny med reklame for Microsoft-produkter?

Skrevet av / 21.04.23 - 15:19
Microsoft jobber hardt med å gjøre Windows 11 verre

I den siste testversjonen av Windows 11, hvor Microsoft prøver ut nye funksjoner og endringer før de rulles ut til alle brukere, har testpilotene lagt merke til noe merkelig i Start-menyen. Det er rett og slett reklame der!

Mer spesifikt er det en funksjon som “oppmuntrer” brukere som er logget på med en lokal bruker til å heller logge inn på nettet. Dette er for å “tipse” om å bruke Microsoft 365, å logge på OneDrive for å få tilgang til filene dine eksternt, eller for å ta backup av filer.

(Illustrasjon: Microsoft)

Microsoft kaller dette for “badging”, som kan sammenlignes med å styrke merkevaren sin. Det har imidlertid ikke hindret folk på nettet i å kalle det for “badgering”, som betyr å mase. Og det er nok slik det føles. De fleste som ikke logger inn på nettet har sannsynligvis aktivt tatt den beslutningen. Hvis man ikke vil bruke OneDrive, er nok sjansen ganske liten for at man endrer mening bare fordi Start-menyen sier det.

En annen tester har oppdaget at Microsoft ser ut til å ville prøve på nytt med en funksjon som ble droppet rundt nyttår. Nemlig at Start-menyen ikke bare skal inneholde forslag til ofte brukte apper eller nylig åpnede filer, men også forslag til nettsider. Dette høres også veldig likt reklame, og vi må anta at det gjøres etter en analyse av hvilke nettsider man besøker.

Kilde: Techradar

Foto: Microbizmag (Wikimedia, Creative Commons)

 

Her er nye Windows 11

Her er de viktigste nyheter i nye Windows, som senere på året erstatter Windows 10 etter seks års tjeneste.

Les videre
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Full HD er fortsatt i live

Første UPS for gamere

Razers nye gamingmus veier kun 55 gram

Raskt nettverk til en overkommelig pris

Nå er Google NotebookLM her

Nerdenes Jesus?

Den store KI-prosessorkrigen

Asus er hodestups forelsket i KI

Google skal lage AR-briller

ICQ-chat stenger

Copilot+ er et «mareritt for personvernet»

Populært konferansekamera får en etterfølger

Scroll to Top