Adobe slipper betaversjon av Premiere Pro for nye Mac-er

Nå kan du videoredigere raskere med Premiere Pro, dersom du har en ny Mac med Mac Silicon-prosessor.
Adobe Premiere Pro Apple Silicon beta
Annonse
Annonse
forfatter

De nye Mac-ene fra Apple, inkludert Macbook Pro, Macbook Air og Mac Mini bruker alle den nye ARM Mac Silicon-prosessoren, som i første versjon heter M1. Det er ingen tvil om at disse er mye raskere enn tidligere Mac-er med Intel-prosessor, såfremt programvaren man bruker faktisk er skrevet for Mac Silicon.

Les også
Raskeste MacBook-en hittil Apples egen prosessor har gjort MacBook Pro til den råeste bærbare 13-tommeren vi har testet.

Det er bare naturlig at det i starten først og fremst er Apples egne programmer som er skrevet for prosessoren. Men Adobe var tidlig ute med betaversjoner av Photoshop og Lightroom for Mac Silicon, for deretter også å slippe beta av Premiere Rush og lydproduksjonsprogrammet Audition for samme prosessor.

Premiere Pro for Apple Silicon

Nå er Adobe jammen meg på plass med Premiere Pro også. Også denne i beta, og i begynnelsen får du bare “grunnleggende redigeringsfunksjoner og arbeidsflyt”. Tilgjengelige kodeker så langt er begrenset til H.264, HEVC og ProRes.

Ønsker du Adobe Premiere Pro med full funksjonalitet, henvises du til å bruke emulering med Rosetta 2. Da vil programmet lures til å tro at det er installert på en maskin med Intel-prosessor. Opplevelsen blir da ikke like rask og “glatt”, men det funker ok.

Beta-versjonen av Premiere Pro laster du ned fra Adobe Creative Cloud

Annonse

“Against the Ice” har vært et lidenskapsprosjekt fra starten. Det kombinerer flere temaer jeg synes er spennende: eventyr, Grønland, vennskap, lojalitet, og kjærlighet. Det er en utforskning av to menn, to motsetninger, som er fanget i en episk og vanskelig situasjon. Det er også en historie om å leve under ekstremt press og omstendigheter, en konstant kamp for overlevelse, å kjempe mot trusler som ekstrem kulde, mangel på mat, sultne isbjørner og ikke minst den skjøre menneskehjernen. Peter Flinth sendte meg boka “Two against the ice” av Ejnar Mikkelsen. Jeg leste den, elsket den, og begynte med en gang å gjøre den om til et manus sammen med Joe Derrick. Sammen satte vi opp vårt eget banner: syke skippere. “Against the Ice” er vårt første prosjekt. Heldigvis for oss ville Netflix lage den, noe jeg vil være evig takknemlig for. Å kunne lage denne filmen sammen med Peter Flinth som regissør og Baltasar Kormákur som produsent er, og har vært et drømmescenario for meg. Jeg kan ikke vente med å dele “Against the Ice” med publikum.

– Nikolaj Coster-Waldau

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.