Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Adobe slipper betaversjon av Premiere Pro for nye Mac-er

Nå kan du videoredigere raskere med Premiere Pro, dersom du har en ny Mac med Mac Silicon-prosessor.

Skrevet av / 21.12.20 - 15:04
Adobe slipper betaversjon av Premiere Pro for nye Mac-er

De nye Mac-ene fra Apple, inkludert Macbook Pro, Macbook Air og Mac Mini bruker alle den nye ARM Mac Silicon-prosessoren, som i første versjon heter M1. Det er ingen tvil om at disse er mye raskere enn tidligere Mac-er med Intel-prosessor, såfremt programvaren man bruker faktisk er skrevet for Mac Silicon.

Les også Raskeste MacBook-en hittil Apples egen prosessor har gjort MacBook Pro til den råeste bærbare 13-tommeren vi har testet.

Det er bare naturlig at det i starten først og fremst er Apples egne programmer som er skrevet for prosessoren. Men Adobe var tidlig ute med betaversjoner av Photoshop og Lightroom for Mac Silicon, for deretter også å slippe beta av Premiere Rush og lydproduksjonsprogrammet Audition for samme prosessor.

Premiere Pro for Apple Silicon

Nå er Adobe jammen meg på plass med Premiere Pro også. Også denne i beta, og i begynnelsen får du bare «grunnleggende redigeringsfunksjoner og arbeidsflyt». Tilgjengelige kodeker så langt er begrenset til H.264, HEVC og ProRes.

Ønsker du Adobe Premiere Pro med full funksjonalitet, henvises du til å bruke emulering med Rosetta 2. Da vil programmet lures til å tro at det er installert på en maskin med Intel-prosessor. Opplevelsen blir da ikke like rask og «glatt», men det funker ok.

Beta-versjonen av Premiere Pro laster du ned fra Adobe Creative Cloud

«Against the Ice» har vært et lidenskapsprosjekt fra starten. Det kombinerer flere temaer jeg synes er spennende: eventyr, Grønland, vennskap, lojalitet, og kjærlighet. Det er en utforskning av to menn, to motsetninger, som er fanget i en episk og vanskelig situasjon. Det er også en historie om å leve under ekstremt press og omstendigheter, en konstant kamp for overlevelse, å kjempe mot trusler som ekstrem kulde, mangel på mat, sultne isbjørner og ikke minst den skjøre menneskehjernen. Peter Flinth sendte meg boka “Two against the ice” av Ejnar Mikkelsen. Jeg leste den, elsket den, og begynte med en gang å gjøre den om til et manus sammen med Joe Derrick. Sammen satte vi opp vårt eget banner: syke skippere. «Against the Ice» er vårt første prosjekt. Heldigvis for oss ville Netflix lage den, noe jeg vil være evig takknemlig for. Å kunne lage denne filmen sammen med Peter Flinth som regissør og Baltasar Kormákur som produsent er, og har vært et drømmescenario for meg. Jeg kan ikke vente med å dele «Against the Ice» med publikum.

– Nikolaj Coster-Waldau

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Bærbare Dell-maskiner med AI

HPs laptoper har blitt smartere

Apple oppgraderer Macbook Air

Ny AI utfordrer GPT-4

Gjennomsiktig PC-skjerm med AI

"There's a new AI in town"

Arbeidsro på kontoret

Verdens første desktop-PC funnet i gammelt hus

Økt retur for Vision Pro

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top