Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Creative Pebble X er en mikrohøyttaler med lys i

Creative Pebble X og Pebble X Plus er små høyttalere som forsterker lyden på den bærbare datamaskinen eller mobiltelefonen.

Skrevet av / 16.02.24 - 09:50
Creative Pebble X er en mikrohøyttaler med lys i

Creative Pebble er en ganske populær serie minimalistiske høyttalere. Navnet betyr rullestein, og den kuleformede designen er inspirert av de glatte rullesteinene man finner i japanske hager. Mer prosaisk sagt dreier det seg om små aktive høyttalere med trådløs Bluetooth-tilkobling og strømforsyning via USB-C. Høyttalere som for eksempel kan plasseres på skrivebordet ved datamaskinen eller brukes sammen med mobiltelefonen.

Det siste tilskuddet er Creative Pebble X, som også finnes i en Plus-versjon. Forskjellen mellom de to versjonene er subwooferen.

De små Pebble X-høyttalerne forstyrrer ikke utsikten fra kontoret. (Foto: Creative)

Creative er ikke sjenerøse med spesifikke tekniske data, men i pressematerialet står det at høyttalerne er utstyrt med 2,75″ full-range drivere som peker opp mot lytteren i 45 graders vinkel, og at det i tillegg til Bluetooth 5.3 også er mulighet for kablet analog tilkobling (3,5 mm stereo minijack). Det er også mulig å koble til spillhodesett og mikrofon.

En slavebass på baksiden av høyttalerne hjelper til med de lave tonene. (Foto: Creative)

På baksiden av høyttalerne hjelper en slaveenhet til i bunnen. Creative oppgir ingen informasjon om frekvensområde eller maksimalt lydtrykk for Pebble X.

Som nevnt kompletterer Creative Pebble X Plus de sfæriske høyttalerne med en liten subwoofer med to slavebasser som er kompakt nok til å få plass på skrivebordet.

Forsterkerkraften til Pebble X-systemet avhenger av hva du kobler dem til. Under optimale forhold, som er med en separat USB-strømforsyning på 60 W, kan de innebygde forsterkerne levere opptil 30 W RMS. Det er for begge kanalene til sammen – og sannsynligvis også for subwooferen. Pressemeldingen er ikke helt klar på dette punktet.

 

Pebble X Plus-settet har også en mikro-subwoofer (Foto: Creative).

Legg til lys i lyden

Den justerbare RGB-belysningen tilbyr en palett med 16,8 millioner farger og seks forhåndsinnstillinger. Last ned Creative-appen for å få tilgang til høyttalernes fulle potensial. Brukerne kan også tilpasse RGB-belysningen og andre funksjoner i appen.

Pris og tilgjengelighet

Creative Pebble X koster €100 EUR (ca. 1.350 kr). Creative Pebble X Plus koster 140 euro (ca. 1.600 kr).
USB-strømforsyningen må kjøpes separat.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

PMC slipper aktive høyttalere

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top